Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 20., kedd

22.316 - ​Magyarok Világszövetsége: A ​kérdés marad, születhetne-e egyáltalán „Apostoli Magyar Királyság” ilyen „Koronatanács”-csal?


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat <sajtoszolgalat@mvsz.hu>
Dátum: 2017. június 20. 23:12
Tárgy: Trianon-97 - Csellel és szószegéssel: az "Apostoli Magyar Királyság" provokációja Versailles-ban
Címzett:
​​
MVSZ Sajtószolgálat <sajtoszolgalat@mvsz.hu>


Futóbolondokkal nem szabad foglalkozni – tanítja egy régi bölcsesség. A csalárd szószegőt, a szélhámost azonban akkor sem szabad futni hagyni, ha parancsot teljesít. „Magyar Apostoli Királyság", „Koronatanács", „külügyminiszter" – ezek a képződmények hatalmas diverzióval zavarták meg Trianon 97. évfordulóját. Jutott  akciójukból Csíksomlyóra, Budapesten a Hősök terére, és Versailles-ba is, a Trianon-ellenes összmagyar megmozdulásra, a HUN TV széleskörű támogatásával. 

Nem kevesebbet hirdettek ki, minthogy egy államközi politikai konferencia, amelyet idén, 2017. március 3-4-én Fehérvárcsurgón, Magyarország jelenlegi párizsi nagykövetének, Károlyi Györgynek kastélyában tartottak meg, a nagykövet feleségének védnöksége mellett, megállapította volna, és kimondta volna, hogy mind az első világháborút lezáró trianoni béke (1920. június 4.), mind a második világháborút lezáró párizsi béke (1947. február 10.) semmis! 

Ennek következtében a világ magyarságának Trianon napján nem gyászolnia, hanem ünnepelnie kell, hiszen  új magyar kezdet van – hirdették!!!??? 

A megannyi helyszínen és az interneten világgá kürtölt üzenetből egyetlen részlet maradt ki, mégpedig az, hogy azon a bizonyos fehérvárcsurgói felülvizsgálati konferencián egyetlen állam képviseltette magát: a „Magyar Apostoli Királyság", annak „Koronatanácsa" és „külügyminisztere". 

És terjesztették Trianon-napi üzenetüket minden eszközzel, ha kell csellel és szószegéssel, miként az Versailles-ban történt. Az ottani esetről Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese, a Versailles-i megmozdulás politikai felelőse tájékoztatott.

 

Valótlan hírt terjeszt az „Apostoli Magyar Királyság Koronatanácsa" – Bottyán Zoltán cáfolata

Az „Apostoli Magyar Királyság Koronatanácsa" és személy szerint Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter" hamis hír terjesztéséhez adja nevét több internetes csatornán.


Eszerint a Magyarok Világszövetsége Versailles-i össznemzeti megmozdulásán a szervezet elnökhelyettese – bár előzetesen engedélyezte, mégis – megpróbálta megakadályozni az „igen diplomatikusan és mondhatni  hősiesen" fellépő Ludányi-Horváth Attilát, az „Apostoli Magyar Királyság külügyminiszterét", az „Apostoli Magyar Királyság Koronatanácsa" határozata szerinti üzenet felolvasásában.

 

Ehhez képest a történet a valóságban a következőképpen játszódott le:

Június 4-én a Magyarok Világszövetsége hagyományos Trianon-ellenes megmozdulására Párizsból Versailles-ba tartó autóbuszon – nem sokkal a megérkezés előtt – Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter" megkereste a megmozdulás politikai felelősét, Bottyán Zoltánt, az MVSZ elnökhelyettesét, hogy engedélyezze, hogy az „Apostoli Magyar Királyság Koronatanácsának" határozata értelmében a „Koronatanács" üzenetét felolvassa.

A kérést Bottyán Zoltán több tanú előtt határozottan elutasította. Ezt azzal indokolta, hogy sem Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter", sem a „Koronatanács" nem tartotta szükségesnek előzetesen összehangolni elképzelését a Magyarok Világszövetségével.  Akik így gondolkoznak, lépjenek fel saját szervezésű rendezvényükön.

 

Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter" többször is megismételte, hogy a döntést tiszteletben tartja.

Ennek ellenére a világszövetségi program végén, a Szózat elhangzása után Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter" szavát megszegve a megmozdulás szónoki terére lépett, és – miközben a rendezők a kellékek számbavételével voltak elfoglalva – a rendezvény mikrofonját használva a tüntető vonulásra készülőkhöz fordulva olvasni kezdte „az üzenetet". 

Akcióját tudtunkon kívül videóra vette, jóllehet ebbéli szándékát egyáltalán szóba se hozta.

Ráadásul Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter" ezt is hazugsággal érte el. Az egyik résztvevő, Erős Erzsébet írja a világhálón válaszul Kincsesné Salca Mária villámlevelére:

„Kedves Kincsesné Marika! Ludányi úr mellettem állt a megemlékezésen és azt mondta, hogy engedélyt kapott a felszólalásra és, ha ő beszél, vigyázzak a kamerájára ill. kezeljem azt. Én őt nem is ismertem /…/valóban visszatetsző volt /…/"

 

A tüntető menet a Trianon Palace-nál az Országos Trianon Társaság és a Magyarok Világszövetsége közös felhívásának ismételt felolvasásával ért véget. A nagy figyelmet és rokonszenvet keltő megmozdulás végén Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter" ismét odalépett Bottyán Zoltánhoz, a megmozdulás vezetőjéhez mondván, idővel meg fogja érteni, hogy ő parancsot teljesített, ezért nem tehetett másként. Idézzük a „külügyminisztert": „Ahogy a katonaságnál mondják a parancsmegtagadás csak megb… a parancsot és szaporítja" – mondta keresetlenül közvetlen szavakkal Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter". S még hozzátette: „Majd valamikor egy pohár bor mellett megbeszéljük".

 

A „Koronatanács" Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter" cinkosságával közzétett valótlan híresztelését a Magyarok Világszövetsége több szem- és fültanúval együtt cáfolja, és terjesztéséért elvárja mind a „Koronatanács", mind Ludányi-Horváth Attila „külügyminiszter", mind valamennyi érintett hírforrás bocsánatkérését. Egyben követeljük, hogy a tárgyban biztosítsanak a Magyarok Világszövetségének lehetőséget az igazság azonos médiafelületen való bemutatására.

Addig is

​ ​
kérdés marad, születhetne-e egyáltalán „Apostoli Magyar Királyság" ilyen „Koronatanács"-csal? És ha igen, milyen?

És kinek a parancsát teljesítette Versailles-ban az „Apostoli Magyar Királyság külügyminisztere"?


MVSZ Sajtószolgálat

9279/170618