Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 25., vasárnap

12.300 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > Jelentős fizetésemelés az egészségügyben!

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. március 24. 10:13
Tárgy: A NEFMI 11-12. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A NEFMI heti hírlevele 2012-03-24
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. március 10-24.
Réthelyi Miklós: a családtámogatástól a tehetségek felkarolásáig

A csúcsminisztériumi rendszerben olyan szakterületek kerültek egy struktúrába, amelyek egyébként távol állnak egymástól, de a területek képviselői heti rendszerességgel értekeznek - mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter csütörtökön, a Corvinus Egyetem Tárcatükör nevű rendezvényen, melyen Ujhelyi Istvánnal, az MSZP politikusával vitázott.

Közlemény - A NEFMI-be látogatott az iraki munka- és szociálisügyi miniszter

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter valamint a Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság képviselői találkoztak 2012. március 22-én az Iraki Köztársaság Munka- és Szociálisügyi Minisztériuma delegációjával.

Dr. Bolvári-Takács Gábor a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezetője

Dr. Réthelyi Miklós Miniszter úr az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény (a továbbiakban: Emtv.) 39. §-a alapján felkért szakmai bizottság javaslatának figyelembe vételével Dr. Bolvári-Takács Gábort nevezi ki a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.
A megbízás kezdete 2012. május 1.

A lelki nevelés társadalomban elfoglalt szerepe – Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter előadása a Dies Academicus című tudományos konferencián

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter ma előadást tartott a „Lelki nevelés – esély a holnap számára” című országos konferencián, melyet a Magyarországi Evangélikus Egyház és az Evangélikus Hittudományi Egyetem közösen rendeztek az egyetem dísztermében.

A NEFMI Közleménye a 2012. évi József Attila Díjak odaítéléséről

Idén a március 15-iki nemzeti ünnep alkalmából Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter 17 kategóriában 105 művész – színészek, zeneművészek, képzőművészek, kritikusok, stb. – kiemelkedő teljesítményét ismerte el.

Új albán-magyar oktatási munkaterv

Az 1991-ben kötött magyar-albán megállapodás alapján a két kormány képviseletében Myqerem Tafaj albán oktatási miniszter és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter ma aláírta a 2012-2014-es időszak oktatási munkatervét. Ennek új eleme az albanisztika szak beindítása az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Jelentős fizetésemelés az egészségügyben

Több mint 65 ezer forinttal emelkedhet a jelenleg bruttó 350 ezer forint alatt kereső orvosok bére – mondta keddi sajtótájékoztatóján Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, ahol Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel és Giró-Szász András kormányszóvivővel közösen jelentették be a fizetésemelést az egészségügyi ágazatban.

Réthelyi Miklós: a kultúra egyetlen, tágas tér

A Művészetek Palotájában tartották a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseménysorozat nyitókoncertjét pénteken, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Kocsár Balázs vezényelte. Az eseményen beszédet mondott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

Réthelyi Miklós: az alkotó láthatóvá teszi a majdnem láthatatlant

A természet csak egy minimumot kíván, azaz szinte mindenről gondoskodott. A hiányokat, amelyeket meghagyott, átengedte az embernek, hogy kitölthesse azokat – idézte Seneca szavait a nemzeti erőforrás miniszter szerdán, a budapesti Szépművészeti Múzeumban, ahol középszintű művészeti díjakat adott át Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárral.

Művészet nélkül nem lennénk igazi nemzet

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Magyarország Kiváló Művésze, Érdemes Művésze és Babérkoszorúja-díjat adott át Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Halász János parlamenti államtitkár és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár az Iparművészeti Múzeum Dísztermében, szerdán.

Réthelyi Miklós: hatalmas a példaképek felelőssége

Volt bátorságuk megélni a szenvedélyüket, mely hivatásuk is egyben – e szavakkal méltatta Réthelyi Miklós kedden a Magyar Érdemrend tiszti- és lovagkereszt, illetve Magyar Arany-, Ezüst- és Bronz Érdemkereszt állami kitüntetettjeit.

Március 15-e alkalmából egészségügyi szakmai díjakat adott át a nemzeti erőforrás miniszter

Réthelyi Miklós szakmai kitüntetéseket adott át kedden a Nemzeti Erőforrás Minisztérium épületének nagytermében. Az eseményen külön „Miniszteri Dicséretben” részesülnek munkájuk elismeréseként azok a szakemberek, akik a 2011. november 6-ai tragikus egyiptomi autóbusz baleset sérültjeinek magyarországi ellátásában végeztek magas színvonalú, kiemelkedő munkát.

Szócska Miklós: fel kell gyorsítani az intézmény-átadásokat az egészségügyben

Az egészségügyi államtitkár a Fidesz frakcióval egyeztetett az egészségügyi struktúra-átalakítás állásáról hétfőn.

