Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 1., vasárnap

15.119 - Magyarország Kormányának Hírlevele

 

From: Magyarország Kormánya
Sent: Friday, June 29, 2012 4:30 PM
To: jozsef@kutasi.eu
Subject: Magyarország Kormányának hírlevele

 

 

Magyarország Kormányának Hírlevele

2012-06-29

Semmelweis Ignác születésének 194. évfordulóját ünnepeljük

Abeteg az, aki számít, mert benne van az emberi erőforrás – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrásokért felelős miniszter pénteken, amikor Semmelweis Ignác születésének 194. évfordulója alkalmából szakmai kitüntetéseket adott át az egészségügy területén végzett kimagasló színvonalú munka elismeréseként.

A kormány elkötelezett a közjogi struktúra megújítása mellett

A Kormány elkötelezett Magyarország közjogi struktúráinak megújítása, az állam és az önkormányzati alrendszerek működőképessé, hosszútávon finanszírozhatóvá tétele mellett. Ennek érdekében került sor az új önkormányzati törvény elfogadására, továbbá az állam és az önkormányzatok közötti finanszírozási keretek és feladatmegosztás átalakítására.

Júliustól gyorsul az örökbefogadás és az apai elismeréshez kapcsolódó ügyintézés

Egyszerre támogatja a családokat, a gyermekvállalást és csökkenti a felesleges bürokráciát a családjogi törvény csütörtökön kihirdetett módosítása. A kormány intézkedéseinek köszönhetően már mostantól több lépcsőben egyszerűsödnek és életszerűbbek lesznek az örökbefogadáshoz és az apai elismeréshez kapcsolódó eljárások, ennek köszönhetően már idén több száz örökbefogadást kezdeményező család számára lesz könnyebb az ügyintézés.

A nap képe

V. Németh Zsolt megnyitotta a Kossuth téri piacot. A magyar vidék ízei a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt. (fotó: Horváth Ernő)