Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 5., vasárnap

21.868 - Munkáspárt: Korszerű és helyes magyar nyelv nélkül nincs jövő > 2017.02.03.


Feladó: Munkáspárt
Dátum: 2017. február 3. 14:22
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.02.03.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2017.02.03.


Porosenko folytatja a háborút

Az ukrán fegyveres erők január 29-én 211 harckocsi-és tüzérségi lövedéket lőttek ki a Donyecki Népköztársaság területére. Ha lakóházat, és két iskolát romboltak le. (http://dan-news.info)

Bővebben...


2018: csak a Munkáspárt képviseli a dolgozókat

Huszonhét éve vagyunk és élünk - fogalmazott Thürmer Gyula. Olyan nagy pártok tűntek el azóta, mit az SZDSZ, vagy az MDF a Munkáspárt pedig létezik és létezni fog a jövőben is. A Munkáspárt mind Békésben, mind országosan egyedül állít jelölteket. Nem szándékoznak senkivel sem koalícióra lépni. Úgy látják, hogy a jelenlegi politikai palettán egyik párt sem képviseli, a dolgozókat. A Munkáspárt a dolgozó emberek mellett a szegények mellett áll. - fogalmazott az elnök. (http://www.behir.hu)

Bővebben...


Amerika válságban: a liberálisok nem nyugodtak bele a vereségbe

Az USA 15 államának főügyésze tiltakozott Trump azon rendelete ellen, amely átmenetileg megtiltja hét muzulmán többségű ország állampolgárainak beutazását az USA-ba. Az USA-ban számos helyen tiltakozó gyűléseket is tartanak.(http://www.reuters.com)

Bővebben...


Trump-Merkel: folyik a harc a világ újrafelosztásáért

Angela Merkel német kancellár sajnálattal fogadta, hogy Donald Trump amerikai elnök rendeletben megtiltotta több muzulmán ország állampolgárainak beutazását az Egyesült Államokba - közölte vasárnap a kancellár szóvivője.  Angela Merkel és Donald Trump 45 perces telefonbeszélgetést folytatott.  A két vezető közös közleményében hangsúlyozták, hogy mindkét félnek az a szándéka, hogy az "egyébként is kiváló bilaterális kapcsolatokat tovább mélyítsék a következő években". Kiemelték a NATO fontosságát. (http://mti.hu)

Bővebben...


Nincs népbarát kapitalizmus

A görög Sziriza-kormány két éves tevékenysége azt mutatja, hogy a Sziriza népbarát politikát ígért, valójában tőkebarát politikát folytat. – hangzott el a Görög Kommunista Párt rendezvényén. (http://inter.kke.gr)

Bővebben...


Mire készülnek a horvátok?

Horvátország "könnyített", költségtakarékos, mindössze négy hétig tartó sorkatonai szolgálat visszaállítását tervezi 2019-től - közölte a Vecernji List című kormányközeli napilap hétfőn. Damir Krsticevic védelmi miniszter a lapnak úgy nyilatkozott: a sorkatonai szolgálat ismételt bevezetését a jelenlegi geopolitika és a regionális környezettel kapcsolatos aggodalmak indokolják. A lap emlékeztetett arra, hogy Magyarország 2004-ben eltörölte a sorkötelezettséget, de több EU-tagország is következetesen kitart a kötelező katonai szolgálat mellett. (http://www.vecernji.hr)

Bővebben...


Mezőgazdaságot akarunk!

Az MTI adatai szerint a mezőgazdaság 6 százalékkal részesedik a beruházásokból. A foglalkoztatott lakosságnak csupán 4,6 százalékát köti le, és a GDP 3.8 százalékát adja. (http://mti.hu)

Bővebben...


Milliárdos nem értheti a dolgozó embert

Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének független képviselőként havi 750 ezer forintos jövedelme van, vagyonnyilatkozata szerint tavaly emellett 1,2 milliárd forint osztalékot is felvett az Altus Portfólió Kft.-ből, amely kizárólagos tulajdonában áll. Az ellenzéki politikus 2015-ben 74 millió, 2014-ben pedig 169 millió forintos osztalékfelvételről számolt be az Altus Befektetési Zrt.-től. A volt kormányfő emellett beszámolt arról is, hogy 215 ezer forint tiszteletdíjat vett fel a Fundacja Europejski Instytuttól. (http://mti.hu)

Bővebben...


Ingyenes Wi-Fi a tömegközlekedés járművein!

Ingyenes Wi-Fi-t vezetnek be a tömegközlekedés járművein! A helyszín a román főváros, Bukarest. – jelentette be Gabriela Firea főpolgármester. (http://www.romania-insider.com)

Bővebben...


8 ezer euróért szeretni fogjuk a NATO-t?

