Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 25., hétfő

2.521 - Morvai Krisztina nyílt levele a munkavállalóknak!

Von: Simon Hajnalka

An: Kutasi József
Gesendet: hétfő, 2009. május  25. 16:27
Betreff: Morvai Krisztina nyílt levele a munkavállalóknak
!

 

Kedves Magyar Munkavállaló!

 

Dr. Morvai Krisztina vagyok, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Európai Parlamenti képviselőjelöltje, a 2009. június 7-i EP választáson induló Jobbik lista-vezetője.

Azért írok Önnek levelet, mert a tévében, rádióban keveset – vagy csak hazugságokat – hallhat a Jobbikról, az új politikai erőről, amely nem vett részt Magyarország és a magyar gazdaság kiárusításában és tönkretételében, a magyar emberek elszegényítésében. Ez az az új erő, amely az Európai Unióba, Brüsszelbe jutva az idegen érdekek képviselete helyett végre a magyar érdekek, különösen a magyar munkavállalók, gazdák, kis és középvállalkozók képviseletét fogja megvalósítani. Erre akkor lesz lehetőségünk, ha Ön esélyt ad rá s ismerőseit is rábeszéli: éljenek választójogukkal és június 7-én szavazzanak a Jobbikra, hogy a magyar munkavállalók jogfosztottsága megszűnjön s a bankárok és multik rémuralma helyett a tisztességes, értékteremtő munkát végző magyar emberek irányítsák az országot.

A „rendszerváltást" követően Magyarországon olyan torz értékrend alakult ki, amelyben a tisztességes munkából élő magyar munkavállalók jobb esetben megtűrt eltartottaknak, rosszabb esetben szolgáknak érezhetik magukat a saját hazájukban. Az idetelepült nemzetközi nagytőke, a multicégek és a bankok, s persze a hozzájuk dörgölőző magyar politikusok és kiszolgálóik úgy állítják be, mintha kizárólag az átláthatatlan tőzsdei manipulációkból élő gazdasági szereplők lennének hasznos tagjai a társadalomnak. Kezdjük úgy érezni, hogy pedagógusra, ápolónőre, önkormányzati ügyintézőre vagy más állami alkalmazottra nincs is szükség, kizárólag bankárokra vagy top managerekre. A multiknál, külföldi cégeknél dolgozó munkavállalók többsége szintén folyamatos bizonytalanságban, munkavállalói jogok nélkül él. Úgy tűnik ma Magyarországon minden a globális pénzügyi gazdasági elitért történik. A jelenleg is „uralkodó" politikai erők, az ország vezetői elárulták, cserbenhagyták a munkavállalókat. Ahelyett, hogy megőrizték volna a nemzet vagyonát, s a magyar gazdaságot fejlesztették volna, mindenáron külföldi befektetőket akartak hazánkba csábítani. Ennek egyik eszközeként összekacsintottak a globális nagytőkével s úgy állították be, hogy Magyarország fő komparatív előnye, összehasonlító előnye az olcsó, igénytelen, szervezetlen munkaerő. A magyar állam segédkezet nyújtott a munkavállalói érdekvédelem, a szakszervezetek megsemmisítéséhez, a jövedelmek megalázó szintre szorításához, a munkavállalói jogok, a munkajogi védelem szinte teljes tönkretételéhez. Úgy tűnik, mintha a cél a tisztességes munkából élő emberek önbecsülésének és életminőségének tönkretétele lenne. Az igazságtalanságok netovábbja, hogy egy olyan neoliberális rendszert honosítottak meg – az emberek megkérdezése nélkül – amelyben a milliomosok a nemzeti vagyont illetve a profitot privatizálják, a költségeiket és a kárukat viszont államosítják, s a „nadrágszíjhuzogatásra" ítélt munkavállalókkal, nyugdíjasokkal, kismamákkal fizettetik meg.

Ezt a velejéig romlott rendszert kell megváltoztatni, megfordítani.

A Jobbiknak két fő jelszava van. Az egyik így szól: Magyarország a Magyaroké. A másik: a kizárólag pénz és profitközpontú döntéshozatal helyett legyen végre ember és közösségközpontú döntéshozatal Magyarországon. Vagyis a döntéshozók ne azt kérdezzék folyton, hogy mi a jobb a profit maximalizálása szempontjából, hanem azt, hogy mi a jobb az emberek szempontjából. A Jobbik, az új erő vallja, hogy minden egyes ember méltósággal rendelkező személy, ezért senki nem használható tárgyként, eszközként egy szűk milliárdos elit érdekeinek, boldogulásának szolgálatában. Minden embernek küldetése van a világon, s az állam szerepe, nem a profit előállítása, egy szűk elit kiszolgálása, hanem a közjó szolgálata, vagyis az emberek támogatása küldetésük megvalósításában, az emberhez méltó élet feltételeinek megteremtésében. Ehhez kell egyebek mellett, hogy az állam határozottan fellépjen a munkavállalói jogok biztosítása érdekében s kiálljon a munkabérek megfelelő szinten tartásáért, a szakszervezetek, a munkavállalói érdekvédelem feltételeinek megteremtéséért majd megőrzéséért. A Jobbik ilyen államot, ilyen politikát akar, s ezekért az elvekért fogunk kiállni és harcolni az Európai Unióban, szövetségben mindazokkal a magyar és külföldi erőkel, akik elismerik, hogy Magyarország a magyaroké é s vallják, hogy a munka világát a tisztességes munkát végző munkavállalók, a közjó, s nem egy szűk, elkényeztetett elit érdekei szerint kell berendezni.

 

Kérjük, segítsen hozzá minket e célok megvalósításához, éljen választójogával és június 7-én vasárnap ismerőseit, barátait is mozgósítva szavazzon a Jobbik Magyarországért Mozgalom listájára.

 

Győzzenek a magyar munkavállalók, győzzön a Jobbik!  Hittel, reménnyel és szeretettel:  Morvai Krisztina

-----------------------------------------------------------------------------------------