Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 26., vasárnap

21.949 - Péteri Attila Árpád: ​GONDOLKODNI SZABAD? VÉLEMÉNYT ALKOTNI MAGUNKBAN SZABAD? KIMONDANI IS SZABAD?


Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum: 2017. február 25. 22:42
Tárgy: Ügyes és egyebek! - HOGY MIK VANNAK!
Címzett: 

​​
GONDOLKODNI SZABAD ?

VÉLEMÉNYT ALKOTNI MAGUNKBAN SZABAD ?

KIMONDANI IS SZABAD ?

KAPTAM - KÜLDÖM

VALAKI HIVTA -E ŐKET?

MEGPÁLYÁZTÁK-E BUDAPESTET? ÉS MÁS VÁROSOKAT?... KI, KIK VOLTAK BEVONVA AZ ELŐZETES TÁRGYALÁSOKBA?

KI MONDTA KI A VÉGSZÓT A RENDEZVÉNYRE, HOGY: 

I G E N?

MIRE F E L KAPHATNAK 2.1 MILLIÁRDOT?

A MAGYAR, IZRAELI, KÜLFÖLDI ÉS AMERIKAI ZSIDÓ SAJTÓ SZERINT ITT / ld. Köves Slomo interjút is, aki, ennek ellenére úgy néz Magyarországra, mint A ZSIDÓK ÚJ HAZÁJÁRA...!!!!! / "ANTISZEMITIZMUS DÜHÖNG."

NEM FÉLNEK-E TEHÁT?

2017 NEM - 1936, - DE AKKOR LENGYELORSZÁG, A JUDAIZÁCIÓTÓL FÉLV E - NEM ENGEDTE AZ ORSZÁGBAN MEGRENDEZNI. OTT TEHÁT MA IS ANTISZEMITIZMUS VAN? - egyébként a nemzeti kormány alatt?

A 2024 -ES OLIMPIA / az új SZDSZ - által szétrobbantott ! / lemondásáról, mi a MAGYARORSZÁGI ZSIDÓ HITKÖZSÉGEK SZÖVETSÉGÉNEK /MAZSIHISZ / MI A VÉLEMÉNYE? HA NINCS - ÚGY IS JÓ. MERT AKKOR TUDJUK!...
MIÉRT ESETT IGY EGYBE: AZ OLIMPIA LEMONDÁSA / szinte napra / ÉS A ZSIDÓ JÁTÉKOK BEJELENTÉSE?

NEM KELLENE - E ALÁÍRÁS GYűJTÉSBE KEZDENI????????

VAGY EZZEL, AZONNAL - A MAGYAR "ANTISZEMITÁK" CSAPKODNÁK FEKETE, NÉMET, KINCSTÁRI CSIZMÁIKAT A BUDAPESTI ASZFALTON?

Egy pár válasz érdekelne T. Hölgyek és Urak! Csak semmi sunnyogás!
ml.
/ Ajánlom: mindent olvassanak el alant, és gondosan ! /
------------------------------------------------------------------------
Bali szigetén van luxusvillaparkja Demszky volt főtanácsadójának

Demszky bizalmasa Mesterházy Ernő,

Mesterházy Ernő felesége Mécs Mónika,

Mécs Mónika apja Mécs Imre,

Mécs Imre felesége Magyar Fruzsina,

Magyar Fruzsina testvére Magyar Bálint,

Magyar Bálint felesége Hodosán Róza,

Hodosán Róza volt férje: Demszky Gábor.

Mécs Imre fia a momentumos Mécs János a tiszta kezek és üvegzsebek új letéteményese.

A Privát Kopó információja szerint Mesterházy Ernő öt önálló, minden igényt kielégítő luxusvillából álló pihenőkomplexum tulajdonosa. A villapark Bali szigetén, Seminyak üdülőparadicsomban található. Az „ékszerdobozt" Mesterházy egy olasz üzletembertől vásárolta, 2009-ben. A bűnügyi portál úgy értesült, hogy a szabaddemokraták egykori „érdekharmonizációs menedzsere" földterületeket is vásárolt a gyönyörű szigeten.

