Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 17., péntek

​21.911 - ​Péteri Attila Árpád​:​ Önleleplező támadás az olimpia ellen! > ​2017. február 17. 0:04


Feladó: Attila Árpád Péteri 
Dátum: 
​​
2017. február 17. 0:04
Tárgy: Önleleplező támadás az olimpia ellen!
Címzett: 
​jozsef@kutasi,eu​


EGYÉRTELMŰ -SZEMFORGATÓ- POLITIKAI TÁMADÁS AZ OLIMPIA ELLEN, GALÁD MÓDON, ÉRTELMETLENÜL !
BIZONYÍTÉKOK ITT !
- A cikk végén szereplő hír azóta megváltozott, ugyanis Demszky sem ment el a bizottsági meghallgatásra, ALSTOM ügyben! -
/Ez is csak azt bizonyítja, hogy a mindenkori egyéni érdekeik mellett lavíroznak, keresztbe-kasba, az olimpia rendezést is feláldozva, amiért 2009-ben még teljes mellszélességgel kiálltak! Az MSZP-sek még 2015-ben is! /Videón megvan pl. Kunhalmi Ágnes nyilatkozata!/

,,TISZTESSÉGES" OLIMPAI-TÁMOGATÁS, AZ ALSTOM CSALÓITÓL

Az elvszerűség és a következetesség fontos politikusi erények. Demszky Gábor például szívből támogatja, hogy Budapest olimpiát rendezzen – de csak akkor, ha éppen ő a főpolgármester, és az MSZP-SZDSZ van kormányon.

Erről tanúskodik az a 2009-es, általa is aláírt levél, amelyben Bajnai Gordon akkori miniszterelnököt sürgeti, mielőbb üssék nyélbe az olimpiai törvényt, hogy a főváros pályázhasson a világjátékokra. Hét és fél év nagy idő: egy minapi interjúban Demszky már a „legkártékonyabb megaprojektnek" nevezte, ha Budapest olimpiát rendezne.

Érdekes levelet posztolt a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) vasárnap a Facebook-oldalán. A 2009. augusztus 27-ei keltezésű levelet a Főpolgármesteri Hivatal küldte Bajnai Gordon akkori miniszterelnöknek, és arról tájékoztatják a kormányfőt, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2008. december 18-án „a frakciók egyhangú szavazatával" elfogadta a BOM által kezdeményezett, 2020-as olimpiai rendezésre vonatkozó pályázat-előkészítési törvény tervezetét, és azt az Országgyűlésnek továbbították.
Az iratban mielőbbi találkozót kezdeményeznek a parlamenti pártok vezetőivel, hogy azon a Fővárosi Önkormányzat és a BOM tájékoztathassa a frakciókat, és hogy az Országgyűlés még az őszi ülésszak folyamán napirendre tűzhesse az Olimpia Törvény elfogadását.

A levelet Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester, a közgyűlés pártjainak frakcióvezetői – Steiner Pál (MSZP), John Emese (SZDSZ), Tarlós István (Fidesz), Bagdy Gábor (KDNP), Hock Zoltán (MDF) –, valamint a BOM elnöke, Szalay-Berzeviczy Attila írta alá. Az irományban egyébként szó sincs semmiféle népszavazásról, az emberek megkérdezéséről – akkoriban ugyanis a balliberális politikusok, értelmiségiek ezt még nem tartották fontosnak. A Bajnai Gordonnak küldött levelet egyébként a BOM az alábbi kísérőszöveggel tette most ki a Facebook-oldalára:

Volt amikor még mindenki egyetértett abban, hogy a budapesti olimpia önmagában jó dolog és hajlandó volt azon dolgozni, hogy az is legyen.

Forrás: Facebook

Havas Henrik és más balliberális közszereplők olimpia-ügyi pálfordulása után talán már senkit nem lep meg, hogy a 2009-ben még olimpiai törvényt sürgető Demszky Gábor ma már egészen másként áll a történethez, hiszen nem a balliberális pártok vannak hatalmon, nem nekik jutna az olimpiarendezés dicsősége. A Vasárnapi Híreknek január végén adott interjúban a volt főpolgármester azt mondta:

A főváros jelenleg a szmogtól fuldoklik és egy életveszélyessé vált metróvonalat sem tud felújítani. Az a főváros, amely nap mint nap ilyen bizonyítványt állít ki magáról nem komolyan vehető tényező a nemzetközi versenyben. Sikeres olimpiát csak gazdag és erős önkormányzattal rendelkező nagyvárosok tudnak rendezni.
A vagdalkozó levél arra nem tér ki, hogy húszéves regnálása alatt ő miért nem újította föl a 3-as metrót.
Külön megmosolyogtató, hogy a „gazdag és erős" nagyvárost hiányolja – mintha ez az ő főpolgármestersége idején még meglett volna.

Az interjúban arról panaszkodik:
Magyarországon 2010 óta megszűnt a szó valódi értelmében vett önkormányzatiság. És ez nemcsak azért óriási baj, mert ezt nap mint nap megszenvedjük, hanem azért mert a politikai képviselet hiánya minden városfejlesztési ügyre kihat. Budapest vezetése nem minősítette érdemben, a főváros zöldfelületeit védve a Liget Projektet, nem foglalkozott azzal, hogy a kormány a Várba költözik és ezzel kisajátítja a „res publica" közterületeit, egy szava sincs arról, hogy a rezsim különböző mega projektekkel birtokba veszi a fővárost.

Végül előáll a farbával; kiderül, hogy ő is aláírta a Momentum Mozgalom (MoMo) olimpiaellenes népszavazási kezdeményezését:

"az olimpia lenne a legnagyobb és legkártékonyabb megaprojekt. Aláírásommal támogattam, hogy a főváros közönsége népszavazáson döntsön az olimpiai pályázat benyújtásáról. A „vox populi" döntésig vissza kell vonni a pályázat benyújtásáról szóló közgyűlési határozatot".

Demszky Gábornak azonban mostanában akad fontosabb dolga is, mint a budapesti olimpia megfúrásáról nyilatkozni. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásról szóló jelentése az általa vezetett Fővárosi Önkormányzatot is nevesítette a több tízmilliárdos kárt okozó bűncselekmény sorozatról készült jelentésében. A legfrissebb hír, hogy Demszky elmegy az OLAF meghallgatására. Ezúton is jó magyarázkodást kívánunk neki!

Vezető képünkön a „nagy csapat": Demszky Gábor, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon épp szeretne leülni.
Fotó: MTI/Soós Lajos

Kunhalmi párfordulása /videó/
________________________________________

​​
Péteri Attila Árpád
​:​
A kormány és a főváros súlyos hibát követ el, hogy hallgat a gazdasági háttérről s mindarról, amely a NOB AGENDA 2020 Program keretében, fedezhetővé teszi az olimpia megrendezését! S érthetetlen okból, szabadon hagyja a sok, ismerethiánnyal küszködő, meggondolatlan ember hozzászólását, amely nem ritkán indulati töltésű acsarkodásba, vagdalkozásba torkollik. Érvek és tudás híján e témában! Ideje lenen a sarkukra állni és a legrövidebb időn belül megnyugtatni, felvilágosítani a megtévesztett, félrevezetett lakosságot! Mely szerint az általunk megrendezett olimpia -ha megkapjuk a jogot- nem lesz ráfizetéses, hanem nyereséges! Nem is szólva a jelenlegi kettészakítottság felszámolását elérve, a nemzeti összefogás érdekében, e magasztos cél megvalósításával, az állandó széthúzás helyett! Hisz egy olimpia, minden ország számára kiemelkedő esemény, világviszonylatban elismert -sok ország részéről- irigyelt módon! Ezt a lehetőséget, ebben a stádiumban, amelyben már benne vagyunk, fentieken túl, mérhetetlen felelőtlenség és gyengeség lenne a kormány és a főváros oldaláról, visszamondani. Néhány tízezer félrevezetett ember hisztériakeltése nyomán! Ne tegyék!

Amennyiben sikerülne a zavarkeltő népszavazást, kiíratási stádiumba hozni, azonnal meg kel támadni a bíróságon, mert az egész akció rosszhiszemű és a nemzet érdekei ellen lett beindíttatva! Ami a napnál világosabb! Meghátrálni semmiképpen nem szabad! Élő példa rá, a lib.-bolsik 1994-es akciója, melynek során első dolguk az volt, hogy megtorpedózták az elnyert 1996-os EXPO Világkiállításunkat! Hasonló célzattal, mint amiben a mai utódaik settenkednek! Már rég meglett volna a 4-es METRO, amit az oroszok az adósságuk fejében határidőre elkészítettek volna! Ebből a fiaskóból tanulni kell a mai kormánynak és országgyűlésnek, a fővárossal együtt!