Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. október 22., szerda

1.163 - Gyurcsány titkolja a vészforgatókönyvet - Titkos terv: 50 millió afrikai munkást Európába - Az agymosott lakosság 80%-a közös ünneplést akar, 55% helyesli a rendõrterrort

Betreff: Az OTP meggondolta magát ingatlanfedezet-ügyben - Tartozás miatt le akarnak bontani egy épületet - Gyurcsány titkolja a vészforgatókönyvet - Titkos terv: 50 millió afrikai munkást Európába - Az agymosott lakosság 80%-a közös ünneplést akar, 55% helyesli a rendõrterrort
Datum: kedd, 2008. október 21.
Von: Nemzeti Hirhalo
An: Kutasi József - Budapest

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Lengyel Károly
CSENDLAKA

Csend lakik a vakolatban,
végtelen, szürke nyugalom,
amin nem hatol át semmi
szó, nézés, nevetés, fájdalom.

Légszomj járja a várost,
a torkokban a gombócok,
és a szürke némaságban
ránganak névtelen kínok.

Nevenincs átok nem kerül,
sercegve alszik a kanóc.
Tisztát húznak a cselédek,
kit befogadnak templomok.

Szemlesütve, kóborolva,
szégyen évadját táncoljuk.
Üres és koszos tenyérhad
szemétben ételért kotor.

Pléhkunyhóban, kastély tövén
elsorvad jövõnk, napra nap,
zsandárért kiált a cseléd,
ha egy koldus bekopog csak.

A lezuhant országalkonyt
csak szív tartja láthatáron,
holnapi szél ég-vörösét
reszketi uzsorás mammon.

Járnak-e erre jó szelek,
Amolyan söprõ dalnokok?
Hajnalok is jönnek-e még,
fényjárta tiszta harmatok?

Budapest, 2008. október 21.

Felhívás
A jelenlegi hatalom továbbélése a magyarság pusztulását jelenti.
A parlamenti öt párt és parlamenten kívüli támogatóik, csakúgy, mint a "Nemzeti Csúcs" résztvevõi nem a válság következményeinek felszámolását, hanem
a válság megbukott okának továbbélését akarják.
Ma már mindenki érti és érzi: "A szocializmus, a kommunizmus és a kapitalizmus szükségszerûen megbukik, mert azon a helytelen, modernista premisszán alapulnak, amely szerint a racionalizmus és az egoizmus a kultúrát alkotó hagyományokat és szokásokat elpusztíthatja, és azok helyébe léphet." (Émile Durkheim, Szocializmus és Saint-Simon, 1928)

1956-ban a kultúrát alkotó hagyományok és szokások elpusztítása ellen fogtak fegyvert a Nemzet Hõsei. Akkor a globális világterror el tudta fojtani erõfeszítésüket, mert erõs volt.
Most a globális világterror minden erejét az köti le, hogy saját bukását minél kevésbé szenvedjék el helytartói.
Most kell egységben lépnünk!
Bárhol is leszel, kedves Magyar Testvérem
október 23-án, 20 órára gyere a Kossuth térre, a Parlament elé!
Az "úgy-öltözöttség" nem szempont!
Minden budapesti összejövetel helyszínén ott lesz többszáz Szent Korona zászló, csak jelezzétek, hogy hova juttassuk el!

A csatolt Követelést mindenki írja alá!

Szeretettel kérem a rendezvények szervezõit, olvassák fel a Követelést, amit a Kossuth téren együtt adunk át, bizonyítva a cél egységét!

Az aláírt követeléseket 20 és 20,30 között gyûjtjük össze a Kossuth téren és 20,30-kor adjuk át a címzetteknek.
Ha elegen leszünk, át fogják venni, és teljesíteniük kell az abban foglaltalkat,
még akkor is, ha tudatjuk velük: a hazaárulást nem viszik el szárazon. Azt viszont biztosítjuk, hogy életük nincs veszélyben.
Ha elegen leszünk, a rendõrség ki fogja vetni magából a magyarul sem beszélõ "diktatúrára vigyázókat".
Ne utólag habozzon a szánk, a helytartóság egy részének mû-felháborodását utánozva, hanem
a sokaság erejét érezve ne adjunk módot az atrocitásra!

Kelt Szegeden, 2008. október 20-án.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Az OTP meggondolta magát ingatlanfedezet-ügyben
2008-10-21 18:13 hírTV

Az OTP - felülvizsgálva korábbi döntését - a jövõben ismét minden településen elfogadja az ingatlanokat a hitelek fedezeteként - derül ki a pénzintézet keddi közleményébõl. A bank úgy fogalmaz, hogy idõrõl idõre felülvizsgálják ingatlanfedezet-értékelési rendszerüket. A legutóbbi felülvizsgálaton döntöttek úgy, hogy megváltoztatják korábbi döntésüket, amely szerint három kategóriába sorolták az ingatlanokat értékük szerint.

A pénzintézet ugyanakkor folytatja szigorú hitelezési gyakorlatát - áll a közleményben. Az új hiteligénylések körében az eddigiekhez képest is körültekintõbben járnak majd el, mert nem akarják az ügyfelekre hárítani a nehezebben elõre jelezhetõ devizaárfolyam-változások kedvezõtlen hatásait.

Az OTP még szombaton adott ki közleményt arról, hogy három kategóriába sorolja az ingatlanokat, azok forgalomképessége szerint. A csaknem 3200 hazai településen található 4 millió 200 ezer lakóingatlan 1,5 százaléka tartozik a harmadik kategóriába, ezek az ország 300 településén vannak. A bank leszögezte: megalapozatlan minden közlés, amely azt állítja vagy sugallja, hogy a bank indokolatlanul megkülönböztet, amikor kockázatkezelési elveinek megfelelõen nem fogad be fedezetként forgalomképtelen ingatlant. (FH)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Tartozás miatt le akarnak bontani egy épületet
Delmagyar.hu 2008.10.21. 12:26

Szeged - A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének mintegy száz aktivistája le akarja bontani egy cég épületét Szegeden - ezt azzal indokolják, hogy a társaság 22 millió forinttal adósa maradt egy alvállalkozójának.

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekrõl! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerõsítem a feliratkozást.

Több mint 80 építõipari munkás gyûlt össze a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) felhívására tegnap reggel Szegeden. A helybeli, vésztõi, magyaróvári, miskolci, hatvani és más településekrõl érkezett munkások fúrógépekkel, létrával, kalapáccsal, csákánnyal felfegyverkezve vonultak a Fehér T. és Társa Kft. Körtöltés utcai irodája elé, hogy házbontással nyomást gyakoroljanak a cégtulajdonos Fehér Tiborra.

Szûcs László Baranya megyei vállalkozót kísérték, aki négy turisztikai létesítmény építõmesteri munkáját látta el tíz hónapja a Dráva-projektben Siklóson, amelyben a fõvállalkozó a szegedi Fehér volt. 44 millió forintról szerzõdtek, de mindezidáig csak a felét kapta meg. Az ötgyermekes vállalkozó könnyekkel küszködve mesélte, hogy adótartozás fejében már árverést írtak ki a házára. Többször megpróbált egyeztetni Fehér Tiborral, de az állítása szerint hol a szerb maffiával fenyegette meg, hol helikopterével dicsekedett. Szûcs bírósághoz fordult, de azt mondta, a többéves eljárás közben ellehetetlenül, és nem jut a pénzéhez.


