Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 21., szombat

2.086 - A Hősök terén gyülekezik a Magyarok Szövetsége - A téren kétezer árpádsávos és nemzeti színű zászlót lengető ember gyűlt össze.

 

2009. március 21., szombat - Klaudia. ©1999-2009 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.

RSS

 

Belföld

A Hősök terén gyülekezik a Magyarok Szövetsége

|2009. március 21., szombat 11:41

A téren kétezer árpádsávos és nemzeti színű zászlót lengető ember gyűlt össze.

Mintegy kétezer ember gyűlt össze a Magyarok Szövetsége zászlóbontásának kezdetére szombat délelőtt a fővárosi Hősök terén.

A szervezők a tavasz első napján "Tavaszi ébredés" jelszóval hívták az embereket, hogy - többek között - megemlékezzenek a 90 éve alakult "első köztársaság elárulásáról", a Tanácsköztársaság kikiáltásáról, valamint az "első MSZP" megalakulásáról.

 

A kordonokkal körbezárt téren az árpádsávos és nemzeti színű zászlót szorongató mintegy kétezer ember előtt az egyik szervező úgy fogalmazott: rendezvényük nem az ellenállásról, hanem a teremtésről szól, azért gyűjtötték egybe az embereket, hogy "utat mutassanak a jövőnek a szeretet és az odaadás jegyében".

A színpad körül régi magyar vármegyés zászlókat tartó kosztümös magyar hagyományőrzők és ősmagyar viseletbe öltözött férfiak álltak.

A Hősök tere környékén az MTI tudósítói jelentős rendőri erőket láttak várakozni.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------