Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 20., kedd

22.317 - ​Dr. Morvai Krisztina és Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Gazdasági szankciókkal térdre kényszerítheti-e Magyarországot az EU migráció-ügyben?


Feladó: Almási L.
Dátum: 2017. június 20. 17:24
Tárgy: Gazdasági szankciókkal térdre kényszerítheti-e Magyarországot az EU migráció-ügyben? A másik téma: a délvidéki magyarok jogvédelmére kötelezte az EU Szerbiát! (Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetése) - videóva
Címzett:


Gazdasági szankciókkal térdre kényszerítheti-e Magyarországot az EU migráció-ügyben? 

A másik téma: a délvidéki magyarok jogvédelmére kötelezte az EU Szerbiát! (Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetése)


https://www.youtube.com/watch?v=sp6Mh6lHJy4

 

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Folyamatos a fenyegetőzés az európai uniós források megvonásáról, gyakorlatilag Magyarország gazdasági térdre kényszerítéséről. Bekövetkezhet-e az, hogy meg kell hajolunk az Európai Unió akarata előtt, és teret kell engednünk a tömeges bevándorlásnak? 

Amennyiben lehetséges ez a forgatókönyv, akkor hogy tudjuk megakadályozni ennek bekövetkezését? 

Mit kell tudni a Magyarország melletti szolidaritási mozgalomról, amelyet Morvai Krisztina indított? 


A másik téma: hogyan biztosítható, hogy az Európai Unió által Szerbia számára megszabott kötelezettségek - a délvidéki magyarok jogvédelme érdekében - valósággá válnak? 

Hogyan tudják segíteni a különböző érintett és érdekelt erők - így a magyar kormány, a magyarországi és délvidéki civil és jogvédő szervezetek, valamint politikai pártok - az Európai Unió által a nemzeti közösségekre vonatkozóan megszabott kötelezettségek tényleges teljesítését és érvényre juttatását? 

Erről a két témáról beszélgetett

​​
Dr. Morvai Krisztina EP képviselő és Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője.