Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 22., csütörtök

12.295 - Magyarország Kormánya > Orbán Viktor Münchenben: nem lepődünk meg az uniós kritikákon

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. március 22. 16:43
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának hírlevele 2012-03-22
Orbán Viktor Münchenben: nem lepődünk meg az uniós kritikákon

A magyar kormány egy erős, gyors és mély reformpolitikát hajt végre, ezért nem lepődik meg az országot ért európai uniós kritikákon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Münchenben, a Bayerischer Rundfunknak, a bajor közszolgálati rádió és televíziónak adott nyilatkozatában. A Magyarország ellen intézett nemzetközi politikai támadások hátterében az áll, hogy a magyar választók a liberálisokat kiszavazták a parlamentből, a szocialistákat pedig jelentéktelenné tették. "Ezeket most kívülről próbálják újraépíteni" - tette hozzá.

Nyolcmilliárdos keret munkahelyi családi napközikre

A napokon belül megjelenő pályázatok (TÁMOP 2.4.5) összesen nyolc milliárd forinttal támogatják a munka és a magánélet összehangolását, a kisgyermekes édesanyák munkába való visszatérését.

Várakozáson felül teljesít a SZÉP Kártya

Várakozásokon felül növekedett a SZÉP Kártya népszerűsége. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az elektronikus utalványkártya már ebben az évben tízmilliárd forintos pótlólagos keresletet hozhat a belföldi turizmusba. A munkáltatók az első negyedévben 10,5 milliárd forint cafeteriát utaltak az elektronikus utalványkártyára. Április 15-től már minden, a rendszerhez csatlakozott bank POS terminálján elfogadják a SZÉP Kártyákat.

A nap képe

A tiszta és az egészséges ivóvíz fontosságára, vízkincseink védelmére és a fenntartható vízgazdálkodásra hívta fel a figyelmet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Víz Világnapján. A Belügyminisztérium és a vidékfejlesztési tárca közös rendezvényén átadták a Vásárhelyi Pál-díjat és a Sajó Elemér-emlékplakettet, valamint miniszteri oklevelekkel ismerték el a vízügyi szakemberek munkáját. (fotó: Pelsőczy Csaba)