Pécsett rendezik meg a XIX. Europa Cantat kórusfesztivált

A kormány 476 ezer euróval támogatja a kulturális rendezvény megrendezését – mondta el Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették, hogy Pécsett rendezik meg 2015 nyarán a XIX. Europa Cantat-ot, Európa legjelentősebb kórusfesztiválját.

Zichy Mihály Napok Moszkvában

Zichy Mihály magyar festőművész emlékének szentelt kétnapos programsorozat kezdődött a Moszkvai Magyar Kulturális Intézetben 2012. március 12-én.

Hoffmann Rózsa: nem volt érdemi kifogása az oktatási bizottságnak

Nem volt érdemi kifogása az Országgyűlés oktatási bizottságának a Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezete ellen az erről szóló ülésén, és nincs igazán ellentét a grémium fideszes elnöke, Pokorni Zoltán és az oktatási államtitkárság között - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.

Kínai Híd Nyári Tábor magyar középiskolás diákok részére

A Kínai Oktatási Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), mint a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi feladatokat ellátó szerv, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) és az ELTE Konfuciusz Intézet „Kínai Híd Nyári Tábor Magyar Középiskolai Diákok Részére” címmel 2 hetes tanulmányutat hirdet.

Hódmezővásárhelyen folytatódik az országjáró körút

Hódmezővásárhelyen folytatódik az a programsorozat, melynek keretében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának munkatársai a köznevelési törvényt ismertetik meg a pedagógusokkal és a szakmai közvéleménnyel. A „Megújul a tanügy. Az új nemzeti köznevelési rendszer” címet viselő rendezvényen március 13-án 15 órától a városházán beszél a változásokról Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.

Az ATOM100 versenysorozat Baján folytatódik szombaton

A hétvégén rendezendő II. Kikelet Félmaraton Baja váltóverseny, az ATOM100 programsorozat második állomása. A legeredményesebb csapatoknak járó díjakat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős helyettes államtitkárának titkárságvezetője, a verseny félmaratoni távján indulóként is jelen lévő Litavecz Anna adja át.

Szekeres Pál a Középiskolai Napok vendége volt Szécsényben

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára részt vett a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola három napos programsorozatának második napján.

Fókuszban a szabadidősport

Konferenciát tartottak a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán a szabadidősport helyzetéről és kilátásairól, csütörtökön. Az esemény részeként kerekasztal beszélgetésen vett részt Czene Attila sportért felelős államtitkár.

Sportminiszteri értekezlet Belgrádban

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára a magyar küldöttség vezetőjeként részt vett a Belgrádban tartott összeurópai sportminiszteri értekezleten.

Tovább gurul a Guruló-projekt

Soltész Miklós szociális államtitkár is részt vett csütörtökön a „Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely- és szolgáltatási hálózat” zárókonferenciáján, ahol Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos díjakat adott át a „Nem vagy egyedül” pályázat nyerteseinek.

Közlemény a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvényben meghatározott határidőről

A hivatkozott törvény 33. §-a alapján a 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rendszeres szociális járadékban részesülő – az öregségi nyugdíjkorhatárt 5 éven túl betöltő, azaz 1954. december 31-ét követően született – személyek ellátását 2012. január 1-jétől rehabilitációs ellátásként folyósítja a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (az ellátás összege megegyezik a 2011. december hónapra járó – a III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülők esetén a 2012. januári nyugdíjemelés mértékével növelt – ellátás összegével).

Általános és fejlesztési pályázati felhívás szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű ellátást nyújtó szolgálatok állami támogatására

Általános pályázat szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű ellátások és támogató szolgálatok 2012-2014. közötti finanszírozási időszakra nyújtott állami támogatására és fejlesztési pályázat a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatallal finanszírozási szerződéssel rendelkező szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű ellátást nyújtó szolgálatok állami támogatására.

Vak sportolók mérkőztek Budapesten

Szombaton rendezték meg a Csörgőlabda Magyar Bajnokság döntőjét Budapesten, ahol a győzteseknek járó kupát Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és László Tamás, a XV. kerület polgármestere adta át.

Tájékoztató és háttéranyagok

Nyilvános könyvtárak jegyzéke

Álláspályázatok

Pályázati felhívás a szombathelyi Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői munkakörének betöltésére

Jogszabálytervezetek

A törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek tb-támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló ESzCsM rendelet módosításáról szóló előterjesztés tervezete

Törvénytervezet a települési önkormányzatok fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek átvételéről és az átvételhez kapcsolódó egyes törvények módosításáról

Az Egészségügyi Világszervezet Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezmény 21. cikke szerinti jelentés benyújtásáról szóló kormány-előterjesztés tervezete

Rendelet-tervezet a települési önkormányzatok részére szociális nyári gyermekétkeztetés céljából 2012. évben nyújtott támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának részletes szabályairól

A 2012/2013. tanév rendjéről szóló előterjesztés

Az egyes nyugdíjbiztosítási és szociális tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló jogszabály-tervezet