Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 21., szerda

12.279 - Ostormenettel népszerűsítik a Baranta Világkupa Magyar Műveltség és Honvédelem Napját Miskolcon a Szent István téren.

www.nemzetihirhalo.hu *************

Őstörmenet Miskolcon 
Budapest, 2012. március 13., kedd (OS) - Ostormenettel népszerűsítik a Baranta Világkupa Magyar Műveltség és Honvédelem Napját Miskolcon a Szent István téren. 

Az 1848/49-es szabadságharc különleges alakulata az ellenség számára félelmetes fegyverrel, a karikás ostorral harcolt a magyar szabadságért. Korunkban a baranta, a hagyományos magyar testkultúrára és életfilozófiára épülő önálló harcművészeti irányzat fiataljai forgatják kiválóan a karikás ostort. Ennek lehetnek szemtanúi Miskolcon a városi 48-as ünnepség látogatói a Szent István téren. 

A hazánkban ötödik legnagyobb létszámú irányzatot gyakorló harcművészek az idén nemzetközi versenyt rendeznek 2012. május 18-20 között, ahol kard és lándzsavívásban, íjászpárbajban, földharcban, fegyveres formagyakorlatban mérhetik össze a tudásukat a hazai az Európából és az Ázsiából érkező versenyzők. 

A Baranta Világkupa Magyar Műveltség és Honvédelem Napját Miskolcon rendezvény fővédnöke Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármester, díszvendége Wittner Mária képviselőasszony. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a magyar népi műveltség és a magyar kultúra népszerűsítésére. A Miskolci Szabadidőközpont és környéke 2012. május 18- és 20 között népzenész-, néptáncos-bemutatóknak, magyarságismereti előadásoknak, kiállításoknak és táncházaknak, magyar kutyafajták bemutatkozásának, gyógyító falunak, vidékkonferenciának, gyermekfoglalkozásoknak, családi programoknak és a Nemzeti Könyvsátornak ad majd helyet. 

Mivel a májusi hétvége egyben a Magyar Honvédelem Napja, a Népkertben katonai hagyományőrzők lovas felvonulással, huszártornával, köböre-bajnoksággal, élő történelem órával várják a látogatókat. Ezen kívül lovas íjász verseny és a honvédség, tűzoltóság, mentőszolgálat bemutatkozása színesíti a programot. 

A Miskolci Magyar Közösségek Vásárán több száz kézműves hagyományőrző termékével ismerkedhetnek meg a látogatók. 

A rendezvény előkészítő eseménysorozatai már márciusban elkezdődnek a meghirdetett népművészeti tehetségkutató verseny elődöntőivel. A versenyen helyezéseket elérő gyermekek pedig a világkupán mutathatják meg tudásukat a nagyközönségnek. 

Baranta, magyar virtus és vitézség! 
Miskolci Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület
 
Kiadó: Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület