Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 17., szombat

22.300 - Vezető szerepet játszhat a BRICS a szegénység és az éhezés felszámolásában


Feladó: Endre Simó
Dátum: 2017. június 17. 8:55
Tárgy: FAO - Világélelmezés és BRICS
Címzett:
​​

Vezető szerepet játszhat a BRICS a szegénység és az éhezés felszámolásában

Róma-Budapest, 2017. június 17. szombat (MSZF)

 

     Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) véleménye szerint minden esély megvan arra, hogy a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-csoport vezető szerepet játsszon a szegénység és az éhezés felszámolásában a világon – adta hírül a Magyar Szociális Fórum szombaton a FAO közleménye alapján.

     A BRICS gazdasági tömörülés öt államában él az emberiség 40 százaléka, tőlük származik a világon előállított bruttó termék (GDP) 20 százaléka, és ők termelik a világon megtermelt gabona egyharmadát.

     „A BRICS országai fontos politikai szerepet játszanak a nemzetközi színtéren. A fejlődő országok követendő példaként tekintenek az utóbbi évtizedekben elért sikerükre a gazdasági fejlődés terén" – áll abban a nyilatkozatban, amelyet Kundhavi Kadiresan, a FAO főigazgató-helyettese adott ki a BRICS államok mezőgazdasági minisztereinek nankingi (Kína) VII. tanácskozásáról.

     Kadiresan kiemelte, az öt ország fejlett agrárfejlesztési rendszerével számos fejlődő országnak segít abban, hogy növekvő népességének fenntartható módon megtermelt élelmet biztosítsanak.

     Bármilyen fontos is, a mezőgazdasági termelés növelése önmagában nem elegendő a szegénység és az éhezés leküzdésére. Olyan társadalompolitikára is szükség van, amely védi az emberek életét és egészségét, és erősíti a termelők bizalmát a vállalkozás iránt – idézte a FAO véleményét a Magyar Szociális Fórum.+++

 

Kiadta: MSZFSZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu