Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 14., kedd

21.898 - Nemzeti Hírhaló: Spórolásra használják a közmunkát, tízéves csúcson a szegénység

NEMZETI HÍRHÁLÓ
hírlevél 2003 telétől
2017 február 13.
Kedves Olvasó! 

Ismét kérem támogatását az új számlaszámra, amit használni tudok! 
Remélem már nem lesz akadálya a hírterjesztő munkámhnak. 
Új számlaszámom: 
OTPbank: Kovács János 
11773425-04051613 
Bank pénztári befizetés is lehetséges! 
IBAN: HU671177342504051613009554 
SWIFT KÓD (BIC): OTPVHUHB 
Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes 
nemzetihirhalo@gmail.com


A KORMÁNY LELEPLEZÉSÉNEK NAPJA - 2017.02.14. 10 óra 30 perc 
a kormány és a bankszövetség devizahitelesek 
elleni bűncselekményének bizonyítéka 
2017 február 14-én napvilágot lát. 
ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS A MEGOSZTÁSOD! 
A letiltott HírTv riport következményei súlyosak. 
AZ ESEMÉNY OLDALÁT ITT TALÁLOD: 
https://www.facebook.com/events/1869308773349704/1883095191971062/?notif_t=admin_plan_mall_activity&notif_id=1486652104704556 
NEM TUDJUK HOGY VÉGZŐDIK A HÁBORÚ 
de az biztos, hogy most kezdődik... 

Tiltakozás a magyarországi korrupció ellen! 
2017. február 14., 9:00-22:00 UTC+01 
Markó utca 27, Budapest 1055, Magyarország 
Eszter Fórizs meghívására 
https://web.facebook.com/events/269769766789098/ 

Vitriolos index.hu-kommentár - Földgömb Magyarország nélkül 
2017. február 10. mvsz.hu 
Nem hagyhatta szó nélkül az index.hu tegnapi, a Magyarországon árult, Magyarországot eltüntető labda-földgömb mialms kifakadásunkat. Rendhagyó módon teljes egészében és szó szerint idézzük vitriolos bohózatukat. 
Miközben a magyar nemzet Trianon miatti gyászát kifigurázó irományt olvassuk, két kérdés fogalmazódik meg bennünk: 
1.Vajon mi köze az index.hu-nak a magyarsághoz azon túl, hogy magyarul írnak? 
2. Vajon várható-e, hogy az index.hu hasonló módon bánjon el zsidó embertársaink fájdalmával valamely antiszemita, avagy holokauszt-tagadó esemény kapcsán? 
Az index.hu Trianon-relativizáló irománya alaposan feladja a leckét az Országgyűlésnek, amely a holokauszt-tagadást és -relativizálást, már korábban a büntető törvénykönyv részévé tette. Legalábbis, ha létezik ma Magyarországon a kettős mérce tilalma... Ajánljuk a kérdést Orbán Viktor és Kövér László figyelmébe. 

HAÁSZ JÁNOS - BELFÖLD - TEGNAP, 20:37 
 Végre sikerült az Évezredes Terv: még a Föld színéről is eltűnt Magyarország! \o/ \o/ \o/ 
Nem én mondom ezt, természetesen, mi sem fontosabb nekem, mint e lángoktól ölelt kis. De nyilván így örvendezhet most méregdrága viszkijét csakazértis fosízű, langymeleg (és VÖRÖS CSILLAGOS!) Heinekenre cserélve Soros György és az ő állítólagos civilekből álló hordája, amikor a kezébe kerül ez a földgömb. 
Hát igen, senki nem hitte volna, de mégis, de mégis. Megásták a sírt, hol nemzet süllyed el. Sejtettük, hogy ilyen sors jut nekünk osztályrészünkül, de hogy ezt egy minden bizonnyal kínai (thaiföldi, bangladesi, vietnami) gumiföldgömblabda-gyárban teszik meg, egész eddig nem hittük el. De most mégis, meg kell hajolnunk a tények súlya előtt, mint egyszeri nolimpiás aláírásgyűjtőnek, ha rendőrnek látszó tárgyak veszik körül a standját. Tessék, nézzék: 
A szóbanforgó két írás: 
http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/02/09/trianon/ 
Trianon nem ért véget? - Földgömb Magyarország nélkül 

MVSZ Sajtószolgálat 

Kapcsolódó: 
Patrubány Miklós februári nemzetpolitikai előadásaPatrubány Miklós februári nemzetpolitikai előadása: A 2016. év magyar szemmel - II. rész - Ablak a világra (mvsz.hu
2017. február 15-én, szerdán este hat órakor kerül sor Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke következő nemzetpolitikai előadására az MVSZ Magyarok Házában (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3., Bartók-terem), melynek címe: A 2016. év magyar szemmel - II. rész - Ablak a világra

Medián: Óriási fölényben a Fidesz, bedőlt a Jobbik 
2017.02.08. Origo 

Óriási fölénnyel vezeti a pártok versenyét a Fidesz-KDNP - derült ki a legfrissebb Medián-felmérésből. A magyarok 2010 ősze óta nem voltak annyira elégedettek a sorsukkal, a kormánnyal és Orbán Viktorral, mint most. A kutatás szerint a Jobbik nagyon sok szavazót veszített. 
Az év első Medián-felmérése továbbra is a Fidesz elsöprő fölényét mutatja: bár a kormánypárt a teljes szavazókorú népességben november óta hibahatáron belüli mértékben erősödött (36-ról 37 százalékra), a választani tudó "biztos" szavazók körében 60 százalékos támogatottságot ért el - olvasható a Hvg.hu-n. 

Sokan derűlátóak 
Január utolsó hetében a válaszadók 46 százaléka érezte úgy, hogy az országban jó irányba mennek a dolgok. A derülátók aránya utoljára 2010 őszén állt ilyen magasan, igaz, jelenleg is hajszálnyival többen (48 százalék) vannak azok, akik pesszimistán látják Magyarország helyzetét. 

Szintén először fordul elő 2010 ősze óta, hogy minden második válaszadó jónak vagy nagyon jónak értékelte az Orbán-kormány munkáját, ami összefüggésben van Orbán Viktor személyes népszerűségével - 5 százalékos erősödést követően 49 százalékon áll. 

