Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. október 30., csütörtök

1.203 - Fort András 2008. okt.29: Amikor a birka a farkastól kér segítséget...

Betreff: Amikor a birka a farkastól kér segítséget...
Datum: Mi, 29. Okt 2008
Von: ERA
An: Kutasi József - Debrecen

Tisztelt Kollégák,
Figyelmükbe ajánljuk az alábbi írást, mely szabadon felhasználható.

TisztelettelAudie Rácz Era, Fort AndrásSzabad Riport / Terra IncognitaInternetes Magazin( www.szabad-riport.gportal.hu / www.terrainc.gportal.hu)


AMIKOR A BIRKA... - A FARKASTÓL KÉR SEGÍTSÉGET...

Elodázni a véget, ameddig csak lehet, - de addig is, kipréselni mindent az áldozati bárányból, az utolsó cseppig. - Az egyre súlyosabbá váló pénzügyi válság kezelésére, 20 milliárd eurós hitelt kap Magyarország a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), az Uniótól, és a Világbanktól. - Részletekre bontva: az IMF 12 és fél milliárd eurót, az Unió; 6 és fél milliárd eurót, a Világbank pedig 1 milliárd eurót folyósít Magyarországnak.
De meglesz ennek az ára!
Magyarország amúgy is rossz passzban van. Gazdaságilag teljesen legyengítette, az utóbbi években ellene folytatott pénzügyi rablóhadjárat, - melyet éppen azok folytattak az országunk ellen, - akiket most a liberális média a megmentõként üdvözöl.
De mióta kér az áldozat, - a ragadozótól segítséget?
Magyarország egyre súlyosabb válságban van, a szociál-liberális kormányzásnak köszönhetõen. És ez nem ma, s nem tegnap kezdõdött. A most beköszöntött pénzügyi válság, pedig csak súlyosbítja a helyzetet. Az IMF - Nemzetközi Valutaalap nevével fémjelzett, - látszólagos pénzügyi segítség csak még nagyobb adósságba taszítja az országot.
Mert ezt a 12.5 milliárd euro, amit Magyarország kap az IMF-tõl, - azt Kovács Árpád, az Állami Számvevõszék elnöke szerint, az adósságállomány csökkentésére kell fordítani.
Csakhogy ennek a pénzügyi mentõövnek nevezett uzsora kölcsönnek a kamatai még súlyosabbá teszik az ország adóssághelyzetét. És a Nép ebbõl a pénzbõl sem kap semmit. És nemcsak, hogy nem kap semmit, hanem ennek kamait is Õ fizeti vissza. A 13. havi nyugdíjából, a befagyasztott, súlyos adókkal terhelt bérébõl, és még számtalan sarcból...
Nem lesz különb a sorsa az Unió és a Világbank által folyósított összegnek sem. Hiszen az elemzõk szerint, az IMF-csomag, az Európai Központi Bank korábban felajánlott 5 milliárd eurós hitelkeretével és a Magyar Nemzeti Bank 17 milliárd eurónyi devizatartalékával együtt bõven fedezi a következõ egy évben lejáró államadósságot, ami megnyugtathatja a Magyarország fizetõképességéért aggódó befektetõket.
Vagyis az egész pénz a hitelek, és ezen összegek uzsorakamatainak törlesztésére megy el! A Magyar Nép ebbõl nem fog látni semmit, - viszont õ fizeti vissza!
*
Na de miért is lett ilyen mézes mázosan készséges az IMF Magyarországhoz? - Talán annyi mindent lehet még elvinni innen?
Nem csak!
A választ erre a korábbi Jegybank elnök, Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke adta meg október 29.-én: "Igazából az IMF fordult hozzánk, nem mi az IMF-hez, - hogy ne okozhassunk fertõzést a térségben."
Még egyszer nézzük csak az utolsó mondat második részét: "...- hogy ne okozhassunk fertõzést a térségben."
Nos, igen. Magyarország a leggyengébb láncszeme lett Nemzetközi Pénzügyi Kapitalista rendszernek. Vagyis, ha borul az egész, itt kezdõdik majd el...
*
De még egy szót a Valutaalapról:
Éppen az IMF volt az, aki le akarta nyomni a Magyar Nép torkán az egészségügy privatizációját. Éppen a valutaalap volt az, amely komoly nyomást gyakorolt a Gyurcsány bábkormányra, hogy privatizálja az egészségügyet, ügyet sem vetve arra, hogy hány magyar ember hal bele ebbe, hány beteg szenved fölöslelegesen, vagy ellátatlanul.
A Nemzetközi Pénzvilág legkönyörtelenebb farkasa a Nemzetközi Valutaalap, az (IMF)! - És éppen ettõl elfogadni segítéget, - felér az öngyilkosággal.
Na de várhatunk-e a Simor féle pénzügyi- és a Gyurcsány féle bábkormányzattól egyebet, - mint a magyarok teljes kifosztását, és tökéletes megsemmisítését?
Fort András 2008. okt.29.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------