Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 3., szombat

22.254 - ​MSZP-kongresszus: sok beszédnek sok az alja > Munkáspárt > 2017.06.02.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. június 2. 15:07
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.06.02.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Horthy-szobor: a szélsőjobboldal félelmet kelt

Szobrot állítottak Horthy Miklósnak a Fejér megyei Kálozon, a magántulajdonban levő Zichy-Széchenyi-kastély parkjában szombaton. A szobrot a kastély tulajdonosa fogadta be. Eredetileg a szobrot a szintén Fejér megyei Perkátán szerették volna felállítani, ám ott a helyiek tiltakozása miatt az önkormányzat visszavonta korábbi engedélyét. Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke a rendezvényen azt mondta, további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak. (http://mti.hu)

Bővebben...


Vona béremelése csak üres szólam

Ha a Jobbik kormányra kerül, évről évre csökkenteni fogjuk a magyar és az európai bérek közötti szakadékot. – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Vona Gábor, a Jobbik elnöke. (https://mno.hu/)

Bővebben...


Az MSZMP egykori vagyona a párt tagjaié

A Botka László nyomására meghirdetett jobboldali sajtóbojkott miatt nem tudni, mit gondolnak az MSZP-ben arról, hogy elperelhetik tőlük az MSZMP-től örökölt vagyonelemeket. A Magyar Munkáspárt elnöke határozottan kijelentette, igazságtalanul kebelezték be a szocialisták az egykori állampárt vagyonelemeit. (https://gondola.hu/)

Bővebben...


Dandé András Endre – az "egyetlen tökös baloldali jelölt"

A gyulai választáson az MSZP, az Együtt és a DK nem meri megmérettetni politikusait. Ködös magyarázkodásba megy át, a szavazóit meg arra bíztatja, hogy a civil jelöltre adja le voksát. Uraim, önöknek megint sikerült elárulni a választóikat. Egyetlen tökös balos jelölt meri megmérettetni magát Nagyrománvároson vasárnap. Dandé András Endre a Munkáspárt színeiben indul el. Arra bíztatom a baloldali szavazókat, hogy voksaikkal adjanak esélyt neki. (https://www.gyulaihirlap.hu/)

Bővebben...


A belső forrásokat kell használni, nem a migrációt erőltetni

A Németországba menekültek részmunkaidős fizetése 139 500 forintnak felel meg, ami alig kevesebb, mint a magyar közszolgák teljes havi nettó bére, azaz 167 564 forint - számolta ki a HR Portal. Németországban 2015 eleje óta mintegy 1,5 millióan nyújtottak be menedékjog iránti kérelmet. A kérelmek nagyjából felét elfogadták. Minden második ember jogosult munkavállalásra, amennyiben munkaképes korú - írta a Bild az MTI közleménye szerint. (https://www.hrportal.hu)

Bővebben...


Nem vicc: ne mesélj vicceket!

Június elsejétől számos változás történik a szerbiai törvénykezésben. A családban vagy a munkahelyen senki nem zaklathat már büntetlenül senkit. Zaklatásnak minősül például a tisztességtelen ajánlat, de akár a sikamlósabb viccek mesélése is a munkahelyen, amennyiben emiatt valaki kényelmetlenül érzi magát. (http://www.vajma.info)

Bővebben...


Izraeli nagykövet: a zsidóság otthon érzi magát Magyarországon

Több százezer izraeli látogatja ezt az országot, a zsidó közösségi élet virágzik, a zsidók biztonságban érezhetik magukat. Az ide látogató izraeli turisták száma is azt mutatja, hogy nem érezhető antiszemitizmus, gyűlölet vagy olyasmi, amiért aggódnunk kellene. Más európai országokban ez azonban nem így van. (http://www.origo.hu)

Bővebben...


Kongresszus elött a KPRF

Május 27-én kezdi meg munkáját az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának (KPRF) XVII. Kongresszusa. A kongresszus előestéjén a párt elnöke úttörőket avatott a Vörös téren. (https://kprf.ru)

Bővebben...


A disznó nem parancsra nő

A 2010-es kormányváltás évében 3,17 millió disznót tartottak az országban, amely – a KSH adatai szerint – 2016-ra 2,89 millióra csökkent. A súlyos genetikai elmaradottság az egyik nyomós oka annak, hogy a hazai sertésállomány mára 2,89 millió darabos történelmi mélypontra süllyedt. Az állattenyésztési telepek korszerűsítésére kiírt korábbi vidékfejlesztési (ÁTK) pályázatok arra voltak jók, hogy ne zárjanak be egymás után a telepek, most pedig a piaci szereplők többsége az újabb vidékfejlesztési felhívások elbírálására vár, ezért késlekedik a fejlesztésekkel. (https://www.agrarszektor.hu)

Bővebben...


