Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 24., szombat

22.327 - Munkáspárt: Családegyesítést nem Európában, hanem a migránsok szülőföldjén. > 2017. június 20.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. június 23. 13:06
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.06.23.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Helmut Kohl halálára

Életének 87. évében elhunyt Helmut Kohl, aki 1982-1998 között Németország kancellárja volt. (https://www.bundeskanzlerin.de)

Bővebben...


Megjött a vonat: új kapocs Kínával

10 ezer kilométeres út megtétele után megérkezett Budapestre az első kínai teherszerelvény. Az új járat Oroszországon és Ukrajnán keresztül a kínai Hunan tartományt és Magyarországot, illetve Közép-Európát köti össze. (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...


Megkezdődött a miskolci Bartók operafesztivál

Látványos felvonulással, sok száz ember előtt tartott szabadtéri koncerttel kezdődött meg péntek este Miskolc belvárosában a Bartók+ operafesztivál, a tizenhét éve útjára indított rendezvény ezúttal Kodály Zoltán műveire fókuszál, a zeneszerző 135 évvel ezelőtt született és 50 éve halt meg. (http://mti.hu)

Bővebben...


Ellenáll-e Kuba népe az USA támadásának?

Donald Trump amerikai elnök pénteken szabad és nemzetközileg ellenőrzött választásokra szólította fel Kubát, egyúttal a kubai emberi jogi helyzet javításához kötötte az amerikai-kubai viszony jövőjét.  Donald Trump bejelentette: kormánya új politikát hirdet, és a jövőbeni amerikai Kuba-politikát a kubai emberi jogi helyzet javításához és a havannai kormányzatnak a politikai és gazdasági szabadság megteremtése érdekében teendő konkrét lépéseihez köti. (http://mti.hu)

Bővebben...


Ne menjenek újabb magyar katonák Koszovóba!

Feléhez érkezett az MH KFOR Kontingens 17. váltás ősszel szolgálatba lépő állományának missziós felkészítése. A kontingens több mint háromszáz tagja nagy erőbedobással készül a balkáni feladat ellátására a hódmezővásárhelyi laktanyában. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


Soha sem lesz vége?

Esti imáról hazainduló muszlimok közé gázolt egy furgon Londonban. Egy ember meghalt, legalább tízen megsebesültek. A furgon sofőrje egy 48 éves fehér férfi. Elfogták. A rendőrség lehetséges terrortámadásként kezeli az esetet. Theresa May kormányfő válságtanácskozást hívott össze. (http://index.hu)

Bővebben...


Vértesacsa: jól szerepelt a Munkáspárt

Kollár Gábor Ferenc, a Munkáspárt polgármester-jelöltje a szavazatok 1.3 százalékát kapta a vértesacsai időközi választáson. Az eddigi településvezető, Kovács Zoltán (független) maradt Vértesacsa polgármestere. (http://mti.hu)

Bővebben...


Elhunyt Szabó István: az ő idejében volt magyar mezőgazdaság

Elhunyt Szabó István, volt országgyűlési képviselő, a volt MSZMP Központi Bizottságának és Politikai Bizottságának tagja. 38 éven át volt a helyi mezőgazdasági termelőszövetkezet elnöke, s haláláig a nádudvari központú Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés (KITE) Zrt. elnöke, majd örökös tiszteletbeli elnöke. Több mint húsz évig vezette a Termelőszövetkezetek Országos Tanácsát (TOT). (http://mti.hu)

Bővebben...


EU: csak az elit elégedett, az emberek nem

Az EU 10 országában készült felmérés szerint az uralkodó elit 71 százaléka elégedett az EU-val. A átlagembereknek csupán 34 százaléka. Az emberek 54 százaléka azt mondja: 20 éve jobban éltünk. A megkérdezettek 66 százaléka a migráció megállítását akarja, (http://images.derstandard.at)

Bővebben...


Szétesett Kohl Európája

Várhatóan július 1-én rendkívülinek számító európai gyászszertartás keretében Strasbourgban búcsúznak Helmut Kohl néhai német kancellártól hétfői német sajtóértesülések szerint. (http://mti.hu)

Bővebben...


