Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 12., hétfő

22.279 - Morvai Krisztina: ​Kedden, 2017. június 13-án sorsdöntő vitára kerül sor az Európai Parlamentben.


Feladó: péter Reiner
Dátum: 2017. június 12. 20:11
Tárgy:
​ ​
Morvai Krisztina levele a holnapi, szerbiai országjelentéssel kapcsolatos sorsdöntő vitával kapcsolatban
Címzett: 

Kedves Barátaim!

​​
Kedden, 2017. június 13-án sorsdöntő vitára kerül sor az Európai Parlamentben. A téma magyar szempontból rendkívül fontos: a szerb európai uniós csatlakozással kapcsolatos országjelentést vitatjuk meg, amelynek része a délvidéki magyarok helyzetéről való állásfoglalás. Annak érdekében, hogy az Európai Unióhoz Szerbia ne csatlakozhasson mindaddig, amíg a délvidéki magyar honfitársaink nem kapnak teljeskörű és valós autonómiát, valamint az őshonos nemzeti közösségeket megillető jogokat, munkatársaimmal több olyan dokumentumfilmet készítettünk, amelyek a sajnálatos valós helyzetet mutatják be.

Kérlek Benneteket, hogy az ügy fontosságára tekintettel minél szélesebb körben osszátok meg ezeket a felvételeket, különösen az Óbecsei Bíróságról szóló következő dokumentumfilmet:

https://www.youtube.com/watch?v=K8uHjB-zuvI

Mivel az igazságszolgáltatásról szóló fejezetet most fogják megnyitni, ezért létkérdés, hogy az igazságszolgáltatási eljárások magyar nyelven történő folytatása lehetségessé váljon. Ezen kívül kérlek Benneteket, hogy osszátok tovább az örvendetesen nagy számban megtekintett zentai rendőrállomáson forgatott anyagunkat, amely itt található:

https://www.youtube.com/watch?v=LM-LrP1J3OM

Szintén a témával kapcsolatos az a felszólalásom, amelyben felháborodásomnak adtam hangit amiatt, hogy a zentai Városházára tervezett fórumomat betiltották. Ezt az anyagot itt találjátok:

https://www.youtube.com/watch?v=zGKv8pvh0Hk

Nagyon fontos, hogy ezeket az anyagokat még a holnapi vita előtt minél többen lássák. Arra is kérlek Benneteket, hogy kérjétek európai parlamenti képviselőiteket, párthovatartozás nélkül, (de különösen a Fideszeseket), hogy terjesszenek elő módosító indítványokat a jelentéshez, követelve a délvidéki magyarok teljeskörű és tényleges autonómiájának, valamint egyéni jogainak garantálását. Ezidáig sajnos nem érkezett magyar részről módosító indítvány, én pedig Független képviselőként a vonatkozó szabályok értelmében nem tudok ilyet előterjeszteni.

Hálásan köszönöm segítségeteket, a vitákat és annak eredményéről természetesen be fogok számolni.

Szeretettel:

Morvai Krisztina