Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 26., vasárnap

21.952 - ​Mi, magyarok nem akarunk háborút! > Munkáspárt hírlevél 2017.02.24.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. február 24. 12:59
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.02.24.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2017.02.24.


Német hadsereg: kéz a kézben Amerikával

Jim Mattis amerikai hadügyminiszter Washingtonban Ursula von der Leyen német hadügyminiszterrel vitatta meg a katonai együttműködés és a NATO kérdéseit. (https://www.defense.gov)

Bővebben...


Akinek meg nincs pénze, az haljon meg!

A szigorúan vett egészségügyi ellátó rendszerünk fenntartására, működtetésére jelenleg a GDP 2,9 százalékát kitevő finanszírozás jut, de még ennek az összegnek is több mint 30 százaléka az adók és járulékok kifizetésére fordítódik. (http://www.napi.hu)

Bővebben...


Nyomorúságos minimálbér

Óriási, mintegy kilencszeres különbség mutatkozik az Európai Unió tagállamai között a minimálbér összegét illetően; a legmagasabb kötelező minimálbért Luxemburgban fizetik, Magyarország a sereghajtók közé tartozik - derült ki az EU statisztikai hivatalának (Eurostat) friss adataiból. (http://mti.hu)

Bővebben...


Óvatos közeledés Belaruszhoz: megint hoppon maradhatunk!

Február 9-10-án látogatást tett Magyarországon Oleg Kravcsenko, a Belarusz Köztársaság külügyminiszter-helyettese, akit fogadott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Áttekintették a magyar-belarusz kapcsolatok alakulását. Kravcsenko részt vett a Belarusz Kulturális Napok rendezvényén. (http://mfa.gov.by)

Bővebben...


Szabad dolgozók akarunk lenni, nem rabok!

Számos munkahelyen találkozni kamerákkal, annak elhelyezése, működtetése azonban sok esetben szokásjogon alapul, így az általában jogsértő. Általánosságban ugyanis a munkáltatót nem illeti meg az a jogosultság, hogy a munkavégzés helyén történteket kamerával rögzítse. (https://www.hrportal.hu)

Bővebben...


Ne akarjunk katonai hatalom lenni!

„Az a cél, hogy 2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé váljon a Magyar Honvédség - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén." (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


Digitális gazdaság: megmenti vagy megöli a tőke uralmát?

Trump amerikai elnök kampányában azt ígérte, hogy 10 év alatt 1 trillió US dollár fektetnek be az infrastruktúra, azaz utak, vasutak, hidak építésébe. Ez egyebek között legalább 1 millió új munkahely megteremtésével járna. Több amerikai cég máris tervezi az amerikai városok átalakítását. A városi közlekedésben néhány éven belül a vezető nélküli programozható gépkocsik és más járművek fognak uralkodni. A városi közlekedés teljesen digitalizált lesz, azaz számítógépek fogják irányítani. (http://www.nextgov.com)

Bővebben...


CETA: megisszuk még a levét!

Jóváhagyta az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodást (CETA) az Európai Parlament, az egyezményt 408 igen szavazattal, 254 ellenében, 33 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a testület szerdai strasbourgi plenáris ülésén. (http://888.hu)

Bővebben...


A magyar népnek nem érdeke a NATO

"Az amerikai adófizetők nem tudnak továbbra is aránytalanul nagy részt vállalni a nyugati értékek védelméből. Nem várható el, hogy az amerikaiak jobban törődjenek az önök gyermekeinek biztonságával, mint azt önök teszik" - mondta Mattis, aki a szövetségesek megnyugtatására kiemelte: a transzatlanti kapcsolatok alapköve továbbra is a NATO, amely "a modern történelem legsikeresebb és legerősebb katonai szövetsége". (http://index.hu)

Bővebben...


MSZP: se víziók, se személyiségek

2017. február 15-én az MSZP-frakció Majtényi Lászlót, az Eötvös Károly Intézet elnökét, volt ombudsmant ajánlotta köztársaságielnök-jelöltnek. (http://mti.hu)

Bővebben...


A kormány és a spanyolviasz

A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait – tudta meg a Magyar Idők. A Földművelésügyi Minisztérium szerint a problémát uniós szinten kell kezelni. (http://magyaridok.hu/gazdasag/)

Bővebben...


Munkáspárt: ébresztő, dolgozó emberek!

Ébresztőt fújnak az egrieknek, a Heves megyében élőknek, mert itt az ideje felébredni – elkezdte a kampányt a Munkáspárt Egerben. A párt elnöke, Thürmer Gyula emlékeztetett, egy év választ el bennünket az országgyűlési választástól, így fel kell tenniük az embereknek a kérdést, jobban élnek-e, mint négy éve. A Munkáspárt mindhárom Heves megyei választókerületben jelöltet fog állítani, de a személyüket még korainak tartják nyilvánosságra hozni. (http://www.tveger.hu/2017/02/16/)

Bővebben...


Koszovó lenyeli Szerbiát?

Egy dániai autós iskola által használt térképről Szerbia, mint ország eltűnt, és csak Koszovó létezik. (http://www.telegraf.rs/vesti/politika/)

Bővebben...


Románia német késsel feldarabolja a visegrádiakat?

Románia, Németország és Csehország hadügyminiszterei megállapodást írtak alá a katonai együttműködésről. A csehek 5. Gyors mozgatású dandárját, a románok 81. Gépesített dandárját összekapcsolják a németek 10. Páncélos hadosztályával és a Gyorsmozgatású Reagáló Alakulattal. (http://www.nato.int/cps/en/natohq/)

Bővebben...


Fővárosi úrigyerekek népszavazása a nép ellen

Összesen 266 151 aláírást adott le pénteken a Momentum Mozgalom az olimpiával kapcsolatos népszavazás érdekében - ezt Fekete-Győr András, a mozgalom elnöke jelentette be a Fővárosi Választási Iroda épületénél.  Az MTI kérdésére elmondta: 32-35 ezer aláírást kaptak LMP-től, 4 ezret a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól, körülbelül 10 ezret az Együtt-től, 10 ezret a Párbeszédtől, az MSZP-től összesített adata nincs, de Szanyi Tibortól 170, Kunhalmi Ágnestől pedig 1600-1700 aláírást kaptak, a Momentum pedig mintegy 200 ezret gyűjtött. – közölte az MTI, (http://mti.hu).

Bővebben...


Oroszország elismeri a donyecki útleveleket

Putyin orosz elnök rendelete szerint Oroszország elismerte a Donyecki Népköztársaság útlevelét és más dokumentumait. Alekszandr Zaharcsenko donyecki elnök köszönetet mondott. (https://dan-news.info)

Bővebben...


Hajrá, BKV-sok!

Harminc százalékos béremelést kér a BKV-tól a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) - közölte a két érdekképviselet pénteken az MTI-vel. Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke elmondta, azért kértek 30 százalékot, mert a BKV saját piackutatása is azt mutatta: versenyképtelenné vált a társaság a munkaerőpiacon, felgyorsult az elvándorlás és ezt bérfejlesztéssel lehet megakadályozni. Hangsúlyozta: az állam a Volán társaságoknál bérfejlesztést hajt végre, ha a BKV nem tesz semmit, akkor a buszvezetők tömegesen a Volánhoz fognak menni, így megbénulhat a fővárosi közlekedés. Gulyás Attila szerint ez a fejlesztés csak akkor adható meg, ha az állam plusz forrást biztosít a BKV-nak. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Botka-beszéd: ennyire képesek a szocik!

Az egyenlő, igazságosabb és felemelkedő Magyarország megvalósítását nevezte leghatározottabb céljának Botka László, Szeged szocialista polgármestere szombaton Budapesten. A politikus közölte, igazi baloldali fordulatra van szükség, olyan jövőképre, amelyben központi helye van a társadalom eddigi veszteseinek, a középosztálynak és a szegényeknek. Jelezte: a százmilliós villák vagy több tízmilliós autók tulajdonosai számíthatnak a különadóra.  Kitért arra, hogy megvizsgálják a feltétel nélküli családi alapjövedelem bevezetésének lehetőségét. Botka László azt mondta, az új baloldalnak kormányra kerülve első dolga lesz elindítani az egészségügy rendbetételét. Kijelentette: Magyarország helye Nyugaton van. Mi nem leszünk Putyin legvidámabb barakkja. Szilárdan kiállunk NATO-szövetségeseink, különösen a balti országok mellett. Magyarország az Európai Unió büszke tagja. Nekünk, magyaroknak, az Unión kívül nincs jövő. (http://www.breuerpress.com)

Bővebben...