Az aktivisták. Fotó: Miskolczi Róbert
A VÉSZ faxon bejelentette a demonstrációt a rendõrségen, érkezésükkor tucatnyi rendõr állt a szegedi vállalkozó háza elõtt. Egy óra múlva már 60 rendõr nézett farkasszemet a 80 bontani szándékozó munkással. Hozzájuk késõbb még 20 rohamrendõrt is kivezényeltek, és lezárták az utcát. Barta János rendõr alezredes próbált egyeztetni a munkásokkal, akik a rohamsisakok, gumibotok, pajzsok láttán egymásba karolva leültek az aszfaltra. A VÉSZ vezetõje, Éliás Ádám csengetésére nem jött ki a házból senki. Az állítólag bent tartózkodó Fehér Tibor telefonon annyit mondott: már így is többet fizetett a kelleténél. Biztonságban érzi magát, mert rendõrök õrzik a házát, de kijönni és "disznók közé keveredni" nem akar.

A rendõri egyeztetés nyomán a közvetlen érintett Szûcs László a rendõrségre ment, és feljelentést tett Fehér ellen az élete veszélyeztetése miatt. Azt mondta, elszántak és elkeseredettek.


A rendõrök, Fotó: Msikolczi Róbert
Többségük túl van már a bírósági eljáráson, rendõrségi feljelentésen. Nem sikerült hozzájutni a pénzükhöz. A 14 vállalkozás közül, ahol kilátásba helyeztek ilyen nyomást, 10 tárgyalt, eggyel meg is egyeztek a sorstársai. Fehér az egyetlen, aki az általuk szabott fizetési határidõre a füle botját sem mozdította. Lapzártánk elõtt a tüntetõk elvonultak. Éliás Ádám azt mondta, felfüggesztették az akciót. Arról, hogy mikor folytatják és hogyan, nem árult el semmit. Fehér Tibor nem kívánt nyilatkozni.

Elõzmények

2008. június 6-án egy szaporcai építési vállalkozó tüntetett Fehér Tibor Körtöltés utcai cége elõtt a ki nem fizetett munkáért. Szeptember 25-én a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének támogatásával Szûcs László megjelent a Körtöltés utcai cégnél, és mivel Fehér Tibor nem állt szóba vele, megbontotta az épület kapuját.

Kapcsolódó cikkek
* Kalapáccsal törte be a bankjegykiadó automata monitorját
* Az SZTE a legjobb vidéki egyetem
* Pontot tettek az Ortutay-ügy végére
* Rács mögött marad a gyermekeit bántalmazó apa
* Grecsó Krisztián lesz a keddi Vitamin-est vendége

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Gyurcsány titkolja a vészforgatókönyvet
2008. október 21. 20:20 FigyelõNet, MTI

Gyurcsány újra átdolgoztatja a már átdolgozott költségvetést, ha az szükségesnek látszik. A válság súlyosbodása esetén életbe lépõ vészforgatókönyvet azonban nem árulja el, amíg arra nincs szükség, mert nem akar ijesztgetni.

Ma nincs szükség az átdolgozott költségvetés újra átdolgozására, de ha szükségesnek látnám, nem haboznék egy percig sem - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Kossuth Rádió Ütközõ címû mûsorában kedden.

A kormányfõ szerint, ha a pénzügyi válság miatt az az elemzõi konszenzus alakul ki, hogy még nagyobb lesz a nyomás Magyarországon annál, mint amit várt a kabinet, akkor megint hozzá kell nyúlni a költségvetéshez. Gyurcsány Ferenc kijelentette: ilyen helyzetben gyors konzultációt követõen új javaslatokat tesz a kormány.

Nem akar ijesztgetni

Ha van is vészforgatókönyv, arról nem lehet nyilvánosan beszélni, mert a vészforgatókönyv vészreakciókat keletkeztetne - válaszolt Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy ha új helyzet lenne, milyen tételekhez nyúlna hozzá a kormány.

A miniszterelnök szerint a kormány megtette azokat a lépéseket, amiket meg kellett tennie, de annak még a látszatát is el kell kerülni, hogy ráijesszen az emberekre. "Ha intézkednünk kell, azonnal intézkedni fogunk, és azonnal elmondjuk, hogy mit javaslunk" - fogalmazott a kormányfõ.

