Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 6., hétfő

11.934 - Magyar Közösségi Garancia Kft., Jogsegély Szolgálata

From: Vattay Szabolcs >

Date: 2012. február 6. 
Subject: Szövetkezetről informácó
To: Kutasi József Antal

Továbbítom az alábbi üzenetet, melyben látok fantáziát. Nyilvánvalóan nagyon alaposan ki kell dolgozni a részleteket, hogy zökkenőmentesen, visszaélésektől mentesen tudjon majd működni. Sajnálom, de a SZÁNDÉKNYILATKOZAT.docx (11,2KB) fájlt nem tudom megnyitni, mert a gépem nem tudja kezelni. Ennek tartalmát így nem ismerhettem meg. A másik fájl tartalmával alapvetően egyetértek.
Vattay Szabolcs
 
----- Original Message -----
Sent: Monday, February 06, 2012 10:29 AM
Subject: Szövetkezetről informácó

Kedves Barátaim!

A mellékletbe található dokumentumokat kérlek, olvassátok el, és amennyiben egyetértetek a tartalmával, úgy abban az esetben küldjétek vissza a szándék nyilatkozatot a következő címre 8000 Székesfehérvár, Távírda utca 10. vagy e-mail-ben mkg.kft@gmail.com Amennyiben egyet értetek azzal, amit a mellékletben található tájékoztató tartalmaz, kérlek benneteket, hogy  küldjétek  tovább az ismerőseiteknek is.


Baráti Üdvözlettel: Kozma József

                       Magyar Közösségi Garancia Kft.
                           Jogsegély Szolgálata

Kedves Barátaim s leendő tagjaink!

 

A Magyar Közösségi Garancia Kft. és az Ősi Pálos Közhasznú Egyesület elhatározta több magánszemély és egyéb civil szervezet támogatásával, hogy gazdasági vagy nonprofit szövetkezetet hívunk életre. A szövetkezet tagságához minden devizahitel-károsultat, illetve mindenki mást várunk, aki egyetért a szövetkezet megalakulásával és az alapszabályzatával.

A szövetkezet létrehívását azért tartjuk szükségesnek, mert a jelenlegi pénzügyi, politikai, gazdasági helyzetben ezt a lehetőséget találtuk a legmegfelelőbbnek otthonaink, munkánk megvédésére.

 

A szövetkezet a tevékenysége során egyrészt tagjai pénzügyi intézményeknél lévő követeléseit vásárolja fel. Ezen követelések tekintetében a szövetkezet lesz a jogosult a követelések kezelésére, így a tagok a szövetkezetnek törlesztik a hiteltartozásukat. Ennek az előnyeit egy példával lehet a legjobban érzékeltetni. Ha valakinek van 10 000 000,- Ft tartozása valamely pénzintézetnél, a szövetkezet ezt a követelést, tartozást felvásárolja a pénzintézettől 30 - 40 – 50 % áron. Ezek alapján a szövetkezeti tagnak, - ha 40 %-on sikerült megvásárolni a szövetkezetnek a követelést 4 000 000,- Ft, lesz a szövetkezet felé a tag tartozása, amit a tagnak 10-15-20-25 év alatt kell részleteiben teljesíteni. Továbbá lehetőség van arra, hogy a szövetkezeti tag eldöntse, az ingatlan bevitelre kerüljön-e a szövetkezetbe, mivel a szövetkezetbe bevitt vagyon, illetve bármilyen tulajdon végrehajtás alá nem vonható. A szövetkezeti tag a bevitt ingatlanára haszonélvezeti jogot kap. A 4 000 000,- Ft feletti részt a szövetkezet elengedi a tagnak, egy feltétellel, ha a tag havi rendszerességgel levásárolja a szövetkezet boltjában a tartozás futamideje alatt a fenn maradó összeget pl. havonta 30 000,- forintjával. Természetesen ezt a vásárlási kötelezettséget minden olyan termékre, illetve szolgáltatásra el lehet számolni, ami a szövetkezet működésében, tevékenységében szerepel, mint pl. alapvető élelmiszerek, ruházat, műszaki berendezések, stb.

 

A szövetkezet további célja, hogy a Magyar gazdaság, illetve belső piac feltámasztása, megerősítése. Ennek az előnyét is egy példával érzékeltetnénk, ha tagjaink az éppen aktuális bevásárlásukat a fentiekben említet vásárlási kötelezettségük terhére végzik, így a szövetkezet által integrált termelők, gazdák, kézművesek jutnak ez által piachoz, és a vásárló is egy jó minőségű hagyományos értékeken nyugvó szolgáltatásokat, és terméket fogyaszthat. Ezáltal egy olyan rendszert építünk fel közösen, amivel kizárjuk az egészségre káros anyagokkal telitett termékek forgalmazását, és így elősegítjük az egészségmegőrzést és védjük a Magyar gazdaságot, piacot.

 

A szövetkezet természetesen egyéb – termelő, szolgáltató, értékesítési - tevékenységet is folytat, az igények és az erőforrások felmérésével.

 

Amennyiben jelen tájékoztató felkeltette érdeklődésedet, úgy a csatolt kitöltött szándéknyilatkozat megküldésével jelezd felénk részvételi szándékodat. A szándék nyilatkozatot a 8000 Székesfehérvár, Távírda utca 10. szám alatti címre kérjük vissza küldeni, e-mail cím: mkg.kft@gmail.com 

A szándéknyilatkozaton feltüntetett e-mail címedre értesítést küldünk a szövetkezet tagfelvételi közgyűlésének, részközgyűlésének időpontjáról, helyszínéről.

 

Budapest, 2012. február 02.

                                        

                                         Baráti üdvözlettel:

 

                                                                             Magyar Közösség Szövetkezet


SZÁNDÉK NYILATKOZAT 

 

 

Alulírott:.......................................született:.....................................cím:................................................................... alatti lakos abbéli szándékomat kívánom kifejezni, hogy szándékomban áll a Magyar Közösségi Garancia Kft, és a Ősi Pálos Közhasznú Egyesület szervezésében létrejövő gazdasági, vagy nonprofit szövetkezetbe tagként belépni. Szándékomat megerősítem, hogy a létrejövő szövetkezetnek a tagsághoz szükséges kötelezettség vállalásának eleget teszek.

Jelen szándék nyilatkozatomat mindenféle kötelezettség vállalás nélkül teszem. A kötelezettség vállaláshoz meg kell ismernem a szövetkezet alapszabályát, működési elvét. A fentiek ismeretében és az alapszabály elfogadását követően vállalom a minimális részjegy jegyzését.

Kelt: Székesfehérvár, ...................................

 

E-mail elérhetőség: ...............................................

Telefonszám: .........................................................

 

 

Tisztelettel:....................................

           Nyilatkozattevő