Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 25., szerda

2.127 - 2009-03-25 13:05 barikád.hu Gyorshír!!! Sólyom előrehozott választásokat akar!

Gyorshír!!! Sólyom előrehozott választásokat akar!

·         VezércikkFriss hírek A Köztársasági elnök szerint előrehozott választások kellenek. Sólyom László azt mondta: Magyarország elpazarolhat egy évet, ha a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal egy évre választ az Országgyűlés miniszterelnököt.

Az államfő szerint ma már olyan a helyzet, hogy csak egy előrehozott választás adhat esélyt a helyzet feloldására, és olyan kormány kell az országnak, amely stabil és több éves programmal tudja megoldani a helyzetet. Ez jelenleg nem látszik.

Sólyom szerint a mostani kormányváltási kísérlet további egy év válságot okoz. Választásokkal kell tisztességes és őszinte kampány során a választói bizalmat visszaszerezni. Magyarországot ugyanis nemcsak a gazdasági, hanem bizalmi és erkölcsi válság is sújtja. Gyurcsány nyilatkozata megnyitotta az utat a változások előtt, ám ő a legkevésbé demokratikus utat választotta. Tiszta vizet kell öntenünk a pohárba, és ez csak demokratikus úton lehetséges.

Daróczi Dávid kormányszóvivő nem kommentálta a bejelentést.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------