Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 22., vasárnap

2.105 - MAGYAROK SZÖVETSÉGE - A tavaszi napforduló napján bontott zászlót - Budapest, szombat, 2009. március 21.

Von: Orbán Éva

Gesendet: vasárnap, 2009. március 22. 19:00
An: Kutasi József

Betreff: Magyarok Szövetsége

 

MAGYAROK SZÖVETSÉGE

társadalmi önszerveződés

amelynek célja, hogy a gazdasági válság hatásait az emberek kivédhessék, hogy országos mozgalomként hatással lehessen az emberektől elfordult politikára, és hogy összefogjon minden, az ország életét segítő, valós, civil kezdeményezést. Célja az egészséges és tisztességes, élhető ország megteremtése, a saját erőnkből, a saját munkánkból.

 

Akarunk-e gazdaságilag erős, kiegyensúlyozott,

 pártoskodástól mentes országot?

 

Akarunk-e olyan országot, ahol egységes nemzet él?

 

Ez csak úgy lehetséges, ha a magyar emberek megszervezik magukat és visszaszerzik életük fölött az irányítást!

 

A tavaszi napforduló napján bontott zászlót

A Magyarok Szövetsége

 

A tavaszi napforduló, március 21-e a rendezvények tekintetében a bőség zavarával küzdött. Budán 9 órakor emlékeztek Mansfeld Péterre, ’56 hősére, kivégzésének 50.évfordulója alkalmából. A Kossuth téren 16-órától folyamatosan gyülekeztek az emberek, hogy este fáklyás felvonulással tiltakozzanak a március 15-i rendőri brutális és beteges túlkapások ellen. Az MTA épületében kiosztották a Magyar Örökség díjakat. Verőcén Bethlen Farkas polgármester jóvoltából a Kárpát-Haza templom alapkövét helyezték el. Pilisszántón a Csillagösvény kiadványt mutatták be. A Magyarok Szövetsége is ezen a napon tartotta a Hősök terén ünnepélyes zászló bontó gyűlését.

 

                Az időjárás is az ünneplőknek kedvezett. Több ezer ember jött a hívó szóra, zászlókkal, rügyező ágakkal, virágokkal. Különös hangulata volt a rendezvénynek. Mintha visszatért volna a szeretet és a béke, az összetartozás érzése. Az emberek egymásra mosolyogtak, ismerkedtek.

 

A színpad emlékmű felőli oldalán kosztümös magyar hagyományőrzők és ősmagyar viseletbe öltözött férfiak álltak sorfalat, régi magyar vármegyék zászlóit emelve a magasba. A hatalom itt is kordonokkal zárta körbe a teret. A zászlóinkat lobogtató, aranyesőt, barkát kezükben tartó emberek türelmesen várták a nehezen induló zászlóbontást. A rendezvényen színvonalas műsor szórakoztatta az egybegyűlteket. Gyönyörködhettünk néptáncban, népzenében, szavalatban, amit kicsik és nagyok adtak elő. Különösen megható percek voltak, amikor a tárogatón a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarországot kezdte az előadó játszani. Egy pillanat alatt mindenki a dalt énekelte, és bizony, voltak, akiknek az arcán a meghatódottság könnycseppjei legördültek.

A rendezvényen felszólalók arról fejtették ki gondolataikat, hogy az ősi magyar értékekhez kell visszatérnie az országnak. Elképzelésük szerint a megmozdulásuk nem az ellenállásról, hanem a teremtésről szól, hogy utat mutassanak a jövőnek a szeretet és az odaadás jegyében. Az egyházak képviselői megszentelték a szövetség zászlaját. Ezt követően több tucat, postagalambot engedtek szabadon, hogy üzenetet vigyenek szerte az országba.

A rendezvény végén a virágokat és faágakat elhelyeztek a millenniumi emlékmű talapzatánál.

Orbán Éva

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------