Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 25., vasárnap

12.299 - Magyarország Kormánya > Szakmai egyeztetés az új Büntető Törvénykönyvről a Magyar Ügyvédi Kamarával, az OBH-val és a Kúriával

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. március 23. 16:24
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának hírlevele 2012-03-23
Szakmai egyeztetés az új Büntető Törvénykönyvről a Magyar Ügyvédi Kamarával, az OBH-val és a Kúriával

Négy kiemelt szakmai szervezettel egyeztetett csütörtökön az új Büntető Törvénykönyv tervezetéről a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A szakmai szintű egyeztetésen Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár fogadta az Országos Bírói Hivatal, a Kúria, a Legfőbb Ügyészség, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara képviselőit. A megbeszélésen az új Büntető Törvénykönyv tervezete kapcsán elsősorban a fent említett szervezetek részéről írásban tett észrevételek, javaslatok egyeztetésére került sor.

Egyértelmű siker az arányos, egykulcsos adórendszerben

Már látszanak a számok: Igen jelentős, közel 6 százalékos reákereset növekedés 2011-be. A KSH adatai szerint 2011-ben a nemzetgazdasági nettó átlagkeresetek 9,9 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest, amely 3,9 százalékos infláció mellett 5,8 százalékos reálkereset növekedésnek felel meg.

Magyar-bajor vegyes kormánybizottság: tovább kell erősíteni a kapcsolatokat

Tovább kell mélyíteni és erősíteni a magyar-bajor kapcsolatokat - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a magyar-bajor vegyes kormánybizottság kétnapos győri ülésének pénteki zárótanácskozásán. Németh Zsolt rámutatott: az egymillió munkahely megteremtéséhez szükség van a német tőke szerepvállalására, márpedig az onnan érkező befektetések fele bajorországi.

A nap képe

Magyarországon a magyar hazafiság része Lengyelország szeretete - mondta Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára a lengyel-magyar barátság napja alkalmából rendezett csütörtöki budapesti ünnepségen, amelyen részt vett Bronisław Komorowski lengyel köztársasági elnök is.(fotó: Horváth Ernő)