Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 28., csütörtök

2.534 - Rácz Sándor, Patrubány Miklós, Hompoth Zoltán, Gyetvay György Gergely: Magyarok Szövetsége névválasztás könnyen félreérthető voltára, ....

Von: istvan horvath

Gesendet: csütörtök,2009, május  28.  05:55
Betreff:  
Magyarok Világszövetségével

----- Original Message -----

Sent: Sunday, May 24, 2009 12:41 PM

 

TÁJÉKOZTATÓ NYILATKOZAT

 

         Alulírottak – Patrubány Miklós elnök, Rácz Sándor tiszteletbeli elnök, Hompoth Zoltán MVSZ elnökségi tag, a Magyarországi Ügyvivő Testület elnöke, Gyetvay György Gergely, az MVSZ elnökségi póttagja, a Fővárosi Szervezet elnöke – 2009. március 5-én az MVSZ Hivatalában hivatalos tárgyalást folytattunk a magát Magyarok Szövetségének nevező szervezet három vezetőjével, Vukics Ferenccel, Herpai Sándorral és Benis Miklóssal.

             A megbeszélés keretében átadtuk tárgyalópartnereinknek az MVSZ Elnökségének 2009. február 28-án szervezetükkel kapcsolatban elfogadott állásfoglalását és tájékoztattuk őket a róluk folytatott elnökségi tárgyalás menetéről.

             Felhívtuk a figyelmüket a Magyarok Szövetsége névválasztás könnyen félreérthető voltára, és annak bizonyításaként, hogy milyen mértékben tévesztik össze a Magyarok Szövetségét a Magyarok Világszövetségével, átadtuk nekik Ugrin András tagtársunk levelét, aki egyébként a Magyarok Szövetségének is tagja.

            A Magyarok Szövetségének képviselői elutasították azt a kérésünket, hogy vizsgálják felül hivatalos névválasztásukat. Vukics Ferenc így szólt: „A Magyarok Szövetsége nem egy új szervezet, hanem legalább ezer éve létezik."

             A megbeszélés végén Hompoth Zoltán megkérdezte, hogy amennyiben az Alkotmánybíróság zöld utat adna a magyar állampolgárság visszaadásáért kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtésnek, támogatják-e, segítik-e az aláírások összeszedését? – A Magyarok Szövetségének képviselői kitérő választ adtak, amit mi valamennyien egyöntetű elutasításnak értékeltünk. Ez utóbbi tény különös jelentőséggel bír a Magyarok Világszövetsége Kárpát-medencei Régiótanácsának 2009. május 1-i ülésén bekövetkezett incidensre való tekintettel.

 

Budapest, 2009. május 24.

Rácz Sándor, Patrubány Miklós, Hompoth Zoltán, Gyetvay György Gergely

-------------------------------------------------------------------------------------------------------