Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 28., csütörtök

2.537 - Illényi Katica a Magyar Vöröskereszt Jószolgálati és Kultúrális nagykövete lett.

Von: Monostori Csaba
Gesendet, 2009: május  26. 19:45
An: Kutasi József
Betreff: ILLÉNYI KATICA A MAGYAR VÖRÖSKERESZT NAGYKÖVETE!!!

 

Illényi Katica a Magyar Vöröskereszt Jószolgálati és Kultúrális nagykövete lett.

 

Az aláírásra a  Magyar Vöröskereszt Világnapi Ünnepség-e alkalmából  2009. május 8-án, 11 órakor a Gerbaud-ban került  sor.

A XXI. század első évtizedében is számos háború, terrorcselekmény, merénylet, természeti katasztrófa nehezítette az emberhez méltó élet kiteljesedését. Az ezek okozta testi-lelki fájdalmak enyhítésére és a vöröskeresztes mozgalom erőfeszítéseinek támogatására kötött önzetlen és érdekmentes szövetséget a Magyar Vöröskereszt és Illényi Katica. A hiteles és szakmailag elismert művész ezzel népszerűségét és tudását a világ 186 országában működő, 128 éves Vöröskereszt szolgálatába állította.

"Az együttműködéssel mindkét fél a kultúra és a művészet segítségével szeretné felhívni a figyelmet a Vöröskereszt céljaira. Erre a legalkalmasabb egy olyan presztízsű előadóművész, aki a társadalom széles rétegeihez képes eljuttatni alapelveinket, törekvéseinket" - mondta . Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

"A művészet célja nem lehet más ebben az oly sok tragédiából nehezen ébredő világban, mint a harmónia megteremtése - testben és lélekben egyaránt. Mindig is ezt tekintettem feladatomnak; amennyiben ez a harmónia széthullik, akkor hozzá kell járulnunk azok munkájához, akik önzetlenül nyújtanak segítő kezet a rászorulóknak. Itthon, külföldön, békében és  háborúban" - ez Illényi Katica hitvallása.

További info:

Gedeon Beatrix

tel: 06-30-9-962-065

Email: gedeon.bea@privatemoon.hu