Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 29., csütörtök

12.339 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Átfogó nemzetközi légiközlekedési felülvizsgálat Magyarországon

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dátum: 2012. március 29. 13:24
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-03-29
Magyar-szaúdi kapcsolatfelvétel az energiaágazatban

A magyar energetikai vállalatok és szervezetek számos területen működhetnének együtt szaúdi partnerekkel a helyi infrastruktúra fejlesztésére irányuló energetikai beruházások keretében - közölte Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár, aki hivatalos látogatáson vett részt 2012. március 19-21. között, Szaúd-Arábiában. A megbeszélések középpontjában a két ország közötti hosszú távú energetikai stratégiai együttműködés kialakítása állt.

Kiemelt kormányzati támogatás az országos közlekedésbiztonsági programnak

A Kormány legutóbbi ülésén elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előterjesztését négy kiemelt közlekedésbiztonsági projektjavaslat akciótervi nevesítéséről – jelentette be Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) kapcsolódó támogatási szerződésének aláírásán 2012. március 27-én, Budapesten. A sosem látott mértékű országos közlekedésbiztonsági program jelentőségét elismerő döntéssel összesen 38 milliárd forint értékben indulhatnak meg személysérüléses balesetek megelőzését elősegítő vasúti és közúti infrastruktúrafejlesztések.

Átfogó nemzetközi légiközlekedési felülvizsgálat Magyarországon

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO), az ENSZ légi közlekedéssel foglalkozó szakosított szervezete átfogó repülésbiztonsági auditot végez Magyarországon 2012. március 26-30. között. A szervezet küldöttségét köszöntő Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár kijelentette: Magyarország képes kiválóan együttműködni az iparágat irányító európai és nemzetközi szervezetekkel, a hazai szakemberek munkája nemcsak az auditok ideje alatt felel meg a szakszerűség, ésszerűség és jogszerűség kritériumainak.

BM-MÁV együttműködés: 600 tűzoltó speciális felkészülését támogatja a MÁV

2012. március 26-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a MÁV Zrt. látványos gyakorlati bemutatóval nyitotta meg az április végéig tartó speciális elméleti és gyakorlati képzését. Az oktatásokon mintegy 600 tűzoltó a vasúti járművekben keletkezett tüzek oltásához, illetve a vasúti pályákon történő műszaki mentéshez szükséges különleges ismereteket sajátítja el, hiszen a 25000 voltos felsővezetéki feszültség, az akár több ezer liter gázolajjal feltöltött, 100 tonnás dízelmozdonyok, vagy a vegyi árut szállító szerelvények hatékony és szakszerű beavatkozást igényelnek egy esetleges veszélyhelyzet során.

Két új címlettel bővül az Idegenforgalom bélyegsorozat

A Magyar Posta két új címlettel bővíti Idegenforgalom elnevezésű forgalmi bélyegsorozatát. A filatéliai újdonságok két hazai oktatási intézmény, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Debreceni Egyetem alapításának centenáriumát köszöntik.