Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 21., szerda

12.271 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Honosítás - Eddig 230 ezer állampolgársági kérelem érkezett

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. március 19. 14:15
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-03-19
Óriási érdeklődés kisérte a március 15-i ünnepségeket itthon és a határon túl is. "Mai feladatunk az, hogy magyarnak kell maradnunk, nem másokkal ellentétben, hanem másokkal együtt, mások mellett, hiszen a magyarságnak csak akkor van jövője, ha Közép-Európának is van jövője, ha az itt élő nemzetek egymás mellett, egymást tiszteletben tartva szolgálják Európát, Közép-Európát – jelentette ki Navracsics Tibor a szlovéniai Lendván tartott megemlékezésen.
Új stratégiai irányítási rendszert vezet be a Kormány az eredményesebb és hatékonyabb kormányzásért

A korábbi időszak stratégiai dokumentumainak jelentős része összehangolatlan, párhuzamos fejlesztéseket tartalmaz, és a lehetőségeket messze meghaladó pénzügyi igényekkel lép fel, ezért végrehajthatatlan. Szükség van tehát átgondolt, koherens és pénzügyileg megalapozott stratégiákra és programokra, ezért a Kormány új stratégiai irányítási rendszert vezet be.

Civilekkel kötött stratégiai partnerségi megállapodást a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 47 civil szervezettel március 13-án. A megállapodásokat Rétvári Bence parlamenti államtitkár írta alá a civil szervezetek képviselőivel a Parlamentben. A stratégiai megállapodások célja, hogy a kiemelkedő szakmai tapasztalattal és kimagasló tudású szakemberekkel rendelkező civil szervezetek hozzájáruljanak a civil szektort érintő jogszabályok előkészítéséhez, és így jobb minőségű, végrehajtható és az életviszonyoknak megfelelő jogszabályok születhessenek.

Semjén Zsolt: a kormány nem adja fel az etnikai alapú magyar politika támogatását

A kormány nem adja fel az etnikai alapú magyar politika támogatását, és a Felvidéken a Magyar Koalíció Pártját tekinti partnerének – emelte ki Semjén Zsolt az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt kedden a Parlamentben.

Navracsics Tibor: sokat tehetünk a fogyatékkal élőkért

Fontos támogatnunk a megváltozott munkaképességűek integrációját, hiszen velük mind a politikai élet, mind a társadalom jobbá válhat – fogalmazott Navracsics Tibor a Licitálj a munkahelyekért! aukció megnyitóján, kedden, Budapesten.

Kohéziós pénzek – Navracsics Tibor: rövid időnk van rá, de bizonyíthatunk

Navracsics Tibor szerint viszonylag rövid ideje van Magyarországnak, hogy lépjen a kohéziós pénzek ügyében, "az alatt viszont bizonyíthatunk", és a kormány elérheti, hogy ne fagyasszanak be uniós támogatásokat.

Honosítás - Eddig 230 ezer állampolgársági kérelem érkezett

Eddig 230 ezer állampolgársági kérelem érkezett, és mintegy 130 ezren tették le az állampolgársági esküt – közölte a nemzetpolitikai államtitkárság az MTI kérdésére. A nemzeti ünnep alkalmából idén is több önkormányzatnál és a kiemelt külképviseleteken tartanak eskütételt.

Magyarnak lenni mindenhol elismerést jelent

Életműveket és kiemelkedő egyéni teljesítményeket ismerünk el ma – hangsúlyozta Navracsics Tibor szerdán a Károlyi-Csekonics Rezidencián, ahol a miniszterelnök-helyettes állami kitüntetéseket adott át a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából.

Óriási tömeg érdeklődésével zajlott le az idei március 15-e

Idén is népszerűek voltak a március 15-i programok. Délelőtt az Országház épülete előtt, katonai tiszteletadás kíséretében vonták fel a nemzeti lobogót, melyet több mint ezren kísértek figyelemmel.

Mások mellett, másokkal együtt kell magyarnak lennünk

Mai feladatunk az, hogy magyarnak kell maradnunk, nem másokkal ellentétben, hanem másokkal együtt, mások mellett, hiszen a magyarságnak csak akkor van jövője, ha Közép-Európának is van jövője, ha az itt élő nemzetek egymás mellett, egymást tiszteletben tartva szolgálják Európát, Közép-Európát –jelentette ki Navracsics Tibor csütörtökön, a szlovéniai Lendván tartott március 15-ei megemlékezésen.

Parlament előtt a bíróságokról szóló törvény módosítása

A Velencei Bizottság észrevételeit figyelembe véve a KIM elkészítette a bíróságokról szóló törvényhez kapcsolódó módosító javaslatait. Az előterjesztést Navracsics Tibor ma nyújtotta be a parlament elé.

Rétvári Bence: a kanadai magyarok a nagyobb jólét ellenére is keresik a köteléket Magyarországgal

A kanadai magyarok által benyújtott állampolgársági kérelmek százai azt jelzik, hogy az itt élők a nagyobb anyagi jólét ellenére is keresik a köteléket Magyarországgal – közölte az MTI-vel telefonon Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki szombaton részt vett a vancouveri magyarság március 15-i megemlékezésén, és jelen volt egy csoportos állampolgársági eskütételen is.