Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 23., hétfő

2.114 - Budapest, Hősök tere, szombat, 2009. március 21. Fotok: Benedek Zsolt, Jakubek Tibor, Oskor, Rodler Miklós és Somos Mária

MAGYAROK SZÖVETSÉGE

társadalmi önszerveződés

amelynek célja, hogy a gazdasági válság hatásait az emberek kivédhessék, hogy országos mozgalomként hatással lehessen az emberektől elfordult politikára, és hogy összefogjon minden, az ország életét segítő, valós, civil kezdeményezést. Célja az egészséges és tisztességes, élhető ország megteremtése, a saját erőnkből, a saját munkánkból.

 

Akarunk-e gazdaságilag erős, kiegyensúlyozott,

 pártoskodástól mentes országot?

 

Akarunk-e olyan országot, ahol egységes nemzet él?

Ez csak úgy lehetséges, ha a magyar emberek megszervezik magukat és visszaszerzik életük fölött az irányítást

Zászlóbontó nagygyűlés,

Budapest, Hősök tere március 21.

EGY ORSZÁG SZERVEZI MOST ÚJJÁ ÖNMAGÁT!

Nincs jobb, vagy baloldal, csak egy nemzet van!

 

 

Forrás:http://www.karpathaza.net/node/399

Zászlót bontott a Magyarok Szövetsége

Verőfényes napra virradtunk március 21-én, a tavasz első napján, a Magyarok Szövetsége zászlóbontásának ünnepén…

Az előző napon még hol fújt, hol havazott, szombatra pedig kisütött a Nap, kitisztult a levegő. Tiszta lélekkel, várakozással teli ünnepi hangulatban, mosolygósan gyülekeztek az emberek a budapesti Hősök terén az ország minden részéből és a határon túlról.

A színpad felől népzene hangjai töltötték be a teret, mely felett a magasban egy sólyom körözött. Az emberek - köztük sok-sok gyermek - barkát, virágzó aranyvessző- és gyümölcsfaágat vagy tavaszi virágokat tartottak a kezükben, és egyre érkeztek zászlókkal, helységnévtáblákkal felszerelkezve. Megmozdult a nemzet.

A helyszínen közel ötezer ember ajkáról szólt a Himnusz, a Szózat, s a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdal. Mintegy ötezren figyelték feszült figyelemmel a Bölcsek Tanácsa tagjainak beszédét, majd a mozgalom elindítójának, Vukics Ferencnek a szavait, és adtak egybehangzó, határozott válaszokat az általa feltett kérdésekre. Vagy ötezer szív dobbant együtt a harangkondulással, s ötezer szempár követte a budapesti zászlóbontás hírét hazarepítő postagalambok körözését a tér felett, míg csak rátalálva a hazavezető útra, a madarak el nem tűntek a szemünk elől.

Áhítattal néztük a méltóságteljesen bevonuló zászlót, a Magyarok Szövetsége lobogóját, és álltunk előtte tisztelettel fejet hajtva felszentelése és megáldása alatt. Az egybegyűltek tapssal köszönték meg a tagozatokban folyó munka irányítóinak eddigi tevékenységét, s adtak nekik biztatást a jövő tennivalóihoz.

E napon jelent meg a Magyarok Szövetségének újságja, a társadalmi önszerveződés lapjának első száma, melyet a rendezvény résztvevői vásárolhattak meg és vehettek elsőként kézbe.

Méltóságteljes, lélekemelő ünneppel, dalokkal, táncokkal köszöntötte az immár a nyilvánosság elé lépő mozgalom, a Magyarok Szövetsége a megújuló természetet és adott lelki muníciót a megújulásra vágyó, azért tenni kész magyar emberek tíz- és százezreinek, szerte az országban s a határokon túl, akikhez a Hősök terén rendezett ünnepség résztvevői - az ő követeik - viszik el a hírt: van magyar összefogás.

Koczka Kata, Magyarok Szövetsége Fejér megye

A rendezvényen készült képek itt láthatóak

Felvételek a Zászlóbontó nagygyűlésről!

 

Forrás: http://www.karpathaza.net/node/399

Forrás: http://www.karpathaza.net/kepek

1.    Benedek Zsolt képei > http://benedekzsolt.lap4.info/index2.html

 

2.    Jakubek Tiborképei >http://picasaweb.google.hu/lenkeszabados/Zaszlobontas#

 

3.    Oskor képei > http://picasaweb.google.hu/lenkeszabados/Oskar02#

 

4.    Rodler Miklós képei > http://picasaweb.google.hu/lenkeszabados/Rodler#

 

5.    Somos Móni képei > http://picasaweb.google.hu/somosm/MSZHosokTere20090321#

---------------------------------------------------------------------------------------------