A kormány által tervezett kiadáscsökkentõ intézkedéseknél nagyobb lépéseket szorgalmazó felvetésekkel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: "Magyarországon az elmúlt néhány évben szenvedõ alanya voltam politikusként annak, hogy az emberek milyen nehezen fogadnak el már megszerzett pozícióból való visszalépést, ezért ebben óvatosnak kell lenni".

Ki kell emelni az ügyet a "primitív vitából"

A nagyobb lépésekhez az kell, hogy a parlamenti pártok túlnyomó többsége nemzeti megegyezést kössön - jelentette ki a kormányfõ. Azt mondta: a nemzeti csúcson a két kisebbik parlamenti párt a terhek újraosztását szorgalmazta, a legnagyobb ellenzéki párt és szövetségese pedig azt mondta, hogy ennek már a felvetése is "megszorítás".

Ebben az ügyben akkor ér el Magyarország eredményt, ha ezt a kérdést ki tudja emelni a "rendkívül leegyszerûsítõ, gyerekes, helyenként primitív politikai vitából, nekem pedig ehhez meg kell próbálnom sokkal szélesebb politikai-szakmai egyezséget teremteni, nem elég a jegybankelnök támogatása, azoké is kell, akik két éven keresztül azon dolgoztak, hogy megbuktassák a reformokat" - fogalmazott a kormányfõ.

Ez a kérdés nem rólam szól, hanem a hazáról - válaszolta Gyurcsány Ferenc arra a felvetésre, hogy a Fidesz vele nem hajlandó együttmûködni.

A szerdai, az SZDSZ és az MDF által kezdeményezett ötpárti egyeztetéssel kapcsolatban a kormányfõ azt mondta: a két párt parlamenti nemzeti csúcsot kezdeményez. Jó irányba haladunk, végre szakmai kérdésekrõl tárgyalunk - szögezte le a miniszterelnök.

Orbánnak "mindenrõl ugyanaz jut az eszébe"

Orbán Viktor keddi felvetésére, miszerint 5 milliárd eurós uniós forrás és 5 milliárd eurós adócsökkentés kell a növekedéshez, Gyurcsány Ferenc úgy reagált: a kormány 800-1.000 milliárd forintos, uniós forrásokból finanszírozandó növekedésélénkítési csomagot jelentett be, így ebben nincs vita.

De az 1.500 milliárd forintos adócsökkentés az emberek becsapása - mondta a miniszterelnök, aki szerint elképesztõ, hogy Orbán Viktornak mindig mindenrõl ugyanaz jut az eszébe, ez pedig adócsökkentés. "Aki brutális adócsökkentést ígér, annak brutális kiadáscsökkentést is kell csinálni, ez politikai-szakmai felelõtlenség, elcsábítása az országnak, de tarthatatlan pozíció" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Beszélt Putyinnal

Kérdésre válaszolva a miniszterelnök elismerte, hogy hétfõn telefonon felhívta Vlagyimir Putyin orosz kormányfõt.
"Azt kellett tudnom, hogy Oroszország marad-e vevõnk jövõre, vagy nem, számítani kell arra, hogy az piac bedugul, vagy részben meg fog maradni" - mondta Gyurcsány Ferenc. Putyin válasza a miniszterelnök szerint "közepesen volt megnyugtató", Oroszországot sem kerüli el a jelenlegi válság, de a közös kereskedelmi kapcsolatokat, beruházásokat nem fenyegeti veszély.

A miniszterelnök kérdésre válaszolva azt mondta: nem kért pénzügyi segítséget az orosz kormányfõtõl.

Segítenek a devizahiteleseknek

A kormány devizahiteleseket megsegítõ lépései kapcsán Gyurcsány Ferenc azt mondta: az ügyfelek érdekében a kormánynak azt lehetõséget kell megteremtenie, hogy ha nagyobb lesz az árfolyamingadozás, akkor készen legyen a hiteleket szinten tartó beavatkozás.

