Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 25., vasárnap

12.305 - Magyar Szociális Fórum > "Ha a kisemmizett nép nem fog össze, tényleg mindnyájan az utcára kerülünk!"

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Tobzódik a gonosz! - MSZF jelentés többgyermekes családok kilakoltatásáról 
2012/03/24 Szabad Riport 

"Ha a kisemmizett nép nem fog össze, tényleg mindnyájan az utcára kerülünk!" 

Hans JonasA Magyar Szociális Fórum pénteken tudatta, hogy több gyermekes családokat lakoltattak ki, illetve készülnek kilakoltatni önkormányzati lakásukból lakbérhátralékuk és közüzemi díjtartozásuk miatt. Lakossági bejelentések érkeztek a címére arról is, hogy elárverezték, ill. a következő napokban árverezik el egyetlen otthonukat, de más lakhatást nem biztosítanak nekik. 

Egy 48 éves, négy gyermekét egyedül nevelő, munkanélküli, megromlott egészségi állapotú anya arról számolt be, hogy lakásukat elárverezték, és már ki is kellett költözniük belőle. Közölte, hogy az MSZF által vasárnap délelőttre "Hagyjatok minket élni!" címmel rendezett budapesti népi gyűlésen a nyilvánosság elé akarja tárni, milyen helyzetbe kerültek önhibájukon kívül. 

Egy másik családanya, Mészárosné Szakács Tünde, aki kiskorúk óta egyedül neveli gyermekeit arról számolt be, hogy munkából hazajövet két levél várta, az egyikben az önkormányzat 170 ezer forintos számlájával, a másikban pedig a kilakoltatási vagy fizetési felszólítással. Februárig 76 ezer Forint lakbért kellett fizetniük villanyáram nélkül, de most 86 ezerre emelték. "Én fizetgettem a számlákat, ahogy bírtam, de a részletfizetést sem bírnám a 93 ezer forintos fizetésemből". Asperger szindrómában szenvedő 22 éves fia dolgozik ugyan, de munkáltatói a legtöbbször nem fizetik ki a bérét - írta. Az asszony időseket gondoz egy otthonban, váltott műszakban napi 12 órát dolgozik. 

Egy 35 éves anyát Győrben nyolc napon belül akarnak kilakoltatni önkormányzati lakásából, ha nem fizeti ki 136 ezer forint tartozását. Az asszony egy éve munkanélküli. A rezsit azért nem tudja fizetni, mert ha fizetne, akkor nem tudna enni adni gyermekének abból a 45 ezer forintból, amit havonta kap. 

Egy érdi férfi a "kilakoltatás küszöbéről" írta, hogy kényszer értékesítésre jelölték ki a házukat, benne három kisgyerekkel és négy felnőttel. Tudatta, hogy a vasárnapi gyűlésen is hangot akar adni véleményének, miszerint "A kormány nem látja be, hogy a hitelezők olyan pénzt követelnek rajtunk, amit soha nem kaptunk meg, tehát ez az összeg a bankok színtiszta extraprofitja. Ha a kisemmizett nép nem fog össze, tényleg mindnyájan az utcára kerülünk" - írta a Szociális Fórumnak. 

Sz. Zs. hitelkárosult lakását azért készülnek elárverezni, mert fizetésképtelenné vált állásának elvesztése miatt, és nem tudott többé törleszteni, sem pedig közös költséget fizetni. A diplomás asszony 30 évig dolgozott egy munkahelyen, ebből 16 évet vezető beosztásban. Tudatta, hogy részt akar venni az MSZF vasárnapi népi gyűlésén. 

Budapest, Győr, Érd, 2012. március 23. Péntek 

Magyar Szociális Fórum 
Szabad Riport Tudósító Iroda