Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 20., kedd

22.314 - Küzdelem a terrorizmus ellen: ​Csak mi, magyarok dönthetjük el, kiket engedünk be Magyarországra!


Feladó: mandinka.bt
Dátum: 2017. június 20. 14:20
Tárgy: Küzdelem a terrorizmus ellen
Címzett: 

 
Aki támogatja a bevándorlást, lebontja a kerítést, migránsokat telepítene Magyarországra, nemzetünk ellen cselekszik! 
​​
Csak mi, magyarok dönthetjük el, kiket engedünk be Magyarországra! 
Éppen ezért nem engedünk a hatáskörein jóval túlterjeszkedő Európai Bizottság zsarolásának, és nem fogjuk megengedni, hogy bárki illegálisan Magyarország területére lépjen!

2017. június 20. 13:07

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kíván indítani azon tagországokkal szemben, amelyek nem hajlandóak végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést. Felemás módon értékelték e hírt  a Tisztelt Házban.

SZIJJÁRTÓ PÉTER, (külgazdasági és külügyminiszter) - Képviselőtársaim! Napvilágot látott a hír, amely szerint az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kíván indítani azon tagországokkal szemben, amelyek nem hajlandóak végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést. Az Európai Bizottságnak ezt az újabb megmozdulását zsarolásnak és kifejezetten európaiatlan magatartásnak tekintjük, ugyanis még az Európai Bizottság sem veheti el az európai uniós tagországoktól azt a jogot, hogy mindenki maga döntse el, hogy kit akar beengedni a saját országába, hogy mindenki maga döntse el, minden nemzet maga döntse el, hogy kikkel akar együtt élni vagy éppen kikkel nem! Csak mi, magyarok dönthetjük el, kiket engedünk be Magyarországra! Éppen ezért nem engedünk a hatáskörein jóval túlterjeszkedő Európai Bizottság zsarolásának, és nem fogjuk megengedni, hogy bárki illegálisan Magyarország területére lépjen!

-Képviselőtársaim! Ha az illegális bevándorlási válságról beszélünk, akkor annak kezelését sokkal inkább a kiváltó okoknál kell elkezdeni. Kevés olyan széles körű nemzetközi konszenzus van, mint amely arról szól, hogy a migrációs válság egyik legfőbb kiváltó oka az elmúlt időszak legbrutálisabb terrorszervezete, az Iszlám Állam, amellyel szemben egy rendkívül széles körű nemzetközi összefogás jött létre. Az Amerikai Egyesült Államok vezetésével létrejött egy globális koalíció, amely az elmúlt időszakban komoly sikereket ért el, hiszen az Iszlám Állam által elfoglalt területek 62 százalékát Irakban és 30 százalékát Szíriában sikerült felszabadítani, ami 4,1 millió ember felszabadításához vezetett.

-Képviselőtársaim!  Én azt gondolom, hogy Magyarország és így a magyar parlament képviselői is büszkék lehetnek arra a szerepvállalásra, amelyet Magyarország eddig a nemzetközi terrorizmusellenes koalíció keretében nyújtott. Több mint ötszáz katonánk szolgált eddig Irakban a parlament 2015-ös döntésére alapuló felhatalmazás nyomán, és nagy nemzetközi elismerést és megelégedettséget kiváltva vett részt az Iszlám Állam elleni harcban Irakban. Büszkék lehetünk arra mindannyian, hogy azon 27 ország közé tartozunk a világon, amelyek valódi katonákat küldenek ebbe a terrorizmus elleni nemzetközi harcba.

- Képviselőtársaim! A civilizált világ célja nem lehet más, mint az Iszlám Állam legyőzése, hiszen az Iszlám Állam legyőzésével nemcsak a migrációs válság egyik kiváltó okát kezeljük, hanem egész Európa és Európa szomszédságának biztonságát javítjuk jelentősen. Az új amerikai adminisztráció új lendületet adott az Iszlám Állam elleni küzdelemnek, amelynek keretében a NATO a közelmúltban úgy döntött, hogy szövetségként is csatlakozik az Iszlám Állam elleni globális koalícióhoz, megerősíti a légi felderítési, valamint az iraki hadseregnél végzett kiképzési feladatait.

- Képviselőtársaim! Az Egyesült Államok vezette globális koalíció tehát növeli az erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a világ legbrutálisabb terrorszervezetét le tudjuk győzni. A világ legbrutálisabb terrorszervezetének tevékenységét már az európai emberek is érezhetik a bőrükön, nemcsak azáltal, hogy migrációs nyomás hárul a kontinensre, hanem azáltal is, hogy a terrorfenyegetettség most már a mindennapi élet részévé vált az Európai Unió területén.  Éppen ezért az Iszlám Állam teljes legyőzése érdekében a magyar kormány azt javasolja, hogy a globális koalíció többi résztvevőjéhez hasonlóan Magyarország is növelje a hozzájárulását, Magyarország is növelje az erőfeszítéseit az Iszlám Állam elleni küzdelemben. Az eddigi százötven fős katonai kontingensünk létszámának emelését javasoljuk kettőszázra, a hozzájárulás értékének növelése érdekében azt javasoljuk, hogy a területi mandátumot Irak területén belül szélesítsük ki, és azt javasoljuk, hogy a katonai kontingens feladatkörében az őrzés-védési, csapatkísérési és kiképzési funkciók mellett a katonai segítségnyújtási és tanácsadási funkciók is jelenjenek meg.

- Képviselőtársaim! Ezen javaslatunkat bejelentettük a globális koalíció vezetőinek, egyeztettünk az iraki külügyminisztériummal, és egyeztettünk a kurd regionális hatósággal is. Mindannyian a nagyrabecsülésükről biztosították ezt a javaslatot, és elismerésüket fejezték ki az eddigi magyar szerepvállalás miatt, és várják a Magyar Országgyűlés döntését. Ezért tisztelettel a kormány nevében arra kérem az országgyűlési képviselőket, hogy erősítsük meg a 2015-ben létrehozott széles körű konszenzusunkat, és bővítsük ki a magyar katonai kontingens mandátumát egészen 2019 végéig, hogy Magyarország is hozzájárulhasson az elmúlt időszak talán legszélesebb körű nemzetközi konszenzust élvező ügyéhez, a terrorizmusellenes nemzetközi küzdelemhez! (Taps a kormánypártok és a Jobbik soraiban.)

***

HARANGOZÓ TAMÁS, (MSZP): Miniszter Úr! Két része volt a felszólalásának, és mind a kettőnél szerintem fontos, hogy tisztán lássunk. Először is megy a gyűlöletkampány itt Magyarországon, többek között az ellenzék lejáratásával összevissza hazudoznak, de azért egy dolgot kell tényként kezelni. 2016 februárjában az ön főnöke, Orbán Viktor az Európa Tanács nyilatkozatát saját kézjegyével ellátta. Ebben az alábbi szerepel, idézem szó szerint: „A tavaly decemberi relokációs döntéseket minden elemükben végre kell hajtani. Üdvözlettel Orbán Viktor." Ez a mondat az Európai Unió azon döntését jelenti, ami hazánkra ezerkettőszáz-valahány migráns szétosztását jelentené. A magyar miniszterelnök írta alá ezt az egyezményt, ezt a nyilatkozatot, és nem a magyar ellenzék, ‑ ez van! Ha Orbán Viktor összevissza hazudik, amerre jár, mikor éppen kinek mit kell mondania, előbb-utóbb lebukik. Ez most egy ilyen minősített eset!

- Miniszter Úr! A Magyar Szocialista Párt pedig soha nem támogatta és nem szavazta meg itt az Országgyűlésben az automatikus betelepítési kvótáról szóló európai uniós javaslatot, - elhibázottnak tartjuk.  Ami pedig a terrorizmus elleni harcot illeti: maximálisan támogatjuk. Volt szerencsém személyesen látni kint katonáinkat az észak-iraki Kurdisztán területén. Valóban a lehető legjobb színvonalon, országunk büszkeségét és a világ büszkeségét is kivíva végzik szolgálatukat. Bennük megbízunk, önökben viszont nem!

- Miniszter Úr!  Az, hogy az Iszlám Állam elleni fellépés katonai missziójáról a külügyminiszter tart napirend előtt felszólalást, nagyon sok mindent elmond arról, hogy mi is ez a szerepvállalás. A bizottsági ülésünkön világossá vált, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak fogalma sincs, hogy miért megyünk ki, hányan megyünk pontosan, miért, mennyiből, kinek a felkérésére. Ezért ilyen bizonytalan helyzetben a döntés felelősségében nem tudunk önökkel osztozni! Nemmel fogunk ma szavazni! (Taps az MSZP padsoraiból.)

***

FIRTL MÁTYÁS, (KDNP): - Miniszter Úr! A KDNP támogatja a kormányt, hogy Magyarország, a magyar emberek biztonságát minden lehetséges eszközzel megvédje. Kereszténydemokrata politikánk értékalapú. Mindig is markáns képviselete volt az AdenauerSchuman, De Gasperi neve által fémjelzett eszmerendszernek, amely romjaiból építette újjá Európát, és biztosította több mint hetven éve a békét.

- Miniszter Úr! Meggyőződésünk, hogy a közösségek ereje az identitásban van. Európa identitása a zsidó-keresztény civilizációra és hagyományra, a görög-latin kultúrára épül. Mára Európa identitásválságba került, védtelen a terrorral szemben. Az érték- és identitásvesztés következménye, hogy míg az európai polgárokat terror fenyegeti, közben az Európai Parlament terroristákat vesz védelembe, amiben szégyenszemre a magyar baloldal is részt vesz! A megmaradás egyetlen megoldása: visszatérés az alapító atyák örökségéhez, az alapértékek érvényesítésére!

- Képviselőtársaim!  Elfogadhatatlan, hogy egy terrorszervezet kegyetlen népirtással, keresztény és más vallási felekezetekkel fizikai megsemmisítésre tör, és emberiség elleni bűncselekményt hajt végre. A migrációt kiváltó okokat ott kell megszüntetni, ahol keletkeznek! A további gyilkosságokat meg kell állítani, a terrorral szemben zéró toleranciát kell alkalmazni. A Kereszténydemokrata Néppárt éppen ezért támogatja, hogy a Magyar Honvédségnek az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépésben való részvételét meghosszabbítsuk, a létszám növelését is megvalósítsuk. Meg fogjuk védeni családjainkat, kultúránkat, legyen bármekkora is a brüsszeli ellenszél  nem engedjük, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen ránk!

- Képviselőtársaim!  Aki támogatja a bevándorlást, lebontja a kerítést, migránsokat telepítene Magyarországra, nemzetünk ellen cselekszik! A nemzeti konzultációban kapott megerősítés alapján nem fogjuk ezt megengedni. A kereszténydemokrata frakció támogatására számíthatnak! (Taps a kormánypártok soraiban.)

***

GYÖNGYÖSI MÁRTON, (Jobbik): - Külügyminiszter Úr! Az ISIS megítélésében, úgy gondolom, egyetérthetünk, hiszen korunk legnagyobb kihívásáról beszélhetünk, illetve megállapíthatjuk, hogy a legnagyobb veszélyt jelenleg az ISIS jelenti mind a nyugati civilizációra, mind az egész világra, mind a Közel-Keletre, mind keresztény, mind muszlim hívőkre egyaránt, mind ott a régióban, mind szerte a világon. De abban már nem egészen értünk egyet, hogy Magyarországnak milyen feladatai és milyen kötelezettségei vannak ezzel a konfliktussal kapcsolatban. Külügyminiszter úr is a kiváltó okok taglalásával kezdte, de nem ment bele abba, hogy a Közel-Kelet valójában hogyan, milyen nagyhatalmi játszma eredményeképpen borult lángba, és hogy az ezen politika által kialakult vákuumban az ISIS hogyan jött létre.

- Miniszter Úr! A Nyugatnak igen nagy szerepe van abban, hogy Irakban, Afganisztánban, Szíriában, Líbiában, újabban Jemenben destabilizálódott az ottani kormány, destabilizálódott az egész régió, és azóta sem változott semmi. A Nyugat és a nagyhatalmak is cinikus politikai játszmát folytatnak, nem látunk semmiféle katonai, politikai, diplomáciai stratégiát arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet ebbe a térségbe a békét és a stabilitást visszahozni. Ellenben a felelősség szétterítése a szövetségi rendszeren keresztül zajlik, miközben a nyugati nagyhatalmak, a szövetségeseink összekacsintanak, és továbbra is kokettálnak a terrorizmust nyíltan támogató hatalmakkal ott, a régióban.

- Miniszter Úr! Ez egy cinikus és egy álságos nagyhatalmi politika, színjáték, amiben mi nem kockáztathatjuk a magyar emberek életét, se a katonáinkét, akiket odaküldünk a béketeremtés címszava alatt, se a magyar állampolgárokét, akik ezáltal a terrorizmus veszélyének ki lesznek téve. Magyarországnak, a magyar diplomáciának az a felelőssége, hogy elmagyarázza a magyar álláspontot, katonailag oldják meg a problémát azok, akik okozták. Magyarországnak az a feladata, hogy humanitárius segítségnyújtásban, egy nemzetközi összefogásban részt vállaljon. Erről kéne hogy szóljon a magyar diplomácia felelőssége! (Taps a Jobbik soraiban.)

***

HADHÁZY ÁKOS, (LMP): - Miniszter Úr!  Ebben a Házban bármikor elhangzik az a szó, hogy „menekült" meg „terrorista", akkor egyetlenegy nagy hazugság a lényege, amit a Fidesz-frakció szellemi kútfője, a Fidesz-frakció vezérlő csillaga, Kósa András szó szerint is elmondott...  (Felzúdulás és derültség a kormánypártok soraiban. ‑ Közbeszólások a Fidesz soraiból, köztük: Lajos! ‑ Ülj le!)szóval  Kósa Lajos elmondott, hogy ha jön az ellenzék, akkor jön majd a sok millió menekült. Nyilvánvalóan ez egy aljas hazugság!

- Miniszter Úr! Egyetértünk abban, hogy a menekültválság létezik, és egyetértünk abban, hogy a terrorizmus is egy komoly probléma, és egyetértünk abban, hogy ezt meg kell oldani. Abban nem értünk egyet, hogy a terroristákat segíteni kell azzal, hogy hatalmas, milliárdos kampányokban próbáljuk a magyar embereket félelemben tartani, és a magyar emberekben a folyamatos félelmet felkelteni! (Tilki Attila: Miről beszélsz?) Ebben nem értünk egyet. Ebben önök a terroristák legjobb szövetségesei, hiszen a terrorizmusnak egyetlen célja van: az emberekben, a társadalomban félelmet kell kelteni! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ülj le…)

- Miniszter Úr! Önök gyakorlatilag a terrorizmus címszava alatt próbálják szétverni az Európai Uniót, és próbálnak egy diplomáciai ámokfutással gyakorlatilag mindent tönkretenni, amit a magyar diplomácia az elmúlt évtizedekben felépített. (Tilki Attila: Te vagy az ámokfutó!) Nyilvánvalóan a terrorizmus ellen egységre van szükség, Európa egységére van szükség. Hatalmas problémáról van szó, melyet egység nélkül nem lehet megoldani. Ez az, amit önök le akarnak rombolni! Mivel önök nagyon sikeresen tették egyetlenegy szempontból, hogy az önök renoméját, az önök diplomáciai renoméját teljesen lerombolták, nyilvánvalóan kompenzálni akarnak egy ilyen javaslattal.

- Miniszter Úr!  NATO-felhatalmazás nélkül nem támogatható ez a javaslat, különösebb indoklás nélkül sem támogatható! Egyetlenegy indok van: kompenzálni akarják az önök rombolását!

***

NÉMETH ZSOLT,  (Fidesz):  - Tisztelt Ház! Azt gondolom, hogy a betelepítési kvótával kapcsolatban, hogy melyik párt milyen álláspontot képvisel, az a magyar közvélemény számára egyértelmű. A terrorizmus elleni küzdelemnek nagyon sajnálatos megnyilvánulása az, hogy az Európai Parlament H. Ahmedet védi akkor, amikor ilyen rendkívül súlyos problémákkal szembesülünk a Közel-Keleten. De az Európai Unió válságjelenségei sorába nyugodtan fölvehetjük a betelepítési kvótákkal kapcsolatos megrögzött uniós álláspontot is. Ezt a küzdelmet ugyanakkor úgy lehet csak folytatni, ha kellő támogatást élvezünk regionális partnereink részéről.

- Ami pedig az ISIS elleni fellépést illeti: azt gondolom, hogy a kormány javaslata rendkívül előremutató. Kétszáz fővel szerepet vállalni az Iszlám Állam elleni küzdelemben, illetőleg szerepet vállalni a NATO fellépésében, valamint növelni a magyar honvédelmi ráfordításokat 2 százalékra, ezek mind olyan lépések, amelyeket józan és megfontolt politikai erő egyszerűen nem ellenezhet. Értetlenül állunk az MSZP magatartása előtt. Nem igazán sikerült meggyőzni az előző percekben sem bennünket arról, hogy miért ellenzi ezt a teljesen észszerű döntést a Magyar Szocialista Párt.

- Képviselőtársaim! Ha nem szüntetjük meg az okait a terrorizmusnak a Közel-Keleten, akkor nem lehet hatékonyan föllépni ellene itthon sem, ezért támogatjuk a kormánynak ez irányú javaslatát! (Taps a kormánypártok soraiban.)

Bartha Szabó József