A helyi közlekedés is legyen állami!

A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) azzal a javaslattal fordul Magyarország Kormányához, hogy a helyi (városi) közösségi közlekedés is tartozzon a Közszolgáltatási Szerződés hatálya alá. Magyarán, kerüljön állami hatáskörbe a közlekedés e szektora is. A fenntartható fejlődés feltételrendszerének megteremtése egyre erőteljesebben indokolttá teszi az állam szerepvállalását e téren is. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


Liberális rémálom: marihuánát mindenkinek!

A Liberálisok lényegében teljesen, az Együtt és a Momentum orvosi célra legalizálná a marihuánát. Utóbbi hosszú távon a dekriminalizációt is támogatná. (http://magyaridok.hu)

Bővebben...


Pécsbagota: Hajrá Munkáspárt! Hajrá Kós Zoli!

Polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak vasárnap Pécsbagotán. a polgármesteri posztért két független jelölt - Filipovics József jelenlegi településvezető és Nemes Ferenc - indul, valamint a Magyar Munkáspárt színeiben Kós Zoltán István. A négy képviselő-testületi helyre kilenc jelölt aspirál, valamennyien függetlenek - tette hozzá. A 100 lakosú község választási névjegyzékében 87-en szerepelnek. (http://www.pecsiujsag.hu)

Bővebben...


Manchester: a tőkés Európa nem véd meg bennünket

Szolidárisak vagyunk a Manchesterben végrehajtott terrorakció áldozataival. A terror valamennyiünket érint, bármely ország bármely városában is történjék.  Békés külpolitikára van szükség, a közel-keleti háború befejezésére. – jelentette ki Robert Griffiths, Nagy Britannia Kommunista Pártjának főtitkára. (https://www.communist-party.org.uk)

Bővebben...


„Van nekünk vasutunk a hegyekben…"

Koncertekkel, bűvészműsorral, kiállítással és játékokkal várja a családokat vasárnap a Gyermekvasút. A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasútján vasárnap, gyereknap alkalmából a 14 éven aluliak díjmentesen utazhatnak. Hűvösvölgy állomáson egész nap színpadi programokkal kedveskednek a látogatóknak, fellép az Apacuka zenekar, az Animal Cannibals, Kovácsovics Fruzsina, Fedor Kyra és Farkasházi Réka is. (http://mti.hu)

Bővebben...


Mi nemet mondunk a fegyverkezésre

A magyar kormány is elfogadta a NATO álláspontját: 2020-ra a GDP egy százalékáról két százalékra emelik az ország katonai védelmi kiadásait. Jelenleg ez 400 milliárd forintot jelent, 2020-ra növekvő GDP mellett 1000 milliárd forint lehet a katonai költségvetés. ((http://mti.hu)

Bővebben...


Liberálisok: amerikai érdekeket képviselnek

A Magyar Liberális Párt sajnálatosnak tartja, hogy a NATO-országok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozóján Donald Trump amerikai elnök nem állt ki a szervezet szerződésének 5. cikkelye mellett, ami automatikusan támogatást biztosít a megtámadott tagállamoknak. Magyarország egy erős és egységes NATO-ban érdekelt, veszélyes, sok kihívást rejtő világban élünk, Oroszország és Kína pedig nyíltan megkérdőjelezi a jelenlegi világrendet - fogalmazott Szent-Iványi István, aki üdvözölte Montenegró csatlakozását.( http://mti.hu)

Bővebben...


A NATO a Balkán megszállására készül?

A NATO-csapatok reakciósebességének növelését és együttműködési képességük fejlesztését célzó nemzetközi hadgyakorlat kezdődött pénteken Romániában, Bulgáriában és Görögországban mintegy négyezer katona és ötszáz harci jármű részvételével. A június 16-ig tartó, Noble Jump 2017 fedőnevű hadgyakorlatra légi úton érkeznek albán, német, lett, brit, norvég, holland, lengyel és spanyol katonák, a hadi felszereléseket pedig tengeren és vasúton szállítják az erdélyi Nagysinken (Cincu) kialakított kiképzőbázisra. (http://english.mapn.ro/)

Bővebben...


​​
MSZP-kongresszus: sok beszédnek sok az alja

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint a 2018-as választás az elégedett és az elégedetlen szavazók között fog eldőlni. Azt mondta, ha győz, akkor a szegényeket fogja szolgálni. Több ígéretet is újra megfogalmazott, például bevezetik a megélhetési minimumot, megemelik a közalkalmazottak jövedelmét, a kisemberek kevesebbet adóznak, megemelik és adómentessé teszik a minimálbért, megerősítik a munkavállalói jogokat. A költségvetés prioritása nem a stadionépítés lesz, hanem a kórházak, az iskolák támogatása - jelentette ki. Ígéretet tett egy átfogó bérlakás-programra, a nyugdíjminimum duplájára emelésére és a 13. havi nyugdíj visszaadására. Elmondta, megtisztítják az ügyészséget a politikától, "bilincs vár a tolvajokra és a nemzetgyilkosokra". (http://mti.hu)

Bővebben...


Jobbikos bérunió: nem több, mint kampányjelszó

A Jobbik szerint történelmi küzdelem indult a magasabb bérekért és versenyképesebb magyar vállalkozásokért a párt béruniós kezdeményezésével. Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, a kezdeményezéssel elindulhat egy társadalmi párbeszéd, azért, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni. ((http://mti.hu)

Bővebben...


Miért is vannak amerikai csapatok Olaszországban?

Ti vagytok a béke és az igazság legnagyobb ereje, amelyet a világ valaha is látott. – jelentette ki Trump amerikai elnök az Olaszországban állomásozó amerikai csapatok előtt. (https://www.defense.gov/)

Bővebben...


EU-szankció: meghosszabbítják a Szíria nép szenvedését

Egy évvel meghosszabbította az Európai Unió a damaszkuszi rezsimmel szemben elrendelt szankciók hatályát - derült ki az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács hétfői közleményéből. A döntés értelmében 2018. június 1-jéig hatályban marad a Szíriával szembeni olajembargó, valamint bizonyos befektetésfajták tilalma. A szankciók exportkorlátozásokat is magukban foglalnak. (http://www.consilium.)

Bővebben...


Donyecki Népköztársaság: vérrel szerzett függetlenség

Donyeckbe a háború éppen három éve, 2014 május 26-án érkezett. A repülőtér térségében megindult a harc a donyecki népi felkelő és az ukrán hadsereg között. A repülőtér impozáns épületét rommá lőtték. (http://www.kp.ru/)

Bővebben...


Hazudj, ha tudsz!

Legyen világos mindenki számára: Orbánék 2018 után fel fogják mondani az európai szerződéseket és kiléptetik hazánkat az Európai Unióból! Nem véletlen, hogy a választásokig minden elérhető uniós forrást rohamtempóban igyekeznek még elkölteni. Ha Orbán marad kormányon, Magyarország nem marad Európában. – nyilatkozta Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, európai parlamenti képviselő. (http://mszp.hu/hir/)

Bővebben...


Hova megy a magyar hadsereg?

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár kijelölt alegysége is csatlakozik a közel egy hónapos, Combined Resolve VIII elnevezésű nemzetközi gyakorlathoz.  Az erre való felkészülés utolsó ütemeként május közepén vasúti módszertani foglalkozáson vettek részt a katonák. Ennek során megismerték a vasúti kocsik előkészítését, a kocsikra való felállást, a harc- és gépjárművek irányítását, illetve a technikai eszközök rögzítését. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


A multik átvernek, a kormány mellébeszél

Újabb 30-35 termékre - sörökre, üdítőkre, jégkrémekre, grillezéshez használt termékekre, szószokra, salátaöntetekre - terjednek majd ki a kettős minőséget ellenőrző vizsgálatok - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán. A vizsgálat során kiderülhet, hogy ennél a 30-35 termékpárnál előfordul-e az, hogy a multinacionális cégek más minőségben, más összetételben, más összetevőkből gyártanak Magyarországra, mint a nyugat-európai piacra. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


Ne engedjünk az EU nyomásának!

A kormány semmilyen körülmények között nem kívánja megváltoztatni bevándorláspolitikáját, mert a magyar és az európai emberek biztonságát tartja elsődlegesnek - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Tuzson Bence felidézte: az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, és körülbelül két hete újabb levelet küldtek az ügyben, s további kérdéseket tesznek fel a jogi határzárral és a tranzitzónákkal kapcsolatban. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


Botka külföldi segítséggel akar győzni

Miközben Orbán Viktor megállítaná Brüsszelt, az Uniónak egyre inkább elege lehet a renitens magyar kormányfőből. Ezt jelezheti az is, hogy miután a hét végén hivatalosan is az MSZP miniszterelnök-jelöltjének választotta a párt kongresszusa Botka Lászlót, ezen a héten a legmagasabb uniós vezetői szinten tárgyal a belga fővárosban. (http://nepszava.hu)

Bővebben...


Állítsátok meg Gyurcsányt!

A Demokratikus Koalíció hosszabb távon Európai Egyesült Államokat akar - mondta Gyurcsány Ferenc. (http://www.mti.hu)

Bővebben...


Törökország: 2017 – a szocializmus éve!

Befejeződött a Török Kommunista Párt 12. kongresszusa. 2017 a szocializmus éve! – határozták el. Törökországban fesztivált rendeznek a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 100. évfordulóján. (http://news.sol.org.tr)

Bővebben...


Nem kell EU-gyámság!

Robert Fico szlovák és Beata Szydlo lengyel miniszterelnök egyaránt bírálta és elfogadhatatlannak nevezte szerdai közös varsói sajtóértekezletükön azt a német felvetést, hogy felfüggesztenék a kohéziós alapok folyósítását azon tagállamok számára, amelyek uniós megítélés szerint nem tartják be a jogállamiság alapelveit. (http://ujszo.com)

Bővebben...


Még nem elég: biztos megélhetésre, biztonságra van szükség

Eltűnt Magyarországról egy Győr méretű város lakossága az elmúlt öt évben. Még a közel 150 ezer hazánkban élő nem magyar állampolgárral együtt sem éri el a népesség a 10 millió főt. A teljes lakosság mindössze 46 százaléka dolgozott az adatrögzítéskor, mellettük 24 százalék nyilatkozott úgy, hogy eltartott. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


Meg akarod védeni a természetet! Harcolj a tőke ellen!

Donald Trump bejelentette: az Egyesült Államok kivonul a 2015-ben aláírt párizsi klímaegyezményből, de kész arra, hogy tárgyalásokat kezdjen a visszalépés feltételeiről vagy a megállapodás teljes újratárgyalásáról. Az elnök hangsúlyozta: az egyezmény más országokat juttatott előnyökhöz.  Leszögezte, hogy egy felmérés szerint 2040-ig 6,5 millió állás szűnik meg az iparban, amennyiben érvényesítik a párizsi klímaegyezményben foglalt előírásokat. Közölte: különösen nagy károkat szenvedne a szénipar, amely jelenleg az amerikai energiatermelés egyharmadát adja. (www.mti.hu)

Bővebben...


100 éves a lenini Békedekrétum

Cseh-és Morvaország Kommunista Pártja (KSČM) nemzetköz tanácskozást rendezett abból az alkalomból, hogy az idén novemberében lesz száz éve annak, hogy a Lenin vezette munkás-parasztkormány kiadta híres Békedekrétumát. A tanácskozáson a KSČM mellett jelen voltak kommunista és munkáspártok Szlovákiából, Ukrajnából, Finnországból, Oroszországból, Portugáliából, Ciprusról, Görögországból, Ausztriából. A Magyar Munkáspárt képviseletében Thürmer Gyula elnök és Karacs Lajosné alelnök volt jelen. (http://www.halonoviny.cz)

Bővebben...


Nem kérünk Soros és Juncker csókjából

Soros hangsúlyozta, hogy "a nyílt társadalmak megvédéséhez nem elég bízni a jogállamban, ki is kell állni azért, amiben hiszünk". Leszögezte, hogy demokráciát nem lehet kívülről bevezetni, azt az embereknek kell kikövetelniük és megvédeniük, ugyanakkor üdvözölte az európai intézmények "erélyes fellépését" a Lengyelországból és Magyarországról érkező kihívásokkal szemben. (http://mti.hu)

Bővebben...


Soros: mentsük meg a tőke uralmát a nemzetek elnyomásával!

Veszély fenyegeti az Európai Unió létét, a kontinensnek számos kihívással kell megküzdenie, ezért mielőbb mélyreható átalakításra van szükség - jelentette ki Soros György egy brüsszeli gazdasági fórumon csütörtökön. Három olyan problématerület van, ahol elengedhetetlen a jelentős előrelépés. Soros kitért a Fidesszel szembeni magyarországi fellépésre is, az Orbán Viktor miniszterelnök által létrehozott "maffiaállam megtévesztéseivel és korrupciójával" bátran szembeszegülő magyarokat méltatva. (http://mti.hu)

Bővebben...