Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. október 9., csütörtök

1.123 - Lengyel Zoltán: "Fideszes koromban."

Betreff: Lengyel Zoltán: "Fideszes koromban."
Datum: csütörtök, 2008. október 9.
Von: Lévay Atilla
An: Kutasi József

Lengyel Zoltán: "Fideszes koromban." Gratulálok ma reggeli szerepléséhez a "Napkelte" mûsorában.Fenti mondata elsõ szava, sok más szóval is helyettesíthetõ lehetne... Egyébként, melyik párttal szavazgat ön mostanában? Szép napot kívánok önnek.Lévay AtillaA Justitia Bizottság tagja. Nem szólt a Fidesznek kilépésérõl Lengyel
2007. augusztus 15., szerda, 20:51
Kilép a Fidesz-KDNP frakciószövetségbõl Lengyel Zoltán, akirõl a közelmúltban állítólag õt ábrázoló meztelen képek jelentek meg. A politikus indoklása szerint pártját szeretné megóvni az õt ért támadásoktól. A Fidesz tudomásul veszi Lengyel Zoltán kilépését a párt parlamenti frakciójából, bár egyelõre csak a médiából értesültek róla. A távozással a politikus párttagságát is elveszíti.

A parlament õszi ülésszakától független képviselõként dolgozik tovább Lengyel Zoltán, a Fidesz országgyûlési képviselõje - hangzott el az MTV szerda esti Híradójában. Lengyel az MTI-nek adott szerda esti nyilatkozata szerint azért lép ki a Fidesz-KDNP frakciószövetségbõl, hogy az õt ért támadások és "lejáratókampány" ne okozzon kárt a képviselõcsoportnak.
"Nem volt könnyû döntés ennyi év után" - fogalmazott a képviselõ, aki 2002 májusa óta tagja a Fidesz parlamenti frakciójának.
"A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség tudomásul veszi Lengyel Zoltán - egyelõre csak a sajtón keresztül közölt - döntését arról, hogy elhagyja a Szövetség parlamenti frakcióját. Egyebekben az ügyet nem kívánjuk kommentálni" - olvasható Cser-Palkovics Andrásnak, a Fidesz helyettes szóvivõjének csütörtöki közleményében.
Cser-Palkovics az MTI kérdésére ugyanakkor azt is elmondta, hogy Lengyel döntésével párttagságát is elveszíti. "A Fidesz alapszabálya szerint, amennyiben a párt országgyûlési vagy kormányzati képviselõje kilép a képviselõcsoportból, azt a pártból történõ kilépési nyilatkozatnak kell tekinteni" - magyarázta a helyettes szóvivõ.
A politikusról a múlt héten egy állítólag õt ábrázoló meztelen képsorozat jelent meg az interneten: a képek a sajtóban is megjelentek, az Index és a Blikk is azt állította, hogy azokon Lengyel Zoltán szerepel. A politikus ügyvédje ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy a képeket összemontírozták, Lengyel testalkata egészen más a valóságban, mint a fotókon. Lengyel pert tervez a képeket közlõ médiumok ellen, és több milliós kártérítést követel.
A képviselõ a kilépésrõl szólva hangsúlyozta, hogy saját elhatározásából hagyja ott a Fidesz-frakciót, errõl csütörtökön levélben fogja tájékoztatni Navracsics Tibor frakcióvezetõt. Kérdésre válaszolva elmondta:
független képviselõként továbbra is
Fidesz-frakcióval szavaz majd az Országgyûlésben.
A hír kapcsán a képviselõ ügyvédje, Futó Barnabás közölte: elképzelhetõ, hogy "miután tisztázta magát", (???) Lengyel újra visszaül majd a frakciószövetség soraiba.
Nem lepõdtek meg
Az MTI fideszes körökbõl származó információi szerint a pártban nem okozott nagy meglepetést Lengyel Zoltán döntése, többen azonban sérelmezik a képviselõ azon állítását, hogy az ügy kipattanása óta ne keresték volna a frakcióból. A Fidesz ugyanis többször közölte, hogy nem tudják elérni a politikust, mint ahogy az [origo] is hiába próbálta megszólaltatni a tisztázatlan pucérfotókkal kapcsolatban.
Az ügy kirobbanása után az MTI fideszes forrásai szerint az ellenzéki párt több vezetõje megorrolt Lengyelre, mert az nem jelentkezett a pártnál a helyzet tisztázására. Lengyel mindezt azzal magyarázta, hogy jelenleg még szabadságon van, és még korábban, egy rendõri igazoltással kapcsolatos ügye után meghagyott egy telefonszámot, amin bármikor elérhetõ a Fidesz-frakció és ügyvédei számára is. "Az ügyvédeimmel napi kapcsolatban vagyok, a frakciótól pedig nem kerestek ezidáig ezen a számon" - állította.
Az [origo] egyébként úgy tudja, hogy az Index által közölt képek nem mostanában készültek. Egyik volt munkatársunk 2005 õszén már kapott egy olyan e-mailt, amely elmondása szerint pontosan ezeket a fotókat tartalmazta. A levél akkor tudomása szerint több újságíróhoz is eljutott.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------