Összezsugorodott a Jobbik 
Az elmúlt hónapok legnagyobb vesztese a Jobbik. Míg a Medián 2016. szeptemberi felmérésében még 17 százalékon álltak, addig most már csak 13 százalékon. 2016 februárjában még 25 százalékon állt a radikális párt az intézet szerint. 
A felmérésben megjelent a Momentum Mozgalom is, rájuk a biztos szavazók két százaléka voksolna. 

Kapcsolódó: 
ORBÁN BESZÉDÉNEK MEGHALLGATÁSA HELYETT HORTHY MIKLÓSRA EMLÉKEZTEK A SZEGEDIEKOrbán beszédének meghallgatása helyett Horthy Miklósra emlékeztek a szegediek (internetfigyelo) 
A szegedi patrióták az OV beszéd meghallgatása helyett inkább helyreállították a kizökkent időt és megemlékeztek Horthy Miklós kormányzó urunk halálának a 60. évfordulójára azzal, hogy visszahelyezték a helyére a régi utcanévtáblát! Egy jól sikerült a villámcsődülettel kb. 40 mécsessel gyújtottak az emlékezők, akiknek jelmondata: "Inkább kevés oroszlán mint sok nyúl!" 
A totális csalódás: Vona Gábor mai interjúja egy zsidó lapnakA totális csalódás: Vona Gábor mai interjúja egy zsidó lapnak (amieuropank.com
Interjút közölt Vona Gáborral a tekintélyes Forward nevű amerikai lap, ahol a Jobbik elnökét pártjának korábbi antiszemita és szélsőséges kijelentéseivel szembesítették. Vona az interjúban hangsúlyozza, az elmúlt két-három évben világossá tette, nem tűri az antiszemitizmust a Jobbikban, sőt szankcionálni is fog minden zsidó-ellenes kijelentést. Arról is beszélt, kritizálták ugyan a cionizmus egyes vonásait, ám sosem kérdőjelezték meg Izrael létezését. Kiemelte azt is, szándékosan nyitnak új szavazók felé, hogy kormányra kerülhessenek.

Spórolásra használják a közmunkát, tízéves csúcson a szegénység 
2017. február 11. Hírtv 
Tavaly tízéves csúcsra, 9,6 százalékra ért a szegények aránya azok között, akiknek egyébként van munkájuk. Különösen drámai az ugrás az 55-64 évesek közt. A dolgozói szegénység egyik oka a szakember szerint a havi 53 ezer forintot jelentő közmunka. 

A Hír TV-nek nyilatkozó Sziklai István egy budapesti múzeumban dolgozik. Otthona egy kopott martonvásári ház, erre futotta a budapesti panel árából. Azóta a rezsitartozására ráment a lakáskassza. 
- Gázszámlával tartoztunk, azt hiszem, már három hónap is volt. 
- És összegszerűen az mennyi volt? 
- Ilyen százezer körül volt már. 
- És ezt a lakásmegtakarításból tudták fedezni? 
- Igen, kivettük azt a félmillió-valamennyit, amit eddig össze tudtunk gyűjteni, és kifizettük a csekkeket, gyorsan, meg karácsonyoztunk, és ennyi - mondta a férfi. 
István 25 évig történelmet tanított, később egy könyvtárban dolgozott. Egy éve kapta meg a felmondását: átszervezték az intézményt, ő pedig az állami bürokráciacsökkentés áldozata lett. 
- Lejárt a felmentési időm, utána elmentem álláskeresési támogatásra, és utána vissza tudtak foglalkoztatni kulturális közfoglalkoztatottként. Közmunkásként, de egy kulturális közfoglalkoztatott az már nem kap minimálbért, az már kevesebbet - mondta nevetve. 
- Előtte minimálbért kapott? 
- Az álláskeresési támogatáson ott minimálbért kaptam, igen. 
Most egykori közalkalmazotti fizetésének a felét kapja régi-új munkahelyén, mint diplomás közmunkás: nettó 69 ezer forintot. 
"Ami a legdrámaibb, hogy az 55-64 év közötti korosztályban 3 százalékról 11 százalékra ment fel, tehát drámai ugrás történt meg." Az Eurostat adatait magyarázta Kiss Ambrus, a Policy Agenda vezető elemzője. A grafikon a dolgozói szegénységről szól. Tavaly 9,6 százalékra, az utóbbi tíz év csúcspontjára ért a szegények aránya azok között, akiknek egyébként van munkájuk. "Ez a hatalmasra nőtt közmunkarendszer, amiben átlag 200-220 ezer ember van havonta foglalkoztatva, az nyilvánvalóan azt jelenti, hogy ez egy tömeges mértékű kezelése egy olyan helyzetnek, ami nyilván adott, tehát a szegénységnek, a szociális lecsúszásnak" - tette hozzá Kiss Ambrus. 

A havi 53 ezer forintot jelentő közmunka a dolgozói szegénység egyik oka. A szociológus szerint egyre nő azok száma, akiknek a hó végére kifut a számla. "Igazából jelentős növekedés, és jelentős életszínvonal-változás azt gondolom, hogy nem nagyon történt. Vidéken nagyon sok helyen a közmunkát arra használják, hogy költségvetési pénzeket spóroljanak vele, hogy kirúgják a könyvtárost, és közmunkában visszafoglalkoztatják" - mondta Krémer Balázs szociológus. 
Az államilag előírt béremelések hatására a munkáltatók trükközni kezdtek. "Addig, amíg az alacsonyabb minimálbéren 8 órában foglalkoztatta a munkavállalót, a magasabb minimálbér bevezetése óta mondjuk csak 6 vagy 4 órában foglalkoztatja papíron, azért, hogy ne kelljen kifizetnie a magasabb minimálbért, miközben ugyanazt a tevékenységet folytatja, mondjuk adott esetben ugyanúgy 8 órában. Vagy van még egy trükk, hogy az úgynevezett szakmai minimálbérbe besorolt munkavállalókat, mondjuk a szakácsot pincérként foglalkoztatja, a pincért pedig szakácsként" - fejtette ki Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. 

Még a legkevesebbet keresők bére között is nő a szakadék idén: a közmunkások fizetését 3 százalékkal emelték. A különbség köztük és a minimálbéresek között ezután 32 ezer forint lesz. 

Kőszegi M. László: A DEVIZAHITELES CSAPDÁT A POLITIKAI ELIT TERVELTE KI! 
Dömös Imre: És ne felejtsük el hogy a bank idézte elő a bedőlést..nem azzal hogy nem tudta az árfolyamváltozás mértékét..hanem hogy nem építette be a védelmet megőrizve a hitelfelvevő fizetőképességét..hogy bírálták el a hitelt?Úgy hogy ha 800 ft lesz a chf akkor is tudsz fizetni? Ezt sem tudhatta.. és te mondhatod hogy persze tudsz..akkor akkor számolta volna ki..akkor is hitelképes vagy?Épeszű ügyintéző aszt mondta volna nonszensz hogy ennyit bármikor ki tud fizetni..pláne ha ennyi a jövedelme.... 
Kapcsolódó: 
Varga István: Ha én bíró lennék, föllázadnék!Varga István: "Ha én bíró lennék, föllázadnék!" -- A Kúria döntése után (youtube.com
Varga István: "Ha én bíró lennék, föllázadnék!" Beszédrészletek a BP TV Közélet c. műsorából (Vágott) -- Adás ideje: 2013.12.20 Műsorvezető Simó Endre 
Bankcsapda-Falus Zsolt VÉGKÉPP ELTÖRÖLNI ÉS KÁRTALANÍTANI!Bankcsapda-Falus Zsolt: VÉGKÉPP ELTÖRÖLNI ÉS KÁRTALANÍTANI! (youtube.com
További információkért keresse a faceebook-on a BANKCSAPDA csoportot vagy tájékozódjon a www.bankcsapda.eu oldalon. 
Az állami cég nem hajlandó megmondani, miért adott 320 milliót Orbán polgári körénekAz állami cég nem hajlandó megmondani, miért adott 320 milliót Orbán polgári körének (444.hu
2016 októberében egy állami tulajdonú légiforgalmi szolgáltatócég, a Hungarocontrol 320 millió forintot adott a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak - szúrta ki az Index. Ez az alapítvány áll Orbán Viktor polgári köre mögött. 
A támogatásról szóló dokumentum elérhető a Hungarocontrol honlapján is. Abban a pdf-ben az szerepel, hogy október 17-én kötött szerződést a cég az alapítvánnyal 320 millió forint értékben. 
Kiderült: Újabb 4850 milliót (!) lapátolunk G. Fodorék zsebébeKiderült: Újabb 4850 milliót (!) lapátolunk G. Fodorék zsebébe (nyugatifeny.hu
Újabb gigantikus összeget, ezúttal 4,85 milliárd (!) forint közpénzt lapátolunk a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató zsebébe, "tanácsadás" és "tanulmányok" ürügyén - tudta meg a hvg.hu
Itt a vége: Mészáros Lőrincéknek ki kell adniuk, mire költötték a tao-milliárdokat FelcsútonItt a vége: Mészáros Lőrincéknek ki kell adniuk, mire költötték a tao-milliárdokat Felcsúton (magyarnarancs.hu
Még nyár végén kötelezte arra a Székesfehérvári Törvényszék elsőfokú ítéletében a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy adja ki azoknak a beruházásoknak, megbízásoknak a szerződéseit, amelyeket a klubhoz beérkezett társasági adókedvezményből finanszíroztak. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát üzemeltető alapítványt a DK-s országgyűlési képviselő, Varju László perelte be több mint egy éve. Ő arra lett volna kíváncsi, hogy a 2013. január és 2015. november 26-a között kapott tao-támogatásokat mire költötte a sportegyesület. 
273 millióért vesznek festményeket Matolcsyék273 millióért vesznek festményeket Matolcsyék (mfor.hu
Újabb műkincsekkel bővül a Magyar Nemzeti Bank Értéktár Programja, ezúttal Csernus Tibor 6 festményét szerzik be. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Magyar Nemzeti Bank az Értéktár Programja bővítése érdekében 6 festményt vásárolt meg összesen 880 ezer euró értékben. Ez 310 forintos árfolyammal számolva 272,8 millió forintos vételárat jelent. Matolcsyék ennyi pénzért Csernus Tibor 6 festményét. 
TILTAKOZZUNK A KORRUPCIÓ ELLEN A KÚRIÁNÁL!TILTAKOZZUNK A KORRUPCIÓ ELLEN A KÚRIÁNÁL! (youtube.com
Csatlakozás a tüntetéshez: https://www.facebook.com/events/269769766789098/ 
Csodatévő képviselő: félmilliós fizetésből kétmilliós törlesztőrészletet fizet Győrffy BalázsCsodatévő képviselő: félmilliós fizetésből kétmilliós törlesztőrészletet fizet Győrffy Balázs (blikk.hu
Újabb pénzügyi rejtélyre bukkantunk az egyik politikusnál! Ezúttal Győrffy Balázs fideszes képviselőnél nem jön ki a egyenleg, akárhogy is számolgatjuk. Ő ugyanis 190,6 millió forintos tartozást vallott be nyilatkozatában, amelyet sehogy sem értünk, hogy hogyan tudja törleszteni. Ráadásul ebben még nincs benne az év végi árverésen 89 millióért elnyert állami földekre felvett kölcsön, amelyet, mint korábban a Blikknek elmondta, hitelből fog finanszírozni. 
Az ÁKK nyilvánosságra hozta: 1671 darab fiktív állampapír nyomja Rogánék vállátAz ÁKK nyilvánosságra hozta: 1671 darab fiktív állampapír nyomja Rogánék vállát (pestibulvar.hu
A Quaestor-brókerbotrányhoz hasonló történet nyomaira bukkant az MNO.hu a letelepedési állampapírok esetében, miután a gyanú szerint 1671 külföldi úgy kaphatott letelepedési engedélyt a programon keresztül, hogy valójában nem vásároltak állampapírt. Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint a program 2013-as kezdete óta tavaly év végéig 4702 magyar letelepedési államkötvényt jegyeztek le azok a vállalkozások, amelyek engedélyt kaptak a papírok megvásárlására. 
Akciósan adják a Rogán-papírokatAkciósan adják a Rogán-papírokat (hirtv.hu
A Magyar Nemzet úgy tudja: a gazdag bevándorlókra szabott letelepedési kötvényeket 300 ezer helyett már 65 ezer euróért, körülbelül 20 millió forintért meg lehet venni, sőt hitelre is szerezhető engedély. 
A kötvények az Államadósság-kezelő Központ korábbi bejelentése szerint még szűk két hónapig, március végéig igényelhetők. 
27 méter, 424 millióba kerül, mi az? Gyalogoshíd a Rákos-patakon27 méter, 424 millióba kerül, mi az? Gyalogoshíd a Rákos-patakon (mfor.hu
Meglehetősen érdekes beruházásra bukkant a közlekedés minden ágával foglalkozó oldal, az Indóház Online. A közlekedési portál a Rákos-patak felett átívelő gyalogoshíd megépítésére kiírt pályázatot szúrta ki, amelyre már eredetileg is 269 milliót szánt a főváros, ám ezt további súlyos összegekkel fejeli meg az önkormányzat. Természetesen nem így indult a projekt. 
Mészáros Lőrinc miatt kellett kidobni a gyerekeket a Fóti Gyermekvárosból?Mészáros Lőrinc miatt kellett kidobni a gyerekeket a Fóti Gyermekvárosból? (pestibulvar.hu
Nincs egy hónapja, hogy a fideszes Czibere Károly államtitkár bejelentette; megszüntetik a Fóti gyermekvárost, ahol működése óta több ezer hátrányos helyzetű, rossz körülmények közt szenvedő gyermeken segítettek. A gyerekeket "szétszórják" az országban, a kastélyt pedig átveszi az állam, Tuzson Bence fideszes képviselő cinikus szavaival pedig az "épületéhez illő funkciókat" alakítanak ki - félmilliárdos felújítás után. 
FIDESZES ÁLLAMTITKÁR: MAGYARORSZÁGON A MAGYAR FIZETÉSEKBŐL JÓL MEG LEHET ÉLNIFideszes államtitkár: Magyarországon a magyar fizetésekből jól meg lehet élni (alfahir.hu
A kormánypropaganda egyik alapvető kommunikációs trükkje az, hogy ha adott egy egészen egyértelmű, nyilvánvaló, húsba vágó nehézség, akkor azt nem csupán cáfolják, kimagyarázzák, hanem egyenesen páratlan eredményekről, elévülhetetlen érdemekről beszélnek. Majd lehetőleg az egész érvelésrendszert alátámasztják a szokásos - elmúltnyolcévezéssen, hazaárulózáson, buzizáson - felül egy néhány milliárdos kampánnyal, amit közpénzből fizetnek ki azoknak a haveroknak, akik tényleg átérzik az erősödő Magyarország előnyeit. 
Németh Szilárd szerint az ellenzéki pártokat csak a hatalom és a pénz érdekliNémeth Szilárd szerint az ellenzéki pártokat csak a hatalom és a pénz érdekli (propeller.hu
Az ellenzéki pártokat nem érdeklik a választók, csak a hatalom és a pénz - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az M1 aktuális csatorna műsorában kedd este. Hol ütik-verik egymást, hol meg cirógatják, nincsenek elveik. Németh Szilárd az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentése kapcsán leszögezte, minden idők legnagyobb korrupciós botrányáról van szó, és akik elkövették, azoknak számot kellene adniuk az ország nyilvánossága előtt arról, hová lett az a 163 milliárd forint, amit nem talál az OLAF.

Németország (!) nekiment Izraelnek a földrablás miatt 
Lovas István 2017. február 8. HAARETZ - lovasistvan.hu 

"Németország ma, szerdán, súlyosan elítélte azt az új, hétfőn elfogadott izraeli törvényt, amely lehetővé teszi magánkézben lévő palesztin földek kisajátítását." Ez megrázza Németország hitét abban, hogy Izrael elkötelezett a béke mellett". 

Az elképesztő szöveg így folytatódik: "Németországban sokan, akik Izrael mellett állnak és nagy elkötelezettséget éreznek irányában, most ettől mélyen kiábrándulva érzik magukat", mondta a német külügyminiszter szóvivője. 

/Megjegyzés: minden, a tömeggyilkos Izraelt a béke mellett elkötelezett országnak tekintő németet Szaúd-Arábiában az utcán kellene lefejezni. Hogy ne tudjanak többé nyálukat csorgatva tapsolni a népirtásnak. Mint tette ezt oly sok izraeli, akik 2014 nyarán padon ülve nézték élvezve, ahogyan Gázában 18 ezer épületet szétbombáztak. / 
Az új törvény lehetővé teszi azt, hogy a kormány olyan magánkézben lévő palesztin ingatlanokat, amelyeken (illegális) telepek épültek, állami tulajdonba vehesse. /Tényleg, drága jó, kussoló ENSZ, stb., mi lenne, ha felvidéki földeket sajátítanánk ki, amelyek szlovák tolvajok ragacsos magánkezébe kerültek?/ 
"Garantálni fogjuk Önöknek, hogy az Egyesült Államokat az Önök szövetségeseként háborúba visszük, hogy harcoljon az Önök oldalán, ha Önök nekünk ígérik Palesztinát, miután megnyerik a háborút!" 
ora2 email! 
Kapcsolódó: 
Jézus újra tárgyalása: új kampányt indítottak Izraelben"Jézus újra tárgyalása: új kampányt indítottak Izraelben" (Ön nem rúgott be: hír) (lovasistvan.hu
Ariel Cohen Alloro, zsidó ortodox tudós azt javasolja, hogy a názáreti Jézust "vissza kell vezetni a zsidó karámba, majd újra kell tárgyalni, és akkor fel lehet menteni". Kétezer évvel ezelőtt az első tárgyalás Jézus elítéléséhez vezetett. Azóta is "a zsidó hatóságokat 'kereszténygyilkosnak' bélyegzik, sőt még annál is rosszabbnak". Alloro azt javasolja, hogy "az új tárgyalást nyilvánosan tartsák meg, Izrael tíz legfontosabb rabbijának jelenlétében". 
<br>Izraelben bujkálhat a 4-es metró botrány egyik főkolomposaIzraelben bujkálhat a 4-es metró botrány egyik főkolomposa - Hosszú a bűnlajstroma (pestisracok.hu
Több korrupciógyanús ügyben is érintett a tavaly óta szökésben lévő, állítólag Izraelben bujkáló Terner Géza, akit a hatóságok legutóbb a 4-es metró körüli visszaélésekkel hoztak összefüggésbe. Korábban azt vizsgálták a hatóságok, hogy milyen szerepe volt a szolnoki papírgyár bedöntésében, de a Strabag-ügyben is előkerült a neve. A 4-es metró korrupciógyanús ügyei mellett a szolnoki papírgyár bedöntésében is szerepe lehetett Terner Gézának - értesült a Magyar Idők. 
Juhé! Így rombold le a száz éves anyóka házát!Juhé! Így rombold le a száz éves anyóka házát! (lovasistvan.hu
Önök szerint az MTI jeruzsálemi tudósítója hány jelentést küldött volna, ha a képen látható ház egy száz éves izraeli anyókáé lett volna és annak palesztin csínytevők mentek volna neki? Négyet? Ötöt? Hatot? Miközben mutatta volna a könnyező dédunokákat, név szerint? Nem. Egyet sem. Persze, hogy egyet sem. 
Farage: Forradalom lesz, ha a brit parlament megakadályozza a BrexitetFarage: Forradalom lesz, ha a brit parlament megakadályozza a Brexitet (lovasistvan.hu
Nigel Farage volt európai parlamenti képviselő, a brit UKIP elnöke most már mint az amerikai jobboldali Fox News televízió munkatársa kollégájával, Bill Hemerrel beszélgetve ma reggel arra figyelmeztetett: ha a brit parlament meg meri fordítani a tavalyi Brexit népszavazás eredményét, akkor "fellázad" a nép. 
Juncker bedobja a törülközőtJuncker bedobja a törülközőt (888.hu
Nem indul újra az Európai Bizottság elnöki tisztségéért Jean-Claude Juncker. A testület jelenlegi vezetője ezt egy német rádiónak adott interjúban jelentette be szombaton. A bejelentés azért érdekes, mert az Európai Bizottság elnöki tisztét 2014 óta betöltő politikus nemrég még rendkívül meg volt elégedve saját teljesítményével. Az Unióban betöltött szerepét sikeresnek, önmagát pedig az egész világon győztesnek értékelte. A Málta uniós elnöksége kapcsán elmondott beszédében azt mondta, hogy a britek kilépése még nem jelenti "az európai álom" végét, és a Brexitet a tagállamok közötti integráció erősítésére is fel lehet használni. 
Norvégiában bevezethetik a harmadik nemetNorvégiában bevezethetik a harmadik nemet (index.hu
Norvégiában a férfi és női nemek mellett egy harmadik, gendersemleges kategóriát, az úgynevezett hent is bevezethetik, írja a TheLocal. A hent az útlevélben szereplő férfi és nő megjelölés helyett választhatnák a norvég állampolgárok. A transgender mozgalmak térhódítása miatt egyre gyakrabban merülnek fel hasonló elképzelések, Svédországban 2015 áprilisa óta már létezik is a harmadik nem, maga a hen kifejezés is tőlük ered. 
Beteg világ! Dániában legalizálták az állatokkal való közösülést!Beteg világ! Dániában legalizálták az állatokkal való közösülést! (legfrissebb.info) 
Dániában immár nincs jogi akadálya a zoofíliának. A jogszabály szerint ugyanis csak kényszeríteni nem lehet az állatokat, más egyéb esetben bármi megengedett, de csak akkor, ha mindkét fél akarja (?!). A normális dánok attól tartanak, hogy az országuk az "állatokra izgulók" paradicsoma lesz. Az értelmetlen törvény ellen tiltakozók azt mondják, hogy a politikusok általában azzal hárítják el a megkereséseiket, hogy "ez nem egy valós probléma, nem tudnak arról, hogy ez létező dolog lenne". 
Bomba hír: az Európai Parlament csalás, stb. ügyben indít vizsgálatot Martin Schulz ellenBomba hír: az Európai Parlament csalás, stb. ügyben indít vizsgálatot Martin Schulz ellen (lovasistvan.hu
Az Európai Parlament igen nagy befolyású költségvetési ellenőrző bizottságának elnöke, Ingeborg Grässle bejelentette, hivatalos vizsgálatot indítanak Martin Schulz volt európai parlamenti elnök ellen az őt ért csalással kapcsolatos vádak ügyében. A botrányt a Der Spiegel hetilap tegnap leplezte le. Ezt még súlyosabbá tették a londoni Sunday Times mai számában megjelent leleplezések. 
