Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 25., vasárnap

12.303 - Kelemen Zsolt: Sajnos nem mese: PUSZTÍT A VERES KIRÁLY

www.nemzetihirhalo.hu ************

"Elszámolás helyett a költségeket felvállalva belement egy egyértelműen bukott per lefolytatásába az LHSE-vel szemben. 
Az eljárás kezdeményezése is vérlázító. Amellett, hogy öt év munkáját tönkretette, állami cég képviselőjeként, adósként perli a munkát végző civil, közhasznú szervezetet, mint hitelezőt!"
 

Sajnos nem mese: 
PUSZTÍT A VERES KIRÁLY 

RÓT BALI, A KIS HAMIS! 

Mint az az elmúlt év végén nyilvánosságra került, Veres Balázs a Miskolci Bölcsész Egyesület által 69/1994-99. számon kibocsátott, az előadások látogatását igazoló dokumentuma ("certifikát") alapján jelentkezett a Veszprémi Egyetem Georgikon MG. Tudományi Karára, ahová érthetetlen módon felvették, és a soha nem akkreditált intézménytől (Miskolci Bölcsész Egyesület) származó papír alapján, tehát alapdiploma hiányában, 2002-ben szabálytalanul kitöltöttek neki egy szakmérnöki oklevelet PT D 000003, 28/2002 számon. 
A Büntető Törvénykönyv 274. § (1) szerint, aki 
a) hamis közokiratot készít vagy közokirat tartalmát meghamisítja, 
b) hamis vagy hamisított, illetőleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál, 
c) közreműködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba, 
közokirat-hamisítás bűntettét követi el,
 és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


A közokirat-hamisítás bűncselekményének esetleges elévülése (5 év) sem változtat azon a tényen, hogy Veres Balázs végzettség hiányában nem tölthetné be az Aggteleki Nemzeti Park igazgatói állását. 

Azon túl, hogy a hamis tartalmú közokirat az igazgatói állás betöltésével ismételten felhasználásra került, Veres Balázs tevékenysége során a törvénytelenség útján tovább haladva - pl. a Lovasíjász Hagyományőrző Sportegyesülettel (LHSE) szemben - egyéb bűncselekményeket is megvalósított. Jelenleg több büntetőeljárás és nyomozás folyik ellene. 
12.303 - Kelemen Zsolt: Sajnos nem mese: PUSZTÍT A VERES KIRÁLY