A Seminyak üdülőparadicsomban lévő villák egyenként 3-4 szobásak, mindegyikhez úszómedence tartozik. A villapark része egy úgynevezett kiszolgáló főépület, amelyben étterem és bár üzemel, valamint egy szórakoztató ház, billiárdasztalokkal és moziszobával. A Privát Kopó értesülése szerint Mesterházy földterületeket is vásárolt a szigeten, azzal a céllal, hogy azokon idegenforgalmi beruházásokat hajtson végre.

Ismeretes: Demszky Gábor volt budapesti főpolgármester személyes bizalmasát, 2004-től 2010-ig politikai főtanácsadóját – az úgynevezett Hagyó-ügy másodrendű vádlottjaként – folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A Kecskeméten zajló büntetőperben Mesterházy Ernő tagadta bűnösségét. A vádlott vitatta az ellene folyó eljárás törvényességét. Vallomását írásban nyújtotta be, a tanácsvezető bíró kérdéseire – beszédhibájára és magas vérnyomására hivatkozva – nem kívánt válaszolni. A férfi 2010. február elejétől június végéig volt előzetes letartóztatásban.

Mesterházy Ernő – aki egy ideig az SZDSZ tanácsadójaként is tevékenykedett – 1997-ben feleségül vette Mécs Mónikát, Mécs Imre SZDSZ-es politikus lányát és ezzel tagja lett a Mécs-Magyar-Demszky családnak. Demszky Gábor második felesége, Hodosán Róza lett Magyar Bálint felesége, akinek sógora Mécs Imre. (Mécs felesége Magyar Fruzsina, Magyar Bálint a testvére). Mesterházy Ernő 2007-2008-ban tagja volt a TV2 igazgatótanácsának.

Kedves "civil" szervezetek: követeltek erről is népszavazást?? Pedig ugye, a 2,1 milliárdot lehetne jobb célokra fordítani…
--------------------------------------------
Budapest rendezi a 2019-es Maccabi Európa Játékokat
Hegyi Áron

A földrész legnagyobb zsidó sporteseménye érkezik a magyar fővárosba - jelentette be vasárnap Motti Tichauer, az Európai Maccabi Konföderáció ügyvezetője. A budapesti pályázat a szavazáson Bázel városát múlta felül.

Jusztin Ádám, a Maccabi Vívó és Atlétikai Club elnöke, a magyar pályázat vezetője elmondta: különleges eseménynek lehetnek 2019-ben házigazdái, amely mérföldkőnek tekinthető a hazai zsidóság életében, ugyanakkor Budapestnek és Magyarországnak is kiemelkedő sporteseménye lesz.

"Az esemény ugyan csak tíznapos, de nekünk ez sokkal többről szól, a magyar zsidóság jövőjének meghatározó eseményét szeretnénk megrendezni, amely rengeteg magyar zsidó fiatal számára mutatja meg, hogy a sport hogyan tanít egyszerre fegyelemre ugyanakkor nyújt önfeledt pillanatokat" - mondta Jusztin.
________________________________________
A Maccabi Európa Játékokon közel 2500 sportoló részvétele várható, ezzel Magyarország legnagyobb sporteseménye lesz 2019-ben - áll a szervezők közleményében. A játékokon számos olimpiai és világbajnok vesz részt. A magyar csapatban korábban olyan hírességek szerepeltek, mint például Polgár Judit, minden idők legeredményesebb női sakkozója, vagy S. Kovács Ádám világ- és Európa bajnok karatés.

Az október végén hangzott el, hogy a magyar kormány támogatja a játékok megrendezésére benyújtandó magyarországi pályázatot, a lehetőség elnyerése esetén pedig 2,1 milliárd forintot biztosít a szervezésre és megrendezésre.

Zsidó olimpia előbb lesz Budapesten, mint olimpiai játékok
A zsidó olimpiaként is ismert Maccabi Játékok európai változatának Budapest lenne a házigazdája – jelentette be Lázár János a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint kétmilliárd forintból megszervezhető lenne a rendezvény, amelyet idén Berlinben tartottak. A XV. Európai Maccabi Játékok (EMG) 2019-ben lesz.

