Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 21., kedd

21.927 - ​Orbán Viktor miniszterelnök: ​"a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz." > ​2017. február 20.

Orbán: "a magyaroknak igaza lesz"

​​
2017. február 20. 14:19

Az Országgyűlés hétfőtől négynapos ülésen kezdte meg tavaszi ülésszakát. Az parlamentben felszólalt
​​
Orbán Viktor miniszterelnök.
A miniszterelnök parlamenti nyitóbeszédében először a gazdasági számokról beszélt.

Orbán Viktor szerint a kormány a 2016-ra kitűzött gazdasági célokat elérte, és – bár még csak egy hónapról, januárról van adatunk – a 2017-es év is kecsegtető számunkra.
Magyarország a növekedést úgy tudta elérni, hogy nem adósodott el, tehát valóságos gazdasági növekedésről beszélhetünk, melyet nem hitelekből finanszíroztunk. A kormányfő szerint bár a felsorolt számok "sterilnek" tűnnek, azonban minden mögött ott állnak a magyar dolgozók erőfeszítései. Orbán Viktor beszélt a rekordszintű munkanélküliségről is, amely jelenleg 4,4 százalékon áll.
A miniszterelnök ezután kitért a 2016-os politikai eredményekre, többek között a migránsáradat megállítására.
A kormány számára a legfontosabb a magyar emberek biztonsága. Épp ezért lett kiemelt fontosságú a katonai és rendőri erők megduplázására, és a határvédelem ügye. A bevándorlási válság kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy ma már Európában is kezdenek úgy gondolkodni, ahogy Magyarországon, sőt, Brüsszelben is kezd teret nyerni a magyar modell,

​ ​
mert
​​
a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz."
Magyarország oldalán állnak a V4-ek is, hiszen ők is azt vallják: a határokat továbbra is védeni kell.

Orbán Viktor ezután öt veszélyforrást nevesített, mellyel 2017-ben kell megküzdeni hazánknak.

Ide tartozik a rezsicsökkentés megvédése, az illegális bevándorlás megállítása, a magyar adócsökkentések megvédése, a nemzetközi szervezetek, hálózatok magyar belpolitikát befolyásoló tevékenységének megállítása, illetve a munkahelyteremtés és annak megvédése. Brüsszel ugyanis azt szeretné elérni, hogy a "nemzeti" jogosítványokat elvonhassa, így pedig veszélybe kerülhetnek az eddig nehezen kimunkált eredmények.
A miniszterelnök részletesebben kitért az idegenrendészeti őrizetre, melynek bevezetése azért lenne fontos, mert ebben a felfokozott terrorhelyzetben nem mozoghatnának őrizetlenül a migránsok – akiknek a menedékkérelmük még nincs elbírálva.
A nemzetközi hálózatok, azok magyarországi "lerakatai" kapcsán a miniszterelnök kifejtette: tevékenységük a nyugati demokráciák általános problémái is, és
​ ​
nem szabad hagyni, hogy a globális tőke döntsön a magyar emberek jövőjéről."

Orbán Viktor meghirdette az Új Nemzeti Politikát, amely megvédi Magyarországot, a nemzeti érdekeket, a sikeres védekezéshez pedig szükség van egy minél szélesebb egyetértésre, épp ezért újabb nemzeti konzultáció indul.
Mint mondta: bízunk, hogy a cselekvéshez szükséges egyetértési pontokat kidolgozzuk, és mindig a választópolgárok oldalán kell állni.

A miniszterelnök beszéde végén történelmi távlatokról beszélt. Elmondta, az elmúlt 120 évben a különböző korszakokban előbb konszolidáció, felívelés, majd pedig a válság volt a jellemző. A mostani kormány feladata épp az, hogy ne hagyja: egy újabb válság elvigye, megsemmisítse az eddigi eredményeket.