Plusz pénzt nem szán erre a kormány - szögezte le a kormányfõ, aki szerint a bankok felelõsséggel bírnak az ügyfeleikért, ha "ezt maguktól nem teszik meg, akkor a kormány megpróbálja õket rábeszélni, ha nem tudja, megpróbálja kikényszeríteni".

Arra a kérdésre, hogy üzletemberként befektetne-e e Magyarországon, Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: Magyarország jó hely, olyan, amely növekedésre és sikerre van ítélve, van okunk bízni az országban, és abban is, hogy mint minden válságnak, ennek is vége lesz.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Titkos terv 50 millió afrikai munkás Európába telepítésére
Egy angliai lap szerint több, mint 50 millió néger munkást kell meghívni az EU-ba, egy titkos hosszútávú terv szerint.
2008/10/21 - 11:01 Szent Korona Rádió

Brüsszeli közgazdászok állítása szerint 56 millió munkásra lesz szükség 2050-ig az EU tagállamaiban, hogy ellensúlyozzák a csökkenõ születési és emelkedõ halálozási arányok miatt Európa-szerte bekövetkezõ népességcsökkenést.


Tolonganak Európába
Vitatott adófizetõ-forrásként munkaerõ-kirendeltség nyílt a héten Maliban, az elsõ lépésként "az emberek EU és Afrika közötti szabad mozgása" népszerûsítésében.

Az EUROSTAT, az Európai Statisztikai Hivatal jelentése figyelmeztet, hogy két év alatt nagyszámú bevándorlóra lehet szükség a hiány miatt, hogy az öregedõ lakosság nyugdíj és egészségügyi szükségletei biztosítva legyenek.

Állítja: az alacsony termékenységi aránnyal bíró országokban nagy számú bevándorló munkásra lehet szükség a következõ évtizedekben, ha meg akarják õrizni a munkaképes korú lakosság létezõ arányát.

"Elégséges mennyiségû munkaképes korú ember megléte életbevágó fontosságú a gazdaság és az állami adóbevételek szempontjából".

Francoise Castex jelentése bevándorlókat hív, biztosított törvényes jogokkal, és bebocsáttatással a társadalmi jólét (mint például a nyugdíj) rendszerébe.

Castex szerint a tagállamoknak higgadtan kell megközelíteni a bevándorlás kérdését, azt mondani, igen, szükségünk van a bevándorlásra. Nem egy új dolog, de el kell fogadnunk - állítja pofátlanul.

A javaslat tartalmaz egyfajta "kék kártya"-rendszert, az amerikai zöld kártyához hasonlóan teljes munka-, és szociális jogokat biztosítva.

A kék kártya szabad mozgást biztosítana az EU-ban, beleértve a szabad letelepedést a 27 tagország bármelyikében.

Múlt éjjel a brit Bevándorlás Figyelõ munkatársa, Sir Andrew Green közölte, hogy Nagy-Britannia és Hollandia már így is a legzsúfoltabb ország Európában.
- Így a következõ 25 évben hét, Birmingham nagyságú várost kellene építenünk a bevándorlóknak a kormány elvárásai szerint -mondta.

Szerinte az EU "egy méret mindenhez passzol" - politikája abszurd eredményekre vezet. Ezek képtelen helyzetet teremtenének, ha Nagy-Britanniában alkalmaznák õket. A kormánynak biztosítania kell, hogy ezek a munkavállalási engedélyek ne legyenek érvényesek az Egyesült Királyságba. Növekvõ bevándorlás az utolsó, amire szükségünk van közelgõ recessziónál. - közölte Sir Andrew Green.

Dominic Grieve "árnyék" belügyminiszter szerint amikor a miniszterek arról beszélnek, hogy erõs intézkedéseket tesznek a bevándorlás ellenõrzésére, világos magyarázattal kell elõállniuk, hogy a nemzeti politikát nem ásta alá Brüsszel a hátsó ajtón keresztül.

A brit Függetlenségi Pártt vezetõje, Nigel Farge a tervezetrõl azt állította, hogy az egy "gyalázatos gaztett". -Minél korában szerzi vissza Nagy-Britannia az ellenõrzést a bevándorlás felett, annál jobb- állította.

