Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 24., kedd

2.116 - Valótlant állított az MTI a Magyarok Szövetségének zászlóbontásáról

Von: Nemzeti Hirhalo
Gesendet: hétfő, 2009. mácius 23. 21:48
An: Kutasi József (094223)
Betreff: Valótlant állított az MTI a Magyarok Szövetségének zászlóbontásáról!

 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Valótlant állított az MTI a Magyarok Szövetségének zászlóbontásáról

Valótlant állított az MTI a Magyarok Szövetségének zászlóbontásáról, ezért mint a rendezvény bejelentő-szervezője az alábbiak szerinti helyreigazítási kérelmet küldtem az MTI-nek. Pár óra múlva felhívtak az MTI-től, elmondták, hogy felcserélték két rendezvény anyagát, ezért elnézést kértek.

Közben több száz hírportál átvette és leközölte az MTI által kibocsátott álhírt. Azt válaszoltam, hogy abban az esetben, ha az eredeti hírrel azonos módon, és hatékonysággal helyrehozzák a hibájukat, akkor eltekintünk a helyreigazítási pertől. Sajnos azóta se történt semmi. Telekürtölték az országot valótlansággal, és azt hiszik, hogy ha telefonon bocsánatot kérnek, akkor mindent rendbe tettek! Hát nem! Ha pártutasításra tették, ha saját felelősségből, nem tűrjük tovább a félrevezetést!


Az MTI által a Magyarok Szövetségének zászlóbontásáról szó szerinti formában feltüntetve idézett részek valótlanok: A több órán át tartó megemlékezésünkön szó sem volt a 90 éve alakult első köztársaság elárulásáról. Ezt a kifejezést nem is értjük, mit jelent, továbbá azt sem értjük, hogy került a tudósításba, mert nem hangzott el. Miként, értelemszerűen, a Tanácsköztársaságot, annak kikiáltását sem emlegette senki a rendezvényen. Ugyanúgy nem értjük, az első MSZP megalakulásának felemlegetését, mert az sem hangzott el. Ezt a teljességgel értelmetlen bekezdést csak is a rosszindulat szülhette, avagy az MTI valamelyik tökéletesen képzetlen munkatársának hibája. A Magyarok Szövetsége a zászlóbontással kapcsolatban előzetesen megküldte az MTI-nek is sajtóközleményét, amelyet figyelmen kívül hagytak. A rendezvényről részletesen tájékozódhattak volna a www.magyarokszovetsege.hu honlapon.

A rendezvény hivatalos bejelentése szerinti célja: Tiltakozás a pártok kizárólagos hatalomgyakorlása ellen. Az MTI tudósítója a szakma minden szabályát megszegve összefüggéstelen zagyvaságokat hozott a közvélemény tudomására. Arról nem is beszélve, hogy 11 óra 13 perckor hogyan tudott "beszámolni" olyan beszédekről, amelyek addig még el sem hangzottak. A fentiek alapján az alábbi helyreigazító szöveg kommentár nélküli közlését kértük:

A Magyarok Szövetsége szervezőiről 2009. március 21-én, 11 óra 13 perckor megjelentetett tudósításban az MTI valótlanul állította, hogy a Magyarok Szövetsége zászlóbontó nagygyűlésén a szervezők felhívták volna az embereket arra, hogy - többek között - megemlékezzenek a 90 éve alakult "első köztársaság elárulásáról", a "Tanácsköztársaság kikiáltásáról", valamint "az első MSZP" megalakulásáról.

A valóság az, hogy ezek az idézett kijelentések a rendezvényen el sem hangzottak. A Magyarok Szövetsége zászlóbontásán megjelenő 4-5000 vidéki és fővárosi polgár előtt a szervezők azt fejezték ki, hogy az ország érdekeiért cselekvő szervezetek és személyek összefogása, egységének megteremtése révén képzelik el a nemzet sorsának jobbra fordítását. A mozgalom nem áll szövetségben pártokkal, azonban olyan társadalmi erővé válik, amelyik képessé lesz annak elérésére, hogy hazánk belső és külső folyamatai kizárólag a magyar nemzet érdekei szerint történjenek.


Herpai Sándor
szervező

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------