Kétes hagyományőrzés – az SS nem játék!

A hétvégén nagyszabású hagyományőrző felvonulást és hadijátékot tartottak a Felvidéken. A rendezvény apropóját az adta, hogy pénteken volt a második világháború egyik utolsó, jelentős német támadásának a 72. évfordulója. A hétvége talán leglátványosabb része az volt, amikor a különböző német harcjárművekkel felszerelt, teljesen korhű egyenruhába öltözött hagyományőrzők felvonultak a felvidéki Fűr és Kürt települések között. A képeket végig nézve tényleg olyan, mintha a 72 évvel ezelőtti eseményeket látná az ember. Az „összecsapások" 5-6 helyszínen két napon át zajlottak. A „bevetett" járművek közül a féllánctalpas (az Sd.Kfz. 251, OT–810 néven gyártott cseh klónja) egy magánszemély tulajdonában áll, de a KVH Kamocsa tartja rendben. A Steyr 1500A-t, a Swimmwagent és Kübelwagent cseh magányszemélyek birtokolják. (http://alfahir.hu)

Bővebben...


Hadiipar: mit tudnak a szerbek, amit mi nem?

1999-ben a NATO bombázói teljesen megsemmisítették a szerb hadiipart. Mára a szerb hadiipart helyre állították, és a gyalogsági fegyverek terén a térség vezető országa lett. Ezt mutatja Szerbia eredményes szereplése az Index-2017 nemzetközi hadiipari kiállításon. (https://rs.sputniknews.com)

Bővebben...


Fejlődés és stabilitás

A Kínai Kommunista Párt csúcsvezetése megvitatta a kormány 2017. évi munkatervét.  Fő feladat a stabil gazdasági növekedés fenntartása, a reformok folytatása, az életkörülmények javítása, a kockázatok elhárítása. A jelszó: fejlődés és stabilitás. (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...


Rimóc: a Munkáspárt jelenti az újat

A Nógrád megyei Rimócon vasárnap időközi polgármester-választás lesz. A polgármesteri posztért hat jelölt indul: öten - Szoldatics Jácint Tamás, Pásztor János, Beszkid János, Bablena Ferenc és Burik-Vincze Ágota - függetlenként, Percze István pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A voksoláson több mint 1300 helybéli szavazhat. (http://mti.hu)

Bővebben...


Örüljünk az új uszodának!

A szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye, amelyet Duna Arénának kereszteltek el - jelentette be Fürjes Balázs kormánybiztos. Tarlós István főpolgármester beszédében az elmúlt 80 év legnagyobb sportberuházásának nevezte az építkezést, a világbajnokságot pedig a valaha volt legnagyobb magyarországi sporteseménynek, amely igazi kihívás, ugyanakkor "a mai nap is bizonyítja, hogy sikeresen fel tudunk készülni". (http://budapest.hu)

Bővebben...


A nyugati tőke felfal bennünket

Az elmúlt 15 évben 300 ezer ember hagyta el Szlovákiát, többségük 30 évnél fiatalabb. Az emigráltak nagyobbik része a fejletlenebb kelet-szlovákiai részekről vándorolt ki. Jelenleg évente mintegy 15 ezer szlovák állampolgár vándorol ki. (https://spectator.sme.sk)

Bővebben...


​​
Mi, magyarok nem akarunk háborút!

A NATO növelte felderítő tevékenységét Oroszország irányában. 2016-ban 875 kém repülőt észlelt az orosz légvédelem. Az USA Európában telepített légvédelmi erői elérték a részleges harcászati készültségi szintet. – jelentette ki Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemén tartott előadáson. (http://function.mil.ru)

Bővebben...


Meddig lesz még Iszlám Állam?

Az Iszlám Állam 2014 augusztusától napjainkig területének jelentős részét elveszítette. Az Irakban elfoglalt területeinek 63 százalékát, a Szíriában lévő területeinek 30 százalékát volt kénytelen elhagyni. (http://theglobalcoalition.org)

Bővebben...


