Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 23., csütörtök

21.637 - ​VÉGE: MAGYARORSZÁG VISSZALÉP A 2024-ES OLIMPIÁTÓL > ​2017. 02. 22. 19:48

​​
2017. 02. 22. 19:48
MTI

​​
VÉGE: MAGYARORSZÁG VISSZALÉP A 2024-ES OLIMPIÁTÓL

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól - értesült az M1 aktuális csatorna szerdán.
Az M1 információi szerint a miniszterelnök, a főpolgármester és a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.

​ ​
A döntés oka, hogy Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot.Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól - értesült az M1.

EGYSÉGES A LEMONDÁS
A budapesti olimpiai pályázat visszavonását tanácsolja a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) és Budapestnek a kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció - közölte Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Fidesz-elnökség nevében szerda este az MTI-vel.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda külön is tájékoztatta a távirati irodát, hogy a kormány határozatot hozott arról, hogy javaslatot tesz a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024. évi budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására.

HATALOMTECHNIKAI DÖNTÉS
A Momentum Mozgalom 266.151 aláírást gyűjtött össze Budapesten azért, hogy a lakosok népszavazáson dönthessenek az olimpiai szervezésről.
Papp Gergő, a Momentum sajtóreferense az Indexnek úgy nyilatkozott, sajnálják, hogy "a kormány elvette a lehetőséget, hogy végre egyszer az állampolgárok szavazhassanak egy kormányzati gigaberuházásról". Papp szerint a "pályázat visszavonása egyértelműen hatalomtechnikai döntés, amivel azt akarja elkerülni a kormány, hogy elbukjon egy népszavazást".