Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 23., hétfő

2.106 - Értelmezésünk szerint az állam működése akkor demokratikus, ha az a választópolgárok többségének akaratával egyező módon irányítja az ország működését.

Von: Gaál Tamás
Gesendet: vasárnap, 2009, március 22. 21:40
An: Kutasi József
Betreff: NYÍLT LEVÉL SÓLYOM LÁSZLÓNAK!

Wichtigkeit: Hoch

Forrás: http://jobbstart.hu/peticio/peticio.php?peticio=1

NYÍLT LEVÉL SÓLYOM LÁSZLÓNAK

Dr. Sólyom László Köztársasági Elnök
Köztársasági Elnöki Hivatal
Sándor-palota, 1014 Budapest, Szent György tér 1.

Tisztelt Köztársasági Elnök úr!

Azért fordulunk Önhöz levelünkkel, mert a Köztársaság ideiglenes Alkotmánya szerint : 29. § (1) Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.
Jelen helyzetünket a következők jellemzik:

  • a hatalmat gyakorló politikai csoportosulás 2002 óta Magyarországot a régió egyik vezető országából az utolsóvá tette (jóval az egész világot sújtó pénzügyi és gazdasági válság előtt, tehát az ezzel való mentegetőzés csak a szokásos szocialista felelősség-elkerülő technika)
  • a kormány és az őt támogató alkalmi koalíciók társadalmi elutasítottsága minden korábbi szintet megdöntött, a közvéleménykutatók adatai szerint a választásra jogosultak több mint 90 %-a szerint rossz irányba mennek a dolgok, és ¾-ük új parlamenti választásban látja ebből a helyzetből a kiutat. (ezt támasztja alá az utóbbi hónapokban tartott időközi országgyűlési képviselőválasztás eredménye is.
  • a jelen és közelmúlt kormánypártjai politikusainak tucatjai ellen folyik vagy zárult már le jogerős elmarasztaló ítélettel gazdasági bűncselekmények miatt indított büntető eljárás.
  • a kormány több tagja – élen a miniszterelnökkel – csak azért nincs ebben a csoportban, mert tettei vagy elévültek, vagy a mentelmi joguk mögé bújva kerülték el a felelősségre vonást.
  • az állam gyakorlatilag nem működik, sem külföldön, sem belföldön nem képes állampolgárai érdekeinek védelmére. ( elég, ha Elnök úr erdélyi útjára, vagy a belföldi erőszakos ill. vagyon elleni bűnözés térhódítására utalunk itt)

Ebben a helyzetben a kormányfő – a tőle megszokott gátlástalan trükközéssel – nem az ebben a helyzetben egyedüli elfogadható lépést, kormányzásra való képtelenségét beismerve , kormánya lemondását tervezi bejelenteni.

Ehelyett arra készül, hogy megkerülve a lemondása után Elnök úr döntési helyzetbe kerülését, a már megszokott parlamenti alkuk, mutyizások keretein belül a sokszor leszerepelt és minden választói támogatást elvesztett parlamenti – így-úgy megvásárolt képviselői szavazatokkal – biztosítsa saját maga és társai politikai túlélését. (egyes alkotmányjogászok szerint erősen aggályos jogi megoldást választva)

Tudjuk, hogy Elnök úr alkotmányos eszközei ezzel szemben korlátozottak.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy semmit ne tehetne a helyzet megoldása érdekében.

Ha valaki, akkor Elnök úr ismeri az Ön Alkotmány adta lehetőségeit.

(Ilyen pl. a 30/A. § (1) A köztársasági elnök f) javaslatot tehet az Országgyűlésnek intézkedés megtételére – jelen esetben az Országgyűlés feloszlatására )
Értelmezésünk szerint az állam működése akkor demokratikus, ha az a választópolgárok többségének akaratával egyező módon irányítja az ország működését.
Ennek megvalósulásáért Elnök urat is felelősség terheli. Jelenleg Magyarországon az államszervezet nem demokratikusan működik.

Kérjük Elnök urat, hogy személyes presztízs szempontokat félretéve, tegye meg azt, amit megtehet ebben a helyzetben az alkotmányos rend helyreállítása érdekében!
Amennyiben ezt a kezdeményezését a parlamenti többség nem támogatja, ez nem az Ön presztízsének fog ártani, ha viszont nem teszi meg, akkor Önt is az a felelősség terheli majd, ami az országunkat kifosztó és a hatalomból a népakarat ellenére távozni nem hajlandó rablóbandát!

Kérjük Elnök úr sürgős cselekvését, mivel az Országgyűlés március 26-ig megtörténő önfeloszlatása teremtené meg a lehetőségét az EU Parlamenti választásokkal egyidejűleg tartható Általános Országgyűlési Képviselő Választásoknak.

Budapest, 2009. március 22.

Tisztelettel:
Strausz János

Forrás: http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=17968

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------