A múlt decemberben Portugáliában aláírt Afrika-EU partnerségi megállapodás részeként született javaslat is figyelmeztet a bevándorlás negatív hatásaira, és az afrikaiak jobb integrációjának szükségességére hívja fel a figyelmet. Felhívja továbbá a figyelmet a már az EU-ban élõ mintegy nyolcmillió illegális bevándorló helyzetének "könyörületes" megközelítésére.
Állítja álszent módon, hogy nem szabad a szabálytalan bevándorlókat bûnözõkként kezelni. Sokuk az otthoni nehézségek miatt keresik a szabadságukat vagy a megélhetésüket az EU-ban. Amíg az EU magasabb életszínvonalat biztosít a déli és a keleti országoknál, a csábítás létezni fog - különösen, ha van az EU-ban olyan munka, amilyen nekik is volt otthon. Persze, a bevándorlók tömeges bûnözésérõl, beilleszkedni képtelenségérõl már hallgat a javaslat.

A nyilatkozat felhívja az EU-t, hogy segítsen az afrikai kormányoknak, információs központok felállításában, hogy jobban tájékoztassanak az EU és Afrika közötti munkaerõ-áramlásról.

Az elsõ lépés munkaügyi központ felállítása volt hétfõn a Mali fõvárosában, Bamakoban.

Tegnap a Daily Express kiderítette, hogy a bevándorláspolitika látszólagos ellentmondásaként több ezer bevándorlónak, mint a Maliból származó Kaanoute Tienynek, az EU öt és fél fontot fizet, ha visszatér Afrikába.

Nicolas Sarkozy francia elnök szeretne elfogadtatni egy EU-s tervet a bevándorlásra, mielõtt év végén leköszön az EU Tanácsának vezetõi posztjáról. Ez a szerv hajtja végre a az Európai Bizottság által javasolt és az Európai Parlament által megtárgyalt javaslatokat.
Brice Hortefeux francia bevándorlási miniszter képviselte a 27 EU-tagállamot -Nagy-Britanniát is beleértve- egy sikeres nyugat-afrikai körutazáson, aminek a célja a stratégia kialakítása volt.

Elmúlt éjjel a brit Belügyminisztérium közölte, hogy Nagy-Britanniának nincs teendõje az EU-s tervvel kapcsolatban.

A brit határõrség szóvivõje javasolta, hogy segítsék a schengeni zónába vezetõ törvényes útvonalakat hirdetni, aminek Nagy-Britannia nem része. A schengeni zónának a legtöbb, de nem az összes tagország a része. A brit határõrség szóvivõje szerint ezért az ország megtartja a szoros ellenõrzést az ország határain és menekültügyi rendszerén.

(Daily Express nyomán B.L. - Szent Korona Rádió)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Felmérés: az agymosott lakosság 80%-a közös ünneplést akar, 55% helyesli a rendõrterrort
2008-10-21. 15:15 Kuruc.info

Egy nemzeti ünnepek megítélését vizsgáló közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek közül a legtöbben úgy gondolják, mind a jobb-, mind a baloldali szimpatizánsoknak ugyanolyan alapjuk van megünnepelni október 23-át, valamint a válaszadók 80 százaléka azt szeretné, ha a pártok vezetõi ('56 leverõinek szellemi örököseivel) együtt ünnepelnének - derül ki a Progresszív Intézetnek összefoglalójából. Ami vagy súlyosan manipulált, vagy nagyon nagy a baj a fejekben.

A Progresszív Intézet az október 23-ai ünnep elõtt kíváncsi volt az emberek nemzeti ünnepekkel kapcsolatos véleményére, ezért közvélemény-kutatást készíttetett a Publicus Intézettel.