Zsidó olimpia?

A rendezvény régebbi, mint a modern Izrael: az első Maccabi Játékokat (Makkabiádát) 1932-ben tartották. A olimpia által ihletett rendezvény ötletgazdája egy oroszországi születésű fiatalember volt, aki családjával még gyerekként került az akkor már recsegő-ropogó Oszmán Birodalom fennhatósága alá tartozó Palesztinába.

Juszuf Jekutieli közreműködésével 1932-ben tartották meg az első Maccabi Játékokat, eredendően a nagy olimpiai játékokhoz hasonlóan négy évre tervezve, bár egy ideig mégis háromévenként került rá sor. Az akkor már brit mandátumként igazgatott Palesztinában a brit vezetés azzal járult hozzá a sportrendezvényhez, hogy azon arab és a brit mandátum más atlétái is részt vehetnek. Ez jelenleg is így van, a világon élő zsidók mellett Izrael nem zsidó állampolgárai is szerepelhetnek.

1935-ben már 28 országból érkezett 1300 sportoló a rendezvényre, amit sok résztvevő menekülésre használt fel az erősödő európai zsidóüldözés árnyékában: Bulgáriából például a komplett delegáció a Szentföldön maradt. (Magyarország nem vett részt a játékokon, arra csak 1989-ben került sor.)

A ceremónia része volt a Szentföldről induló motoros felvonulás is, bár az 1935-ös elkerülte Magyarországot: Jugoszláviát és Ausztriát érintve haladt egészen Skóciáig. 
Nagy-Britannia ezután a migráns zsidóktól tartva 1938-ban már nem engedélyezte a Makkabi Játékokat.

A II. világháború miatt a következő zsidó olimpiára 1950-ig kellett várni – akkor már a független Izrael adott neki otthon, a holokauszt után különös súlyt adva a rendezvénynek. Jekutieli még mindig patrónusa volt a rendezvénynek, sőt, ő volt az egyik alapítója az Izraeli Olimpiai Bizottságnak is, amely révén az ország már szerepelhetett is az 1952-es helsinki olimpián.

Hamarosan már négyévenként tartották a római uralom alól a II. században néhány évre Júdeát felszabadító Júda Makkabi szabadságharcosról elnevezett játékokat, mindig az olimpia utáni évre időzítve.

Az 1957-es Makkabiádát az ötszörös magyar olimpiai bajnok Keleti Ágnes már élőben láthatta, mivel az egy évvel korábbi melbourne-i olimpiáról nem tért haza, és nem sokkal később Izraelben telepedett le, ahol évtizedeken át az izraeli tornászválogatott edzője volt.

Nagyágyúk is megfordultak versenyzőként a Makkabiádán, köztük a hétszeres olimpiai úszóbajnok Mark Spitz.
2013-ban már 34 sportágban 77 országból 8919 sportoló vett rajta részt, ezzel – a résztvevők számát tekintve – az olimpia és a futball-vb után a harmadik legnagyobb sportrendezvénnyé nőtte ki magát. Ott Magyarország 78 fős delegációja a 9. helyet szerezte meg az éremtáblázaton, négy arannyal, öt ezüsttel és tizenegy bronzzal. A sportágak között van a sakk is, 2011-ben a bécsi EMG-n Polgár Judit is részt vett. Meglepő, hogy a bécsi rendezvény honlapja magyar résztvevőkkel köszönti a látogatót.

Olimpia után Izraelben, előtte Európában

A Makkabi Játékokat mindig Izraelben tartják – kivételt csupán a lengyelországi Zakopanéban és a Csehszlovákiához tartozó Besztercebányán tartott rövid életű Makkabi Téli Játékok képeztek 1933-ban és 1936-ben, ezzel azonban felhagytak, a lengyel sajtó annak idején egyébként is csúnyán kikelt „Lengyelország judaizációja" ellen – ám az olimpiát megelőző évben van egy párhuzamos rendezvénysorozat is: az Európai Maccabi Játékok (EMG). Ennek nevéből is adódóan mindig egy európai város a házigazdája.

