Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. október 20., hétfő

1.162 - Orbán Viktor változást sürget, de beérné egy új miniszterelnök jelölésével is, de nem alkudozik - Csúcs a lejtõn - Fico: a magyarok elkúrták, amit lehetett - Horogkereszt a német pápa nyakában - Bayer Zsolt kirúgását követeli az Élõlánc

Betreff: [Lapszemle] Orbán Viktor változást sürget, de beérné egy új miniszterelnök jelölésével is, de nem alkudozik - Csúcs a lejtõn - Fico: a magyarok elkúrták, amit lehetett - Horogkereszt a német pápa nyakában - Bayer Zsolt kirúgását követeli az Élõlánc
Datum: hétfő, 2008. október 20.
Von: Nemzeti Hirhalo
An: Kutasi József - Budapest

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Elõadások a Hírháló Rádióban: http://87.229.45.44:8060/listen.pls

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Orbán Viktor változást sürget, de beérné egy új miniszterelnök jelölésével is
2008-10-19 14:48 barikád.hu

A Fidesz elnöke szerint csak a gyors változás segít a jelenlegi válság megoldásában, legyen az akár elõre hozott választás, egy másik kormány felállítása vagy egy új miniszterelnök jelölése. Orbán Viktor vasárnap, a Nemzeti Fórum III. budapesti országos gyûlésén beszélt errõl.


Orbán Viktor: egyre halványabbA politikus szerint, ha a megszorítások helyett a gazdasági növekedést helyeznénk a középpontba, akkor minden százaléknyi növekedés újabb százmilliárd forintot hozna a költségvetésnek. Így, aki azt állítja, hogy a kormányzati gyakorlat megváltoztatása nem eredményezne Magyarország számára új pénzügyi forrásokat, az nem mond igazat - hangoztatta.
Orbán Viktor úgy vélte, a legnagyobb pénzügyi tartalék ma Magyarországon éppen a kormányzat mûködésében van.

Ugyanezen a konferencián Semjén Zsolt, a KDNP elnöke arról beszélt, hogy a szombatra összehívott nemzeti csúcs csak adminisztratív módon fogta át az egész nemzetet, amit az is jelez, hogy a meghívottak közül hiányoztak a nemzet fontos szereplõi.

A KDNP elnöke közölte: Gyurcsány Ferenc a nemzeti csúcsra elfelejtette meghívni a határon túli magyarokat, akik részei a nemzetnek, de elfelejtette meghívni a kisebbségek és az egyházak képviselõit is.

fn.hu - kdnp.hu - barikád.hu

Az ellenzék nem alkudozik

A Gyurcsány által kezdeményezett tanácskozás csak a kormány mulasztásait tárta fel. Elterelõ hadmûvelet. Gyurcsány Ferenc sok mindenrõl beszélt a nemzeti csúcson, csak a saját felelõsségérõl.

Semmilyen értékelhetõ eredményt nem hozott a Gyurcsány Ferenc által szombatra összehívott nemzeti csúcs, csupán az világos, hogy a kormány újabb megszorítócsomagot akar az emberek nyakába varrni. A miniszterelnök igyekezett összemosni a nemzetközi krízist az általuk okozott hazai válsággal, de a jelen lévõ szakértõk rámutattak: hazánkat az elmúlt évek rossz gazdaságpolitikája miatt érinti mélyen a globális megrendülés. A Fidesz és a KDNP egyértelmûvé tette, hogy nem asszisztál a nadrágszíj-politikához, míg az MDF a kormánynál is keményebb megszorításokat javasolt. Lapunknak adott interjújában Széles Gábor nagyvállalkozó azt mondta: az ország jelenlegi helyzetébõl nincs más kivezetõ út, mint az adócsökkentés. Magyar Hírlap

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Csúcs a lejtõn

Ötezer, majd akár harmincezer forinttal megugró havi hiteltörlesztõ részlet. Tévé, CD-lejátszó, videó, majd autó eladása. Uzsorakölcsön. A fizetés harmadának letiltása. A munka elvesztése. A lakás kényszerárverezése. A család összeomlása.

A mindennapokban ezt jelenti a válság, ettõl retteg az, aki megemelt összegû törlesztési csekkét tanulmányozza.

Gyurcsány Ferencnek és pártjának a válság mindössze egy túlélési lehetõséget jelent, ahol el lehet kenni a saját felelõsségüket a kialakult helyzetért. A nemzeti csúcs pedig a színpad a komédia elõadásához.

Lehetett volna más is, esély arra, hogy fogjunk össze és együtt próbáljunk meg kijutni a válságból, vagy legalább enyhíteni annak következményét. Az esély megvolt, ám percek alatt kiderült, a miniszterelnök legfeljebb olyan összefogást tud elképzelni, ahol mindenki rábólint arra, amit õ akar. Volt, aki asszisztált is ehhez. Sõt a tehetségesebbje, mint az MDF elnök asszonya, még a gondolatát is kitalálta a 13. havi nyugdíj eltörlésének ötletével. Az ilyen javaslatok a legjobbak, hiszen elõször el lehet utasítani, aztán meg elfogadni, mondván, muszáj, hiszen az ellenzék is ezt mondja.

Gyurcsány Ferenc lényegében egy megoldást adott a pénzügyi, gazdasági és szociális válságra: mindent úgy fognak csinálni, mint a kormányzás elején, csak azt jobban és hatékonyabban.