A NATO Jótékonysági Bazár a NATO nemzetközi közösségének fő jótékonysági eseménye. A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően minden év november hónapjának harmadik vasárnapján – tavaly november 20-án – a brüsszeli NATO központ épületében tartják. Fővédnöke ezúttal is a NATO főtitkárának felesége, Ingrid Schulerud volt. A tavalyi rendezvényen minden eddiginél magasabb összeg, összesen 213 880 euró gyűlt össze jótékonysági célra, amelyhez a magyar közösség 6850 euróval járult hozzá, köszönhetően a szponzoroknak és a lelkes csapatnak. A befolyt összegből 2016-ban egy magyar pályázó, a Bihari Sebészet Alapítvány nyolcezer euró támogatást kapott, amelyből két korszerű multifunkciós betegágyat vásárolnak. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


Aszad elnök egészséges

Aszad szíriai elnök olyan ipari vállalatok vezetőit fogadta, melyeket súlyosan érintett a Szíria ellen folyó háború. (http://sana.sy)

Bővebben...


Helyt kell állnunk Nagykinizsben is

Február 5-én polgármester-választás lesz a Nagykinizs községben. A Munkáspárt jelöltje Juhász Vendel. (http://www.valasztas.hu)

Bővebben...


Merkel-Porosenko: olajat öntenek a tűzre

Mindent meg kell tenni az ukrán válság békés rendezésére kidolgozott minszki megállapodás végrehajtásáért – jelentette ki Angela Merkel német kancellár Berlinben Petro Porosenko ukrán elnökkel folytatott megbeszélése előtt.  Petro Porosenko aláhúzta, Minszknek nincs alternatívája, Oroszországnak pedig vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz.  (http://kiszo.hhrf.org)

Bővebben...


Korszerű és helyes magyar nyelv nélkül nincs jövő

Február 1-jén mutatták be Budapesten, az MTA Nyelvtudományi Intézetében a magyar nyelv nagyszótárra hatodik kötetét. Itzés Nóra, a Nagyszótár főszerkesztője bejelentette, hogy az eddig kiadott kötetek teljes anyaga elérhető az interneten. Az online változat (nagyszotar.nytud.hu) az eddig megjelent kötetek szócikkeit (a–ekvivalens címszó), valamint az alakváltozatokra mutató utalókat tartalmazza, egységesen kereshető formátumban. A webes szótár használatát dinamikus súgó segíti, és a szócikkeken keresztül közvetlenül hozzá lehet férni a szótár alapjául szolgáló nyelvi adatbázisokhoz is. (http://www.magyarkurir.hu)

Bővebben...


Jobb együttműködni Putyinnal, mint háborúzni ellene

Gyurcsány Ferenc szerint, aki ma az orosz elnökkel szövetkezik, az nem védi, hanem elárulja Magyarország érdekeit. Úgy fogalmazott: amikor a magyar miniszterelnök azt a Vlagyimir Putyint fogadja, aki a "demokrácia óvatos keresője helyett az önkény embere lett", akkor valamennyi magyar érdekét sérti. A pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy véleménye szerint az orosz elnök látogatása veszélyt jelent Magyarország számára. (http://web.dkp.hu)

Bővebben...


Dolgozó és visszahívható képviselőket!

Az MSZP kedden tudatta, hogy Demeter Márta kilépett a parlamenti képviselőcsoportjukból, valamint a pártból.  Demeter Márta szerdán az RTL Klub Híradójának azt mondta: nem ül át másik frakcióba, nem lép be más pártba. Kijelentette: 2014-ben arról a listáról szerzett mandátumot, amelyre azok a választók szavaztak, akik kormányváltást akartak, s ő a továbbiakban is ezért szeretne dolgozni. Arra szeretne koncentrálni hogyan, lehet a kormányt leváltani - hangsúlyozta a volt szocialista politikus. (http://mti.hu)

Bővebben...


Harc a világ újrafelosztásáért

Nikki Haley, az USA új ENSZ-nagykövete kijelentette: A Krim félsziget Ukrajna része, ezért az USA szankciói mindaddig érvényben maradnak Oroszország ellen, amíg Oroszország vissza nem adja a Krím feletti ellenőrzést. (http://www.politico.com)

Bővebben...


Haladunk a korral: 74 éve is gyorsabb volt a MÁV, mint most

A Mátészalka-Nyíregyháza közötti 52.5 kilométeres távolságot 74 évvel ezelőtt 99 perc alatt tehette meg az utazóközönség vonattal. Ez ma 108 percet jelent annak ellenére, hogy a több mint fél évszázad alatt rengeteg minden változott. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Buta tüntetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása ellen tiltakozott az Együtt szervezésében több mint háromszáz ember. Szelényi Zsuzsanna országgyűlési képviselő hangsúlyozta, pártja szerint Magyarország akkor van biztonságban, ha a Nyugathoz tartozik. Hozzátette: amikor Putyin politikája ellen tiltakoznak, valójában "Orbán Viktor rezsimje" ellen tiltakoznak; Putyin politikája és látogatása "provokáció" Európa és a magyar függetlenség ellen.( http://mti.hu)

Bővebben...


Jó látogatás jó időben

Február 2-án látogatást tett Magyarországon Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke. (http://mti.hu)

Bővebben...