Vízum nélkül utazhatunk Belaruszba

Jók a magyar-belarusz kapcsolatok kilátásai. – nyilatkozta Alekszandr Hajnovszkij budapesti belarusz nagykövet. 2015-16-ban sor került a külügyminiszterek kölcsönös látogatásaira. Magyarország következetesen támogatja az EU és Belarusz közötti kapcsolatok normalizálását. (http://www.belta.by)

Bővebben...


Jönnek az amerikai helikopterek

Az amerikai légierő megkezdte a legkorszerűbb harci helikopterek telepítését Európában. A különleges helikopteres egység 2200 katonával , 50 darab  Black Hawk típusú, 10 darab Chinook típusú és 24 Apache helikopterrel fog rendelkezni Németországban, Lettországban és Romániában. (https://www.defense.gov)

Bővebben...


Amnesty International: fegyver a nagytőke szolgálatában

Az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet éves jelentésében a korábbiaknál több szó esik Magyarországról, az európai régió egyik legkiábrándítóbb emberi jogi teljesítményét nyújtja az ország - mondták a szervezet szakértői a jelentés bemutatóján, szerdán Budapesten. Iván Júlia, az AI Magyarország igazgatója kiemelte: a Magyarországról szóló rész legsúlyosabb megállapításai a menekültekkel és a menedékkérőkkel kapcsolatosak. Magyarország évek óta mindent megtesz azért, hogy a háborúk és üldözés elől menekülők semmilyen védelmet ne kapjanak - vélekedett. Úgy látja, "az egész rendszer arra lett kitalálva, hogy távol tartsák a védelemre szoruló embereket" (http://mti.hu)

Bővebben...


Ukrajna: Porosenko háborút akar

Az ukrán kormány 9 milliárd hrivnyát, azaz mintegy 97 milliárd forintot költ fegyverek és egyéb hadi eszközök vásárlására. – jelentette be Porosenko ukrán elnök. 2016-ban több mint 500 hadgyakorlatot tartottak Ukrajnában külföldi tanácsadók részvételével. (http://www.president.gov.ua)

Bővebben...


Budapesti olimpia: bizonytalan időre elmarad

A 2024-es olimpiai pályázat visszavonását javasolja a kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció. A döntés azután született, hogy Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor kormányfővel és a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel egyeztetett szerdán. A döntés oka, hogy megbomlott a nemzeti egység a pályázat ügyében. (http://mti.hu)

Bővebben...


Lesz-e Momentum-MSZP házasság?

A Momentum Mozgalom az "új SZDSZ", ami előbb-utóbb szövetségre lép az MSZP-vel - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. (http://hvg.hu)

Bővebben...


Mit akarnak a románok?

Nicolae Ciucă tábornok, a román hadsereg vezérkari főnökét Washingtonban fogadta Joseph F. Dunford ír tábornok, az US Vezérkar főnökök Egyesített Bizottságának elnöke. Megvitatták a Fekete tenger térségének helyzetét, támogatták a NATO keleti szárnyának erősítését. (http://english.mapn.ro)

Bővebben...


Kelet-Magyarország a kapitalizmus áldozata

Úgy tűnik, hogy nincs megállás és negyedévről negyedévre, évről évre egyre csak mélyül a bérszakadék a megyék között. A legalacsonyabb átlagos nettó bérrel rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg megye leszakadása egyre nagyobb és egyre aggasztóbb. Míg ugyanis a fővárosban átlagosan 226 030 forintot vihetett haza egy dolgozó tavaly, addig ez a legalacsonyabb mutatóval rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 118 420 forint. (http://mfor.hu)

Bővebben...


EU-tagság ára: a nemzeti ipar teljes felszámolása

A nemzeti ipar teljes felszámolása – ez volt az ára annak, hogy a kelet-európai országok beléphettek az EU-ba. Németország keleti részén felszámoltak olyan üzemeket, mint IFA, Trabant, Wartburg, Barkas, Robur. Csehszlovákiában eltűnt a Tatra, a villamosokat gyártó CKD, Magyarországon az Ikarus, a Csepel, a Globus, a Ganz-MÁVAG, Lengyelország a NYSA és a többi autógyár, a hajógyárak, Romániában az ARO és az Oltsit. (http://www.km.ru)

Bővebben...