Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 19., vasárnap

21.917 - Magyar Szociális Fórum Botka László programjáról > ​Budapest, 2017. február 18.


Feladó:
​​
Endre Simó

Dátum: 2017. február 18. 18:01
Tárgy: Magyar Szociális Fórum Botka László programjáról
Címzett:


Magyar Szociális Fórum Botka László programjáról

​​
Budapest, 2017. február 18. szombat (MSZF)

 

      

Botka László felvázolt társadalompolitikai programja alkalmas arra, hogy mozgósítsa az embereket a FIDESZ-KDNP-kormány leváltására a jövő évi választáson – állapította meg a Magyar Szociális Fórum (MSZF) a szocialista párti miniszterelnök jelölt szombat délutáni beszédéről.

     Az MSZF abban látja a program mozgósító erejét, hogy Botka határozott ígéretet tett négy millió létminimum alatt élő embernek arra, hogy – megválasztása esetén – azonnal hozzáfog anyagi és társadalmi helyzetének javításához, és a hozzá szükséges pénzt a regnáló korrupt hatalommal közösködő személyektől és gazdasági-pénzügyi csoportoktól fogja előkeríteni. Különösen fontos volt az a kijelentése, hogy legelső lépésben a legszegényebb országrészekben élők helyzetén fog változtatni, egészen a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésének kipróbálásáig.

     A Magyar Szociális Fórum azért tartja mozgósító erejűnek Botka társadalmi egyenlőségre, és igazságosságra vonatkozó nézeteit, mert konkrét intézkedés-tervekkel támasztotta alá, és bocsánatot kért az állampolgároktól a szocialista-liberális koalíciók antiszociális magatartásáért.

     „Botka politikája társadalmi alternatívát kínál az országnak" – véli az MSZF.

     Más a véleménye az MSZF-nek Botka külpolitikai tervét illetően. Az oroszellenesség kormányszintre emelése súlyos visszalépés volna az Oroszországgal kialakult jó viszonyhoz képest, és hátráltatná az ország fejlődését is. Botka nem arról szólt, hogyan fejlesztené tovább a jó viszonyt, hanem arról, hogy építené le. Az oroszok által megcsonkított Ukrajnáról beszélt, és agresszív színben tüntette fel a putyini politikát, azt állítván, hogy aki a szabadság híve, nem működhet egyött Putyinnal. Leegyszerűsített világképe a NATO-ról és az Európai Unióról szólt, és a térképtől elvonatkoztatva azt mondta, Magyarország a Nyugathoz tartozik – állapította meg az MSZF.

     Súlyos ellentmondás tapasztalható az MSZP miniszterelnök-jelöltjének bel- és külpolitikája között, s félő, hogy hibás belpolitikához is vezethet, ha nem tisztázza időben a kettő közti szoros viszonyt – hívta fel a figyelmet a Szociális Fórum.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu