Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 19., hétfő

22.310 - Munkáspárt: ​Egyetértünk, ne engedjen a kormány a zsarolásnak! > ​2017. június 19.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
​​

Dátum:
​​
2017. június 19. 8:12
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.06.16.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

NATO: ki harap nagyobbat a fegyverkezési tortából?

A NATO azon döntése, hogy a tagállamok emeljék fel katonai kiadásaikat a GDP 2 százalékára, felkelti a hadiipari cégek figyelmét. A cseh hadiipar bemutatta a T-72-es harckocsi modernizált változatát. (http://www.defence24.pl)

Bővebben...


Fasiszták támadtak meg török kommunista fiatalokat

Ötven-hatvanfős fasiszta csapat támadt a Török Kommunista Párt fiataljaira, akik a párt lapját, a Boyun Eğme-t osztogatták Erdek városában, közel a Márvány tengerhez. (http://news.sol.org.tr)

Bővebben...


Európai Ügyészség? Európai Egyesült Államok?

Politikai megállapodásra jutott csütörtökön húsz tagállam az Európai Ügyészség megerősített együttműködés keretében történő felállításáról.  Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, a Cseh Köztársaság, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Portugália, Románia, Szlovákia, Spanyolország és Szlovénia vesz részt a kezdeményezésben. Nagy-Britannia, Írország és Dánia élt a szerződés nyújtotta kimaradási lehetőségével. Magyarország, Lengyelország, Málta, Hollandia és Svédország különböző okok miatt egyelőre távol maradt, de a rendelet elfogadását követően bármikor csatlakozhat az alapító tagokhoz. (http://www.bruxinfo.hu)

Bővebben...


Fizessék meg a turizmusban dolgozókat!

Januártól jelentős bérrendezés jöhet a turizmusban, erről a Magyar Turisztikai Ügynökség egyeztetett ágazati érdekképviseleti szervezetekkel - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTI-nek szombaton. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Jogunk van tudni, honnan jön pénz és miért?

A parlament megszavazta a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 13-án. (http://mti.hu)

Bővebben...


Vértesacsa: Szavazzanak a Munkáspártra!

Időközi polgármester- és képviselőválasztást tartanak vasárnap a Fejér megyei Vértesacsán, miután a képviselő-testület február 28-án feloszlatta magát. Kollár Gábor Ferenc (Magyar Munkáspárt), Einvachter Szabolcs (független) és az eddigi településvezető, Kovács Zoltán (független) indul a polgármesteri tisztségért. A tizenöt képviselő-jelölt közül tizennégy független, egy pedig a Magyar Munkáspárt jelöltje. (http://mti.hu)

Bővebben...


Menekült-kvóta: mocskos EU-politika

Kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság (EB) Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést - jelentette be kedden a brüsszeli testület. (http://mti.hu)

Bővebben...


Nem akarunk az USA-val együtt belefulladni az afgán mocsárba

A Fehér Ház várhatóan James Mattis védelmi miniszterre ruházza a döntési jogkört az afganisztáni csapatnövelésről - jelentették kedden az amerikai hírközlő eszközök. Ez jelentős változás az előző amerikai kormányok döntési mechanizmusához képest: mind az Obama-adminisztráció, mind George W. Bush kormányzata idején ugyanis ilyen kérdésekben az elnök döntött.  (http://mti.hu)

Bővebben...


Nagykanizsán is lesz jelöltje a Munkáspártnak

Thürmer Gyula Kanizsán járt, a vásárcsarnok előtt találkozott az emberekkel, akiknek bemutatta a pártot és programját. A politikus azt mondta, az elmúlt években meggyengült Munkáspárt mára újra megerősödött, látogatásának pedig az volt a célja, hogy 2018-ban ebben a választókerületben is lehessen rájuk szavazni. (http://www.kanizsatv.hu)

Bővebben...


​​
Egyetértünk, ne engedjen a kormány a zsarolásnak!

A magyar kormány zsarolásnak és európaiatlan magatartásnak tekinti, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kíván indítani azon tagállamok ellen, amelyek nem hajlandóak végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést - jelentette ki Szijjártó Péter az Országgyűlésben, hangsúlyozva: a kabinet nem enged a zsarolásnak. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


Az USA lelkesen támogatja a melegeket

Az LMBTI hónap alkalmából az Egyesült Államok Külügyminisztériuma támogatásáról biztosítja az emberi jogok védelmezőit és a civil szervezeteket, melyek a világ különböző részein azért dolgoznak, hogy biztosítsák az LMBTI személyek alapvető jogát a szabadsághoz és az emberi méltósághoz. (https://hu.usembassy.gov/hu)

Bővebben...


Az amerikaiak pofátlansága határtalan

Aggodalommal tölti el a Egyesült Államokat, hogy a magyar parlament elfogadott egy olyan jogszabályt, amely méltánytalanul sújtja a magyar civil szervezetek egy célzott csoportját - olvasható a budapesti amerikai nagykövetség honlapján szerdán közzétett állásfoglalásban. (https://hu.usembassy.gov/hu/)

Bővebben...


Elég az ocsmány plakátokból!

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője közölte: kezdeményezik a rendkívüli ülés összehívását az úgynevezett plakáttörvénnyel kapcsolatban. Mint a frakcióvezető felidézte, Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a burkolt pártfinanszírozás megakadályozását és az átlátható kampányfinanszírozás biztosítását célzó törvényt, és a képviselőknek hatvan napjuk van, hogy válaszoljanak az államfő észrevételeire. (http://mti.hu)

Bővebben...


Mikor indulnak a tankok Oroszország ellen?

A lengyel hadsereg és az US tengerész gyalogsága Lettország területén folytatnak közös hadgyakorlatot páncélos erők bevetésével.  (https://www.defense.gov/Photos)

Bővebben...


Minden háziorvosnál legyen vérlevétel!

Egyes háziorvosoknál van lehetőség vérvételre, másoknál nincs. A témának utána járva a feol.hu megtudta: az az orvos, akinek a rendelőjében van alkalmi vérvétel, kivételnek számít. Ez a szolgáltatás ugyanis nem kötelező, személyi és tárgyi feltételek függvénye, s ezek kevés helyen állnak rendelkezésre. (http://feol.hu)

Bővebben...


A színházban a tehetség számítson!

A szombathelyi közgyűlés ma tartózkodás és ellenszavazat nélkül választotta meg Jordán Tamást a Weöres Sándor Színház élére. (http://szinhaz.hu)

Bővebben...


Szerbia: az első női, és egyben leszbikus miniszterelnök

Aleksandar Vučić szerb elnök csütörtökön jelentette be, hogy Ana Brnabić államigazgatási és helyi önkormányzati minisztert bízza meg a kormányalakítással. (https://www.theguardian.com)

Bővebben...


Románia: kifizetődik az USA kiszolgálása?

Románia lehetne az első külföldi ország, amely a következő 4-5 évben jogot kap amerikai harci helikopterek gyártására. – közölte a Bell Helicopter alelnöke, Richards Harris. Sajtóforrások szerint ez már a június 9-i amerikai-román elnöki találkozó eredménye. (https://www.romania-insider.com)

Bővebben...