Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 18., vasárnap

22.306 - ​Dr. Morvai Krisztina: Az EU sürgeti a délvidéki jogtiprások befejezését - rajtunk is múlik! (videóval)


Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum: 2017. június 18. 3:31
Tárgy:  Az EU sürgeti a délvidéki jogtiprások befejezését - rajtunk is múlik! (videóval)
Címzett: 


Az EU sürgeti a délvidéki jogtiprások befejezését - rajtunk is múlik! (videóval)


A Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatával kapcsolatos országjelentés határozott felszólítást tartalmaz a szerb állam számára az őshonos nemzeti közösségek (nemzeti kisebbségek) jogfosztottságának megszüntetésére. 


Azt, hogy e kötelező jellegű felszólításnak a szerb állam eleget tesz-e vagy nem - nem bízhatjuk rájuk! Az Európai Unió Szerbiának szóló felszólításaival kapcsolatos jelentés 24. pontja világos feltételeket szab - enélkül nincs európai uniós csatlakozás! 


Azt azonban, hogy valóban teljesülnek-e ezek a követelések, elsősorban nekünk, magyaroknak kell ellenőriznünk és folyamatosan monitoroznunk. 


Fontos, hogy a délvidéki jogvédő szervezetek, civil szervezetek és elkötelezett állampolgárok, éppúgy mint anyaországi társaik és nem utolsósorban a magyar kormány valamint a délvidéki magyar pártok mostantól folyamatosan érvényt szerezzenek a „szerb jelentésben" megfogalmazott EU követeléseknek. 


Morvai Krisztina háromszor szólalt fel az Európai Parlament júniusi plenáris ülésén Délvidék ügyében - a szerb illetőleg a koszovói csatlakozási vitában -, ezt a három felvételt láthatjuk a videón. (Jellemző módon az egyik esetben már az 59. másodpercben kikapcsolták Krisztina mikrofonját, miközben a többi képviselő 10-15 másodperccel is többet beszélhetett a kiszabott idejénél.) 


Ne feledjük: Magyarországnak mindaddig meg kell vétóznia Szerbia uniós csatlakozását, amíg a délvidéki magyarok tényleges és teljes körű autonómiát (nemzeti önrendelkezést) nem kapnak, illetve amíg anyanyelvhasználati és egyéb emberi jogaik nem biztosítottak.


https://www.youtube.com/watch?v=ERGTCvaAuME


Köszönettel és tisztelettel: 

Novák Edit

Dr. Morvai Krisztina EP képviselő

sajtókapcsolatokért felelős asszisztense