Valójában ez régebbi, mint a Makkabi Játékok, az elsőt ugyanis Prágában már 1929-ben megtartották, majd a másodikat a belgiumi Antwerpenben. 1959-ig azonban szünetelt a rendezvénysorozat, és ezután sem vált rendszeressé: az 1963-es lyoni után legközelebb 1979-ben tartották Leicesterben. Azóta azonban négyévenként sor kerül rá, legutóbb idén nyáron volt Berlinben, méghozzá abban a stadionban, amelyben Hitler is megnyitotta az 1936-os olimpiát. Ennek is része volt a motoros felvonulás, ez már érintette Budapestet is.

Magyarország 1987 óta szerepel az EMG-n. A II. világháború után egyetlen közép-kelet-európai házigazdája sem volt a rendezvénynek, Budapest ezzel 2019-ben az első lehetne, ahogyan az volt a melegközösségek számára létrehozott, 1992 óta több-kevesebb rendszerességgel megtartott, inkább fesztiváljellegű, amatőr EuroGames-szel is, ami 2012-ben Budapesten volt, és minden különösebb gond nélkül lezajlott.
-------------------------------------------------------------------------
Faludy levele Lukács Györgyhöz...

http://dia.pool.pim.hu/…/falud…/faludy00174/faludy00174.html

Mennyire igaz minden mondata !

ALBERT EINSTEIN: A DEMOKRÁCIA!!!

A Hülye és a demokrácia

A középkori háborúk mögött mindig pénzügyi csoportok álltak.

Két uralkodót összeugrasztottak, mindkettőt eladósították és rablóháborúba kényszerítették. Egyik biztos győzött, visszafizette az adósságot, a másik javai pedig átvándoroltak a bankárok tulajdonába.

Két bankár dinasztia dominálta a középkort, délen a Mediciek, északon a Fuggerek, keleten és nyugaton (Isztambul, London) a Spanyolországból elüldözött zsidó dinasztiák.

Később megjelentek a Rothschildok is, akik óriási pénz-hatalomra tettek szert a 18. század folyamán.
Már az 1789-es francia forradalmat is ők robbantották ki.
XVI. Lajos nyakig el volt adósodva feléjük és nem tudta visszafizetni a kölcsönt. Ekkor döntöttek Lajos és az egész francia nemesség likvidálása mellett.

Létrehozták a "demokráciát" amiben már nem az uralkodókat, hanem a népet adósították el "képviselőik" által. Ugyanis a népet nem lehet leváltani. Így az adósság mindig megmarad, csak a politikusoknak hazudott saját ügynökeiket váltják le ("kormányváltás").

Sok hülye elhiszi, hogy valódi demokráciában él. Pedig ordítóan nyilvánvaló, hogy egy olyan rendszerben, ahol négyévente egy nap "demokrácia" van (a választások), az nem lehet sem demokratikus, sem szabad. Az egyetlen szabadságunk csak az, hogy mi választhatjuk ki, melyik, "politikusnak" hazudott ügynökük foszt ki minket.

A Hülye szentül hiszi, hogy a rendszer jó, és naivan gondolja, hogy vannak korrupt politikusok, béna kormányok, akik miatt magas az adó, élhetetlen az ország, alacsony a bér, nehéz a megélhetés.

A hülye - része a rendszernek, hiszen az ő butasága nélkül nem lehetne azt működtetni.

A hülye - elhiszi, amit a média közvetít, hiszen látja a tv-ben, amit elé tálalnak, sőt azáltal válik még hülyébbé. Dolgozik, fogyaszt, eladósodik, dolgozik és egyszer elpusztul éppolyan értelmetlenül, mint amilyen az egész élete volt.
De mégis Ő a legfontosabb eleme a rendszernek, mert ő a tartópillére.

"Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos."

Albert Einstein

Fotók: Sean Gallup