Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. október 15., szerda

1.138 - Dr. Halász József: Azt hiszem, e cikk elolvasásautántöbben lesznek, akik az értelemés az érzelemegységénekmegteremtéséért tenni fognak


A Szent Korona Szolgalat levelezolistaja

A lista tagjai tudjak es erzik, hogy a Szent Korona tagjai és teljesitik az ehhez fuzodo kotelezettseguket.
A lista celja:
Azoknak a magyar embereknek a ismeretkozlo és ismeretcserelo foruma, akik a Szent Korona eszme altal meghatarozott gondolkodasi moddal dolgoznak a liberális diktatura gondolkodasi modjaval rank kenyszeritett gyarmatbirodalmi elnyomas ellen.
A lista moderatora jogosult arra, hogy a lista celjaval ellentetes irásokat ne hozza nyilvanossagra es azok lista-tagsagat megszuntesse, akik a cellal ellentetesen akarjak hasznalni a listat.

Leiratkozas a listarol: https://www.pannoniatv.hu/levlista/signoff/hir


Betreff: [eunyet.hu] Azt hiszem, e cikk elolvasásautántöbben lesznek, akik az értelemés az érzelemegységénekmegteremtéséért tenni fognak
Datum: szerda, 2008. október 15.
Von: Halász József dr.
Holvannak a napfoltok?
An: Kutasi József

Gyanúsan viselkedik aNap!2008. október14. 14:50Gyanúsan nyugodt a Napfelszíne. Az újonnan megjelentnapfoltok nyugodt napciklusról árulkodnak, szombaton észlelték aharmadikfoltot az elmúlt három héten belül, a STEREO B ûrhajó képeinelõfordulhat, hogyegy negyedik is látható. Egyesvélemények szerint a napfoltok hiánya miatt csökkent csaknem egy teljesfokkala Föld átlaghõmérséklete.
Mintegy 200 napnyiinaktivitás után új napfoltokjelentek meg a Nap felszínén. 2008 kezdete óta szombaton jelent meg aharmadiknapfolt az elmúlt három héten belül a csillag felszínén. Azelkövetkezõ hónapokban érkezõ foltokból következtethetünk arra, hogymennyire lesz pusztító a következõ 11 éves napciklus, amely kihatássallehet amûholdakra, illetve a földi elektromos hálózatokra is: minél gyorsabbantérnekvissza a napfoltok, annál "keményebb" napidõjárás várható azelkövetkezõ tíz évre.
Doug Biesecker, a NOAAûridõjárás-elõrejelzõ központmunkatársa a New Scientist-nek nyilatkozta, hogy szerinte már egynegyediknapfolt is folyamatosan jelenik meg. A megjelenések már a ciklusszolárminimumát követik - azt az idõszakot, amelyben a legkevesebbszámúnapfolt figyelhetõ meg, de a tudósok az elkövetkezõ hónapoknapfolttevékenységeirevárnak igazából, azokból jöhetünk rá arra ugyanis, hogy mire kellfelkészülnünk.
Egyes kutatók márkorábban figyelmeztették atudományos újságokat arról, hogy hirtelen bekövetkezõ mini-jégkorszakrakellfelkészülünk, amelyre már korábban is volt példa többezer évvelezelõtt. Ilyenvolt például a Younger Dryas-lehûlés, amelyre bizonyítékot a grönlandiésantarktiszi jégbõl vett minták szolgáltatnak. Oleg Szorokin, az OroszTermészettudományi Akadémia napkutatója meg van gyõzõdve arról, hogy lehûlés elõtt állunk, a globálisfelmelegedés pedig szerinte csepp a tengerben ahhoz a nagymértékûlehûléshezképest, amit a Nap inaktív felszíne okoz.

http://hvg.hu/Tudomany/20081014_napfolt_nap_ciklus_noaa_biesecker.aspx
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------