Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 27., kedd

12.328 - Magyarország Kormánya > Zöldszámon jelenthetők be az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságok

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. március 27. 16:22
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának hírlevele 2012-03-27
A magyar innovációnak Magyarországon kell maradnia

A kormányzatnak támogatnia kell az újításokat, az előremutató találmányokat be kell tudnia építeni a rendszerbe, különben a feltalálók, a nemzetgazdaság szempontjából is fontos innovatív tehetségüket külföldön fogják kamatoztatni - fogalmazott Navracsics Tibor kedden, a Magyar Innovációs Szövetség XXII. közgyűlésén, Budapesten.

Kiemelt kormányzati támogatás az országos közlekedésbiztonsági programnak

A Kormány legutóbbi ülésén elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előterjesztését négy kiemelt közlekedésbiztonsági projektjavaslat akciótervi nevesítéséről – jelentette be Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) kapcsolódó támogatási szerződésének aláírásán 2012. március 27-én, Budapesten. A sosem látott mértékű országos közlekedésbiztonsági program jelentőségét elismerő döntéssel összesen 38 milliárd forint értékben indulhatnak meg személysérüléses balesetek megelőzését elősegítő vasúti és közúti infrastruktúrafejlesztések.

Zöldszámon jelenthetők be az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságok

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2012. március 26-tól ingyenesen hívható zöldszámon várja az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságokat észlelő lakossági bejelentéseket. A szolgáltatást a húsvéti nagy élelmiszer ellenőrzésekhez kapcsolódóan indította el a hatóság, de a szám a szezonális vizsgálatok után továbbra is hívható.

A nap képe

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Magyar Innovációs Szövetség XXII. közgyűlésén (Fotó: Árvai Károly)