Párthovatartozástól viszonylag függetlenül a többség úgy gondolja, hogy október 23-a nem csak az egyik vagy a másik oldal ünnepe. (Az tény, csak éppen mindkét oldal mást ünnepel: az egyik a szabadságért való felkelést, a másik annak leverését, mely "ünnepnek" nem szabadna helye legyen e hazában - a szerk.) Arra a kérdésre viszont, hogy a jobb- vagy baloldaliaknak van-e több alapjuk ünnepelni október 23-án, a megkérdezettek majdnem fele (48 százalék) sajnos úgy válaszolt, hogy mindkét oldalnak ugyanolyan joga van az ünneplésre.

A vizsgálatban résztvevõk erõteljesen azon az állásponton vannak, hogy a pártok vezetõinek október 23-án együtt kellene ünnepelniük: minden öt megkérdezettbõl négy (tehát a válaszadók 80 százaléka) inkább vagy teljesen egyetért elõbbi állítással. A pártpreferenciának ezen nem módosítanak jelentõsen.

A kutatás szerint a megkérdezettek számára október 23. nem a legfontosabb nemzeti ünnep, azt csak a harmadik helyre sorolták. Az összes válaszadó 42, illetve 40 százaléka szerint március 15. és augusztus 20. a legfontosabb ünnep, és csak 11 százalék szerint október 23. Ami érdekes, hogy valamivel többen gondolják úgy, hogy a társadalom szempontjából jelentõsebb az utóbbi ünnep, mint a saját szemszögébõl.

A válaszadók határozott véleményen vannak a pártok nemzeti ünnepek kapcsán tett megnyilvánulásairól - válaszaikban a politikamentes nemzeti ünnep igénye körvonalazódik. A válaszadók fele nem tartja természetesnek, hogy a politikusok egy nemzeti ünnep kapcsán megfogalmazzák aktuális gondolataikat, orientálják választóikat az ünnephez kapcsolódó kérdésekben. Mindössze egytized tartja elfogadhatónak, hogy a pártok egy nemzeti ünnepet véleménynyilvánításra használjanak.

A válaszadók többsége (55 százalék) a két évvel ezelõtti utcai terrorral kapcsolatosan az ÁVH eljárását megfelelõ mértékûnek, illetve enyhének ítélte meg, szemben azzal a 28 százalékkal, amely szerint túlzott volt a rendõrség reakciója. Figyelemre méltó, bár bennünket nem lep meg, hogy még a Fidesz szavazói is inkább pozitívan ítélik meg a gyurcsányvédelmi szervek fellépését: 45 százalék megfelelõnek, illetve enyhének tartja, szemben a 37 százalékkal, amely szerint túlzott volt a fellépés - derül ki a kutatásból.

A kérdõíves vizsgálat 2008. október 1. és 9. között készült az ország felnõtt népességét reprezentáló 1196 fõ személyes megkérdezésével. A mintavételbõl eredõ torzulásokat súlyozással korrigálták. A felmérésbe bevont személyek nem, életkor, iskolai végzettség és a lakóhely településtípusa szerinti összetétele megbízhatóan reprezentálja a hazai lakosság összetételét. A vizsgálatban nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy legfeljebb +/-2,9 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves vagy idõsebb magyar lakos megkérdezésével kaptak volna.

(MTI nyomán)

2008.10.21.

Hírháló rádió

Tárhely szolgáltatás javaslatunk
Ajándék domain név, 500Mb tárhely PHP és MySQL támogatás 10 e-mail cím évente bruttó 10 000,- Ft
www.nlgsys.net

BANNERCSERE

Dobogó
Best of Gyurcsány 2
tovább dübörög a hazugság
és gyûjtemény
Hírháló archívum CD
Programajánló!
FEKETELISTA
Székely miatyánk
Magyar Kézikönyv
Magyar Arcképcsarnok
Nemzeti Hírháló blog
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédõ Alapítvány

Debreceni tüntetõk
Újra Zenit TV
EURÓPAI IDÕ
Erdélyi tájakon
Trianon Emlékmû
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltõdés zenével
Hírvonal: 1/222-0343

"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtõl!"
Zsoltárok k. 120:2