10 éves kisfiút lőttek le a migránsok Svédországban! Óriási a pánik a városban!10 éves kisfiút lőttek le a migránsok Svédországban! Óriási a pánik a városban! (legfrissebb.info
A svéd kisvárosban most kezdik igazán érezni a bevándorlás következményeit. Hörby város lakóinak élete szinte rémálommá vált az utóbbi időben. A migránsok megpróbálnak mindent felülírni. A város karácsonyfájának kidöntésénél sokkal súlyosabb eset történt itt. Bottal támadtak a fiatalabbakra. Egyiküknek sikerült elmenekülnie, aki kétségbeesve hívta az anyját, aki egyből riasztotta a mentőket. Másikuk nem járt sajnos ilyen szerencsével. Őt lelökték a földre, majd tarkón lőtték egy air soft fegyverrel. 
Hatalmas ráfizetés az EU - Pavics Lázár közgazdász elemzése KSH adatok alapjánHatalmas ráfizetés az EU - Pavics Lázár közgazdász elemzése KSH adatok alapján (youtube.com
KSH és az EUROSTAT adatok alapján Magyarországból történő jövedelem kivonásokat mutatja be. Olyan módon, hogy a hivatalos KSH adatokra támaszkodik, vagyis szubjektív szemléletet kizárja. Itt arra hívnám fel a figyelmet, hogy korunkban, bár a jövedelem, vagyis a profit a legfontosabb, mégis erről tényszerűen szándékosan a legkevesebbet foglalkoznak. Ezzel szemben az EU, bár keveset ad vissza támogatásként, a GDP kb. 1%-át, a mintegy 20%-os jövedelem kivonással szemben, óriási propaganda hadjárat következtében azt a hamis látszatot kelti, hogy sokat ad. 
Putin has warned that most terrorist attacks are false flag operationsVlagyimir Putyin orosz elnök arra figyelmeztetett (yournewswire.com
A legtöbb terrorista támadások hamis zászlós álhadműveleteik álcázására által tervezett a nyugati annak érdekében, hogy a lakosságot félelemben tartsa. 
Túlnyomórészt amerikai tankokból áll a rakományAmerikai konvojok a kassai állomáson (ujszo.com
Tegnap reggel érkezett meg az a katonai konvoj a kassai vasútállomásra, mely az amerikai hadsereg (US Army) katonáit, felszerelését és gépjárműveit szállítja vissza Lengyelországból a hadsereg magyarországi, bulgáriai és romániai hadi bázisaira. Túlnyomórészt amerikai tankokból áll a rakomány. Az állomáson áthaladó, két szerelvényből álló katonai konvojra rengetegen voltak kíváncsiak, a vonatok rakományáról sokan készítettek fotókat és az internetes fórumokon, a közösségi portálokon osztották meg őket. 
Farage: nincs helye Romániának az EU-banFarage: nincs helye Romániának az EU-ban (itthon.ma
Romániának soha nem lett volna szabad csatlakoznia az Európai Unióhoz - mondta Nigel Farage, a UKIP korábbi vezetője egy rádióműsorban. A politikus egy betelefonálóval is vitába keveredett, aki rasszizmussal vádolta meg. Farage heti rendszerességgel vendége az LRC betelefonáló műsorának. Pár napja Románia is szóba került az elmúlt hetek tiltakozáshulláma kapcsán. A nyíltan euroszkeptikus és bevándorlásellenes UKIP egykori vezetője szerint az országot 2007-ben nem kellett volna felvenni az Európai Unióba, mivel még nem fejeződött be az átmenet a kommunista uralomból - olvasható az Express beszámolójában. 
Titkos repülőgépek méreggel permetezik az embereket - megdöbbentő képek és videóTitkos repülőgépek méreggel permetezik az embereket - megdöbbentő képek és videó (hir.ma
Olyan személyszállító repülőgépek, melyek nincsennek a Flightradar24-en feltüntetve - méreggel permetezik a légkört, ezzel megváltoztatják az időjárást és betegségeket okoznak. Rákkeltő alumínium port, cinket és báriumot permeteznek a levegőbe. A videó feliratozott, érdemes végignézni, ameddig le nem törlik az oldalról. Oszd meg és lájkold az oldalt, hogy minél többen megismerjék ezt a tényt. 
Geert Wilders: Az EU romba dől, mint a Római BirodalomGeert Wilders: Az EU romba dől, mint a Római Birodalom (breitportal.hu
Sokan azt mondják, ő lesz a következő szög az Európai Unió koporsójában. Az EU-, és bevándorlás-ellenes holland politikus Geert Wilders pártja várhatóan megnyeri a parlamenti választásokat. A győzelem azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy ő lesz a miniszterelnök is. Úgy véli nevetséges az a bírósági döntés, mely szerint elítélték azért a kijelentéséért, hogy szerinte túl sok a marokkói Hollandiában. A halálos fenyegetések miatt még mindig 24 órás rendőri védelem alatt áll. Bár sok a hasonlóság, nem szereti, ha a holland Donald Trumpnak becézik. A CBN interjúja. 
Ömlenek a jókívánságok a migránsbűnözőkről kitálaló örebroi rendőrtisztnekÖmlenek a jókívánságok a migránsbűnözőkről kitálaló örebroi rendőrtisztnek (lovasistvan.hu
Tegnap este 18:16-kor kitett cikkében a független, jobboldali svéd portál arról tudósít, hogy Peter Springare örebroi rendőrtisztnek ömlenek a jókívánságok, köszönetek és ajándékok, amióta február 3-án facebookjára kiposztolta, hogy a súlyos bűncselekményeket elsősorban migránsok követik el. Az establishment emberei persze támadják. 
Oroszország a menekültválság oka"Oroszország a menekültválság oka" - 'Merkel Washington propagandaparittyáját játssza' (lovasistvan.hu
Ezzel a címmel ír a velejéig hazug Merkel kancellárról a független német portál, és mondanivalóját így foglalja össze: "Várható volt: a Nyugat először csődöt mond politikájával, majd Merkel szövetségi kancellár veti be magát azért, hogy a menekültválságért Oroszországot okolja. Az orosz haderő bevetése a német kancellár felfogása szerint tehát a fékezhetetlen menekültáramlatok oka. Ha képes lenne igazmondásra, azt ejtené ki a száján utolsó igaz mondataként, hogy 'Így már ez nem az én országom'". 
Rabbik átadják Schulznak a menorah-ot (web.facebook.com
(hétágú zsidó gyertya, a zsidók vallási szimbóluma), amibe az EU szimbóluma művészileg ötvözve van. Miért kaptuk ezt? Mert Schulz kritizálta Izrael zsidó településpolitikáját? Kétlem. Én értem, hogy a zsidók sokat szenvedtek és nem is a feladatom mérlegre tenni, hogy melyik nemzet szenvedett többet a 2. vh miatt, de miért kell az EU mindig úgy politizáljon, hogy elismerést kapjon a zsidóbarát politikájáért?

Az ELMŰ milyen beruházást fog ott végrehajtani az ott lakók előzetes tiltakozása ellenére 
Az önkormányzat nem egyszerűen eladott egy területet valakinek, hanem tudván tudta, hogy az ELMŰ milyen beruházást fog ott végrehajtani az ott lakók előzetes tiltakozása ellenére 
Bocsánat de én is csatolom az ATV hiradójának linkjét. Ezt azért teszem meg, hogy az olvasónak ne kelljen keresgélnie a rengeteg anyag között. 

Véleményem szerint az ATV hiradója korrekt módon vázolta a helyzetet. Mindenki szót kapott, és a megszólalók közül senki sem dobta túl a kalapácsot. Gondolom, hogy a riportot már sokan látták, én a Polgármester Asszony - a kártérítéssel kapcsolatos kérdésre adott - válaszára reagálnék. Mint a fórumon, itt is ugyanazt jelentette ki, hogy a kártérítések ügyében az ELMŰ fog helytállni. 
Megkérdeztem az ügyvédemet, aki az esetről a következőket mondta: az önkormányzat szándékos károkozásért ugyanúgy perelhető, mint az ELMŰ. Ugyanis az önkormányzat nem egyszerűen eladott egy területet valakinek, hanem tudván tudta, hogy az ELMŰ milyen beruházást fog ott végrehajtani az ott lakók előzetes tiltakozása ellenére. Így az okozott kárért mindkét fél felel. Tegyünk egy nagyon leegyszerűsített kalkulációt, hogy hová is fajulhat ez az eset: 
A Placskón kb. 600 ingatlan van. Tegyük fel hogy ezek harmadának értéke 10.000.000 Forint, vagy e-felett van. Képzeljenek el egy reménybeli vevőt, aki befordulva a kishíd melletti útra, azonnal látni fogja a fejlődést reprezentáló kiváló trafóállomást. Mi lesz az érdeklődő első kérdése? Hol lehet itt megfordulni? A fentiek miatt valószínűleg legalább 200 fognak kártérítést kérni a 600-ból. Ingatlanosok szerint az értékvesztés 30%-körüli lesz. Ez 200 x 3.000.000,- azaz hatszáz millió forint. Amennyiben a bíróság ennek csak a felét ítélné meg, az csak 300 milla. Ezen lehet osztozni az ELMŰ-vel. Akkor a mérleg: 65.000.000 - 150.000.000= -85.000.000 Forint. Ennyit kell alaphangon fizetnie majd az önkormányzatnak. Nem látom, hogy így még mindig üzlet lenne a trafó? Lehet, hogy a számításba nem vett "maradék" 400 ingatlantulajdonos is perel. Ekkor a végösszeg még sokkal durvább lehet. 
Kubovics Ferenc 

SZŐNYI JÓZSEF - A NYILVÁNOSSÁGHOZ TRAFÓ ÜGYBEN! (3) 
A Pilis nem csak egy hegy a száz közül. Világörökség várományosa, teli van természeti és tájképi védettségű területtel. Ebben a Hungarikumban Pilisszántót három nemzetközi zarándok útvonal metszéspontja tiszteli. Prohászka püspök úr szent hegynek tartja. A Pálos rend szülőföldje. Királyi uralkodó központunk volt, Szent királyaink, Szent Koronánk hagyatékát őrizzük benne büszkén. Persze van, akit ez hidegen hagy. Szomorú látni, ahogy a világ lesilányodott pénzkérdéssé. Sokan viszont hittel valljuk, a nemzet számára a Pilis egy templom, ahová kellő tisztelettel és alázattal illik belépni, és nem kufárkodni benne természeti értékeivel. Pilisszántó a kapuban áll, őrt áll! Ide nagyon nem illik belerondítani és aprópénzre váltani hazánk erkölcsi, természeti értékeit. Jézus is kizavarta a templomból a kufárokat! Aki szelet vet, vihart arat! A rémhír futótűzként terjedt el, megmozdult az ország. Látni, tapasztalni lehet, hogy mennyire szereti falunkat, figyel Rá az egész ország. Óvják és védik a bajtól átérzik gondját, búját. Talán még jobban, mint az őslakó, akinek ez a környezet megszokott dolog, mint a levegő. Értékére akkor döbben rá, amikor már nem lesz, de akkor már késő. 

Papp Lajos szívsebész professzorral és Szőnyi Józseffel, Pilisszántó korábbi polgármesterével is beszélgetek abban a riportban, amely holnap a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában fog elhangozni. A téma a településre tervezett tizenkétezer négyzetméteres transzformátorállomás.

Teljes írás: http://www.pilisszantozarandokhely.hu/miserend.html#rendkivuli_hirek 

Kapcsolódó: 
Töltsd fel magad sárkányárammal!Töltsd fel magad sárkányárammal! (travelo.hu
Ha létezne energiaturizmus, talán a Pilis lenne a hazai központja. A Visegrádi-hegységben sűrűn találhatók olyan helyek, amelyekről úgy tartják, gyógyító energiát áramoltatnak. De ugyanez igaz a Bükk-hegységre és a Káli medencére is. Íme a legnépszerűbb hazai töltőállomások. 
Világszenzáció, agyonhallgatva: a magyarság legkevesebb 35-40.000 éve itt él a Kárpát-medencében !Világszenzáció, agyonhallgatva: a magyarság legkevesebb 35-40.000 éve itt él a Kárpát-medencében! (mindenmagyar.com
A 2000-ben elvégzett Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredménye szerint, a magyar férfiak 93,7 %-a négy ősapától ered, és a jelenleg itt élő magyar férfiak 73,3 %-a már a kőkorszak legelején is itt élő férfi populáció leszármazottja. A szabadon ébredők.hu átvette Czeke András Nemzeti Hírhálóban megjelent cikkét, melyben a Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredményét elemzi. Az alábbiakban ebből olvasható néhány elgondolkodtató megállapítás. 
Óriás szkíta harcost találtak Ukrajnában27 méter, 424 millióba kerül, mi az? Gyalogoshíd a Rákos-patakon.WHEiGvcv0ag.facebook?honnan=Nemzeti_Hirhalo" target="_blank">Óriás szkíta harcost találtak Ukrajnában (harcunk.info
A saját korában valóságos óriásnak illő harcos csontvázát találták meg egy szkíta temetkezési hely feltárása során ukrán régészek. Egy 190 centis óriás csontváza került elő egy szkíta sírból Ukrajnában. A lelet a kelet-ukrajnai Dnyipro (volt Dnyipropetrovszk) környékén feltárt szkíta település területén került napvilágra. A lelet azért számít szenzációsnak, mert az eddigi adatok szerint a szkíták átlagos testmagassága 150 cm volt. 
Óriás szkíta harcost találtak UkrajnábanSzántai Lajos - Pálosok 2012.10 (youtube.com
Magyarország feltámadása és a Pilisi Pálos rendMagyarország feltámadása és a Pilisi Pálos rend (youtube.com
A pálos szerzetesek elhatárolódnak a rendről készült DVD-filmtőlA pálos szerzetesek elhatárolódnak a rendről készült DVD-filmtől (bama.hu
A pálos szerzetesek teljes mértékben elhatárolódnak a rendről készült, tavasszal megjelent Pálosok - az ősi magyar rend című DVD-filmtől - közölte Bátor Botond, a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke. Mint mondta, a Császár Tamás rendező és Gőbl Gábor producer által jegyzett Pálosok - az ősi magyar rend című film tartalmától és jellegétől a rend teljes mértékben elhatárolja magát, mert "a film súlyosan elferdíti az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend történetét és küldetését, mely szorosan összekapcsolódik a kereszténységgel és azon belül a katolikus egyházzal". 
Özönvíz előtti civilizációhoz tartozó kolosszális piramist fedeztek fel Romániában az archeológusokÖzönvíz előtti civilizációhoz tartozó kolosszális piramist fedeztek fel Romániában az archeológusok (boldognapot.hu) 
Több tízezer éves piramist találtak Romániában a régészek? Lehetséges volna, hogy eddig még senki sem vett észre egy ekkora monstrumot? Amennyiben hiszünk a szemünknek, akkor a következő sürgető kérdésekre keressük a válaszokat: kik, mikor, milyen céllal építették? Hová tűntek? Hogyan működtették? Visszatérnek-e az ősi építői egyszer, és kapcsolatba léphetünk-e velük? Ahány piramisépítő magaskultúra volt valaha a Földön, annyi különbözőféle szertartásra használhatták a piramisokat, ugyanakkor mindegyikükben közös, hogy építésükhöz és működtetésükhöz rendkívüli tudásra volt szükség. 
Etruszk szarkofágok magyar szöveggelEtruszk szarkofágok magyar szöveggel (magyar-rovasiras-leletek) 
Etruszk szarkofág, magyar rovással, férfi sírja harci jelenettel. A szöveg olvasatát besorszámoztam, nem minden részletét tudtam megnyugtatóan nagyítani és elolvasni, de ami jól olvasható, lejjebb lemásoltam a jeleket, és alá írtam mai betűinket. Jobbról, a lelet fejétől a lába irányába olvasom. 
Találkozó a Fülöp-szigetek budapesti nagykövetévelTalálkozó a Fülöp-szigetek budapesti nagykövetével (facebook.com
Találkoztam a Fülöp-szigetek hivatalos úton Manilában tartózkodó budapesti nagykövetével, Maria Fe Pangilinan asszonnyal, és az itteni Külügyminisztérium Európai Ügykért felelős főosztályvetetőjével, Carmela Teresa A. Cabreira asszonnyal. A találkozón - ahol helyettesem, Ambrus Dávid első beosztott is részt vett - számos bilaterális kérdést áttekintettünk és egyeztettünk.

