Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 6., hétfő

21.875 - Patrubány Miklós Münchenben a magyar nyelv ősiségéről > 2017. január 31-én


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2017. február 6. 23:20
Tárgy: Patrubány Miklós Münchenben a magyar nyelv ősiségéről
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Január utolsó napján zajlott Münchenben a Bayerisch-Ungarisches Forum e.V. (Bajor-Magyar Fórum) évnyitó rendezvénye, amelyre a szervezet elnöke, Elisabeth Schosser meghívta a Magyarok Világszövetségének elnökét, Patrubány Miklóst. A Hans Seidel Alapítvány székházában lezajlott eseményen az MVSZ elnöke a bajor állami és közösségi vezetők figyelmébe ajánlotta a magyar nyelv ősiségét.

A Bajor-Magyar Fórum fontos kapocs a két nép és a két állam között. Az évnyitó rendezvényen megjelent több száz vendég között Bajorország számos állami és közösségi vezetője mellett egyetemiek és művészek sokasága vett részt, élükön Dr. Ludwig Spaenle bajor kulturális miniszterrel, aki Magyarországot méltató beszédet mondott. A magyar államot Dr. Györkös Péter berlini nagykövet és Tordai-Lejkó Gábor müncheni főkonzul képviselte.

Az MVSZ elnöke arra használta fel a meghívást, hogy a Magyarok IX. Világkongresszusa határozatainak megfelelően hirdesse a magyar nyelv ősiségét, Varga Csaba Ungarisch – Die lebende Sprache der Steinzeit (A kőkor élő nyelve) című művét ajánlva a megjelentek figyelmébe.

Patrubány Miklós a Magyarok Világkongresszusának Aranyérmével tüntette ki a magyarságot mindenben támogató, és a magyar-bajor kapcsolatok ápolásában fontos szerepet betöltő Elisabeth Schosser elnök asszonyt, aki összefonódó magyar és bajor zászlóval díszített korsót ajándékozott az MVSZ elnökének. A bajor vezető ugyancsak díszkorsót adott át Magyarország berlini nagykövetének és müncheni főkonzuljának. A rendezvényen részt vett az 1956-os Nemzetőrség egy Dömötör Zoltán vezette küldöttsége is.

Kitüntetett és kitüntető, valamint a „tanúk":
Tordai-Lejkó Gábor müncheni főkonzul (jobbról), Dr. Ludwig Spaenle
bajor kulturális miniszter és Dr. Györkös Péter berlini magyar nagykövet

Elisabeth Schosser díszkorsót ad át az MVSZ elnökének

Fotók és videók: Ungarnpanorama (Főszerkesztő: Georg Engel)

MVSZ Sajtószolgálat
9110/170206