A "jobb" ez esetben azt jelenti, most már pláne nem lesz adócsökkentés. A "még jobb" azt, hogy az uniós pénzek elosztásából végképp kimaradnak a közép- és kisvállalkozók, a tenni képes önkormányzatok. A brüsszeli támogatásokról és kölcsönökrõl a válsághelyzetben majd dönt a kormány. Az "egyre jobb" azt jelenti, hogy folytatódik az állam, a települések és a lakosság eladósodása. A "hatékonyság" csúcsa pedig az, hogy a hitelcsapdából - amelybe a dübörgõ jólét ígéretével õk vitték a lakosságot - a kiút az eladósodottság fokozása.

Gyurcsány Ferenc szombaton még homályosan fogalmazott, miszerint majd találnak megoldást a megugró hiteltörlesztési részletekre, pénzügyminisztere tegnap az ötlettel is elõállt: meghosszabbítják a futamidõt. A kormány majd nyilván szépen megkéri a nagy bankokat, hogy a polgárok ebbõl a konstrukcióból ne jöhessenek ki nagyon rosszul, a pénzintézetek meg megígérik. A megoldás emlékeztet a banki különadóra, amely a kormányt extrapénzhez juttatta, a lakosságra pedig újabb terheket rótt, hiszen a pénzintézetek haszonkulcsa sem sérülhetett. A módszer akkor bevált, miért ne játszanák ezt most el még jobban, hatékonyabban...

A díszes összejövetel nem szólt másról, mint hogy az elmúlt hat év kormányzó - és gazdasági - elitje gesztusokkal újrakötötte alkuját. Orbán Viktor ott volt, és elmondta ezt. Ez nem kiút a válságból, ez annak legalább másfél évvel való meghosszabbítása. Ebbõl kifolyólag a megoldás is adott. A változásra nem azért van szükség, mert akkor másképp hívják az ország miniszterelnökét, a változás és az irányváltás azért elengedhetetlen, hogy megmaradjon az autó, a lakás. Megmaradjon a lehetõség a boldogulásra. Az ilyesmi nem ér rá.

Máté T. Gyula - Magyar Hírlap

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Fico: a magyarok elkúrták, amit lehetett
2008. október 20. 14:43 FigyelõNet, MTI

A szlovák kormányfõ úgy érzi, hogy "magyarországi barátai" mindent "elkúrtak, ami elkúrható volt", méghozzá úgy, ahogy az "csak keveseknek sikerült".

Vulgárisan példálódzott Robert Fico szlovák kormányfõ hétfõn Pozsonyban a Szlovákia és Magyarország közötti különbségekrõl: "Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország, és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetbõl tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült" - fogalmazott a TASR szlovák hírügynökség által idézett nyilatkozatában a szlovák kormányfõ.

Kapcsolódó írások
Nem reagálnak a szlovákok Göncz Kingára
Újabb botrányos tankönyv Szlovákiában
Bayer Zsolt kirúgását követelik
2008. október 20. 12:23 FigyelõNet

Nyílt zsidózás miatt kirúgatná a Magyar Hírlaptól Bayer Zsoltot az Élõlánc Magyarországért párt, ezt nyílt levélben írták meg a lap fõszerkesztõjének.

"Nyílt levél Stefka Istvánnak, a Magyar Hírlap fõszerkesztõjének.

Tisztelt Fõszerkesztõ Úr!

Bayer Zsolt az Önök lapjában 'A lepke szárnya' címmel hazug, gyûlölködõ cikket tett közzé, amelyben a gazdasági világválságért a zsidókat teszi felelõssé. Ez az írás a válság valódi természetének elleplezésén kívül kizárólag az antiszemita indulatok felkorbácsolására alkalmas. A Magyar Hírlap fõmunkatársa nem elõször teszi meg ezt a szolgálatot politikai ellenfeleinek, akik gyakran hangoztatják, hogy az ellenzék fajgyûlölõ, alsójobboldali elemekkel is kész az együttmûködésre.
Ezért felszólítjuk Önt: távolítsa el a szégyenletes cikk íróját a laptól. Az Élõlánc Magyarországért minden alkalmat megragad, hogy az úgynevezett szabadkereskedelmi világrend és a nemzetközi pénzipar kártékony mûködését leleplezze. Éppen ezért kötelességünk tiltakozni minden kísérlet ellen, amely a globalizációkritikát meghamisítja, gonosz elõítéletek szolgálatába állítja.

Az Élõlánc Magyarországért elnöksége nevében:
Lányi András"

(megjegyzés: az Élõlánc is elmehet képviselõjelöltjeivel oda, ahová valók! - KJ)

2008.10.20.

Hírháló rádió

Tárhely szolgáltatás javaslatunk
Ajándék domain név, 500Mb tárhely PHP és MySQL támogatás 10 e-mail cím évente bruttó 10 000,- Ft
www.nlgsys.net

BANNERCSERE

Dobogó
Best of Gyurcsány 2
tovább dübörög a hazugság
és gyûjtemény
Hírháló archívum CD
Programajánló!
FEKETELISTA
Székely miatyánk
Magyar Kézikönyv
Magyar Arcképcsarnok
Nemzeti Hírháló blog
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédõ Alapítvány

Debreceni tüntetõk
Újra Zenit TV
EURÓPAI IDÕ
Erdélyi tájakon
Trianon Emlékmû
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltõdés zenével
Hírvonal: 1/222-0343

"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtõl!"
Zsoltárok k. 120:2


---- wei