Egy magyar ember egy napja 
        A magyar ember látott egy reklámfilmet hazájáról, és ezért elhatározta, hogy a mai napon csupa olyan dolgot vesz a kezébe, amit magyar feltalálóknak köszönhet az emberiség. 
        Kezdetnek fogott egy golyóstollat (Bíró László, 1931), felírta, hogy Találékony magyarok, majd egy mágnessel feltette a hűtőgépre (Szilárd Leó 1929), utána gyufával (Irinyi János 1836) rágyújtott egy cigarettára, közben CD-t hallgatott, nézegette a hologramos matricát a borítón (Gábor Dénes, 1947), majd beszedett egy C-vitamint (Szentgyörgyi 1931). Eszébe jutott egy barátja, telefonált egyet a vezetékes telefonjáról (Puskás Tivadar 1878). Még volt egy kis ideje, ezért játszott egy kicsit a komputerén (Neumann János 1944), elmélázott, hogy mely rendszert használja, végül a Basic Computer mellett döntött (Kemény János 1964), és Excel táblázatba rendezte tennivalóit (Simonyi Károly 1974). Megnézett (volna) egy 3D-s filmet, de ezt még egy 3D-s szemüveggel (Rátai Dániel 2010) sem tudta megoldani. A kudarc után feltett egy bakelitlemezt a hagyományos lemezjátszójára (Goldmark Károly 1948), és bekapcsolta a tv-t is (Mihály Dénes, 1919). L átva, hogy éppen New Yorkot mutatják be, megörült, hogy színes tv-je van (Goldmark Károly, 1948). Nagyon tetszett neki a város, elsősorban a Centrál Park (Asbóth Sándor, ö készítette a város rendezési tervét is). Még megnézett egy tudományos filmet az űrkutatásról, ismét elcsodálkozott a holdautón (Pávlics Ferenc kb. 1960), majd még indulás előtt megpróbálta kirakni a Rubik kockát (Rubik Ernő 1976). 
        Már semmi nem kötötte le, így elindult sétálni, és mivel a közeljövőben autót kívánt vásárolni, autókat nézegetett. Ezért magához vette automata fényképezőgépét (Mihályi József 1938), dilemmázott kicsit, hogy a régebbi típusú kontaktlencséjét (Dallos József 1928) vagy lágy anyagú kontaktlencséjét (Gyorffy István 1959). használja-e? Az első kocsi, ami megtetszett, egy Ford T-modell volt (Galamb József 1908,) aztán talált egy dízelmotoros BMW-t (Ansits Ferenc 1983), és megnézett magának egy Chevroletet is, amelynek automata sebesség váltója volt (Bíró László 1932). 
Még felmerült egy VW bogár is a speciális dizájnja miatt (Barényi Béla, 1925). Ez annyira tetszett neki, hogy ennek még a karburátorát is megvizsgálta (Csonka János 1893). De hamar rájött, hogy marad neki a bicikli, hazamenve meg is nézte a pincében, hogy rendben van-e, főleg a dinamója (Jedlik Ányos 1861), majd ámultan nézte a szomszéd ház tetejére leszálló helikoptert (Asbóth Oszkár 1928). Ezt a tényt azon melegében elmesélte Pulitzer díjas (Pulitzer József 1917) újságíró barátjának, akivel egy múzeumban találkozott, ahol éppen bemutatták a fényáteresztő üvegbeton feltalálásnak fázisait (Losonczi Áron, 2001) - magát a betont nem tudták megnézni, mivel annak jogi hercehurcáit 13 év alatt nem sikerült befejezni. 

        Mikor végre hazaért, már sötét volt, felkapcsolta, régimódi lévén, még kriptontöltésű lámpáját (Bródy Imre 1930), megivott egy pohár szódát (Jedlik Ányos 1940), és mivel megfájdult a feje, keresett egy gyógyszert is, meg is találta a legutóbb Bécsben vásárolt Kalmopyrint (Richter Gedeon 1912). Az egész nap fáradozásait kipihenendő visszatért a bakelit lemezhez, és feltette a Kodály-módszer vívmányait világszerte elterjesztő (Kodály Zoltán 1929) Psalmus Hungaricust.