Sztrájkolnak a szlovákiai Volkswagen-dolgozók

Határidő nélküli munkabeszüntetést kezdtek bérköveteléseik megtagadása miatt a Volkswagen szlovákiai leányvállalatának alkalmazottai kedd reggel. A vállalat legnagyobb taglétszámú szakszervezete azt közölte, hogy a sztrájkban a dolgozók 85-90 százaléka vesz részt, így a gyártás teljesen leállt. (https://spravy.pravda.sk)

Bővebben...


​​
Családegyesítést nem Európában, hanem a migránsok szülőföldjén

Magyarország is támogatja a bevándorló családok újraegyesítését, de nem Európában, hanem a szülőföldjükön - reagált a Magyar Hírlapnak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának hétfői jelentésére, amely szerint az európai országoknak meg kell szüntetniük a menekült családok újraegyesítését gátló akadályokat. (http://mti.hu)

Bővebben...


Irány Oroszország?

A Lengyelországban állomásozó előretolt NATO-harci csoport menetgyakorlatot hajtott végre. A csapatokat Lengyelországból közúton a litvániai Ruklába vezényelték. (https://www.army.mil)

Bővebben...


Iváncsa: érdemes a Munkáspártra szavazni

Vasárnap időközi önkormányzati választás lesz Iváncsa településen. A kellő számú, érvényes aláírást hatan gyűjtötték össze, így ennyien indulnak a polgármesterségért. Ők: Molnár Tibor (független), Szabó Ferenc (független), Tőke László (Magyar Munkáspárt), Ágoston Jácint (független), Rédli László (független), Baki Endre (független). (http://feol.hu)

Bővebben...


Merkelnek az izraeli demokrácia sem tetszik

A német külügyminisztérium kijelentette, hogy Izrael ugyanolyan politikát folytat a külföldi támogatást elfogadó civilszervezetettekkel szemben, mint Oroszország vagy Kína. A példátlan német kijelentés azután hangzott el, hogy Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök bejelentette: új törvényt kíván elfogadni, mely megtiltaná, hogy civilszervezetek külföldi kormányoktól fogadjanak el pénzt. (http://www.haaretz.com)

Bővebben...


Athén nem kér a németországi migránsokból

Annak ellenére, hogy a menekültek befogadására vonatkozó EU-szabályok Görögországra is vonatkoznak, Athén nem fogadja vissza a Németországból kiutasított migránsokat. (https://www.welt.de)

Bővebben...


A szerb diákok nem akarnak NATO-ba

A belgrádi egyetemen végzett kutatás szerint a hallgatók 88 százaléka nem szeretné, hogy Szerbia NATO tagállammá váljon, írja a Tanjug. 39,7 százalékuk nem szavazna az Európai Uniós csatlakozásra, a megkérdezettek fele úgy gondolja, hogy Szerbia nem fog az EU tagjává válni. (http://www.vajma.info)

Bővebben...


Ukrajna: a nép szenvedése sajnálatos, de jó pénzt hoz

Erős támogatást kapott Ukrajna az amerikai elnöktől szuverenitásának és területi épségének megőrzése, valamit a megkezdett reformok folytatása tekintetében - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök kedden azután, hogy Washingtonban megbeszélést folytatott Donald Trumppal. (http://mti.hu)

Bővebben...


Életveszélyes NATO-provokáció

A NATO egyik F-16-os típusú repülőgépe megkísérelte a levegőben megközelíteni azt az orosz repülőt, amelyen Szergej Sojgu hadseregtábornok, az Oroszországi Föderáció honvédelmi minisztere utazott Kalinyingrádba. A NATO-gépek megpróbálták a Balti tenger fölött "kísérni" a honvédelmi miniszter gépét. A miniszter gépét az orosz haditengerészeti légierő SU-27-es típusú gépei védelmezték, és figyelmeztették a NATO-gépet. Az F-16-os ezt követően elrepült. (http://tass.ru)

Bővebben...


Nemzeti konszenzust az egészségügyről

Nemzeti konszenzust sürgetett az egészségügyben dolgozók elvándorlásának megállítására a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke. Hegedűs Zsolt a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, bízik abban, hogy meghallják észrevételeiket, ugyanakkor jelezte, ha nincsen egyetértés, akkor a rothadási folyamat nem megállítható. Ha nem lesz átfogó reform, a nővérek elmennek az Ikeába vagy külföldre. Hozzátette: mára olyan szakemberhiány van, hogy a betegbiztonság rovására megy. (http://medicalonline.hu)

Bővebben...


Európában is kitör a háború?

Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter vezetésével Kalinyingrádban ülésezett az orosz katonai vezetés. Oroszország nyugati határain a NATO és az USA növekvő katonai tevékenysége miatt a helyzet romlik. –állapították meg. (http://eng.mil.ru)

Bővebben...


NATO-hadgyakorlat: a németek és az amerikaiak parancsolnak

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára megtekintette a NATO Litvániában állomásozó és német parancsnokság alatt álló egységeinek gyakorlatát. A gyakorlaton részt vettek a NATO Lengyelországban lévő – amerikai parancsnokság alatt lévő – harcicsoportjai. (http://www.nato.int)

Bővebben...


Budapest új díszpolgárai

Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester. Díszpolgári címet kapott Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező, Fenyvesi Máté volt válogatott labdarúgó és országgyűlési képviselő, Klinghammer István, földrajztudós, térképész, az ELTE korábbi rektora és Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színházi, opera-, tévé- és filmrendező. Az elismerésben posztumusz részesült László János, a Magyar Kerékpárosklub egykori elnöke és Olofsson Károly Placid bencés szerzetes. (http://budapest.hu)

Bővebben...


Pusztavám: Hajrá, Munkáspárt! Hajrá Veres Péter!

Időközi polgármester- és képviselő-választás lesz vasárnap a Fejér megyei Pusztavámon. Öt polgármester-jelölt - Lisztmayer János, Gerlinger Tibor, Zombó Norbert, Forstnerné Novák Erzsébet (függetlenek) és Veres Péter (Magyar Munkáspárt) - neve szerepel majd a szavazólapokon. A képviselő-jelöltek száma huszonhárom. (http://mti.hu)

Bővebben...


Kissikátori Gombafesztivál: az idén is győzünk?

Ebben az esztendőben június 24-én tartják meg a hagyományos Kissikátori Gombafesztivált, amelyet idén megszakítás nélkül már tizennegyedik alkalommal rendeznek meg. Az eseménnyel kapcsolatban Kocsik László, a település polgármestere elmondta: a jól bevált program szerint zajlik majd az esemény. Reggel a Hangonyi-tónál lesz a Siki Gomba Kupa horgászverseny, ezzel párhuzamosan bonyolítják le a kispályás labdarúgótornát, valamint a főzőversenyt is. Délután a szabadtéri színpadon térségi amatőr kulturális és művészeti csoportok lépnek föl, az est sztárvendége pedig a Karthago zenekar lesz, végül utcabállal zárul a gombafesztivál. (https://www.eszak.hu)

Bővebben...


A lengyel vezetés oroszellenessége bennünket is veszélybe sodorhat

A lengyel parlament törvényt hozott arról, hogy le kell bontani a második világháborús szovjet emlékműveket. (http://tass.ru)

Bővebben...


Nem akarunk migráns-falvakat!

Ska Keller az Európai Parlament zöld frakciójának vezetője elképesztő ötlettel állt elő kedden egy német lapban. Keller korábban az EP-ben folytatott viták során is amellett állt ki, hogy nagyobb csoportnyi menekültet telepítsenek az unió keleti részére, például Magyarországra is. Kedden egy német lapnak adott interjújában ennél is tovább ment. Telepítsenek szír falvakat Kelet-Európába! (http://www.focus.de)

Bővebben...


Nagy Britannia: maradhatnak a magyarok

Theresa May brit kormányfő megígérte, hogy az Egyesült Királyság kilépése után is az országban maradhatnak azok az uniós állampolgárok, akik még a kiválás előtt érkeztek - közölték brit kormányzati források az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli találkozóján. (http://mti.hu)

Bővebben...


Domoszló: szavazzanak a Munkáspártra!

A korábbi polgármester, Havelant István márciusi halála miatt időközi választást tartanak június 25-én Domoszlón. 1646 szavazásra jogosult járulhat az urnákhoz vasárnap reggel 6 órától 19 óráig.  A valamivel több mint kétezer lakosú Domoszló polgármester-választásán öten indulnak: a Fidesz-KDNP, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje mellett három független. (http://mti.hu)

Bővebben...