Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 29., péntek

2.606 - Bethlen Farkas és Patrubány Miklós sajtótájékoztatója!

Von: MVSZ Sajtószolgálat

Gesendet: pénzek, 2009. május 2909:55
An: Kutasi József
Betreff: Bethlen Farkas és Patrubány Miklós sajtótájékoztatója

 

A magyarországi vízkincs védelmében kérte a Magyarok Világszövetségének segítségét Bethlen Farkas. Lásd:  www.mvsz.hu/mnm

 

Verőce polgármestere a Magyarok Világszövetsége Küldöttgyűlésén vendégként szólalt fel, és kérte a Szövetség támogatását. A Küldöttgyűlés támogatásáról biztosította, és meghatalmazta Patrubány Miklós elnököt, hogy az ügyben járjon el. A szerdán megtartott sajtóértekezleten Bethlen Farkas elmondta: Verőce önkormányzata bírósághoz fordult annak érdekében, hogy megakadályozza a Vác térségi, állami támogatás nélkül is nyereségesen működő ivóvízellátó szétdarabolását, lezüllesztését és ezek után várható áruba bocsátását. A beadványhoz akár száz település önkormányzata is csatlakozhat, annak érdekében, hogy a vízkészlet és a fölötte való rendelkezés joga a települések birtokában maradjon.

 

Patrubány Miklós tudatta, hogy e kérdésben a Magyarok Világszövetségének elvi alapállását a 2006. tavaszán kidolgozott, Magyar Nemzeti Minimum című nemzetpolitikai program 6. § 4. pontja tartalmazza: „A magyar vízkészlet- és energiaforrások és az azzal való gazdálkodást végző vállalatok kizárólag magyar közösségi tulajdonban maradjanak illetve kerüljenek.”   Az MVSZ programja teljes mértékben egybe cseng a Bethlen Farkas által mozgásba hozott polgármesterekével. Ez másként elképzelhetetlen is, hiszen a víz a földi élet legfontosabb eleme. Aki ezt áruba bocsátja, az életet bocsátja áruba – mondta az MVSZ elnöke.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Budapest önkormányzata már eladta az ivóvíz fölötti rendelkezés jogát egy francia cégnek, amely évente 5 milliárd forint hasznot húz az üzletből, azaz a budapestiek zsebéből. Ezen túlmenően az ivóvízhálózat üzemeltetéséhez, karbantartásához a francia ipar termékeit használja, elsorvasztva a magyart.

Bethlen Farkas – akinek nagyapja, gróf Bethlen Béla Erdély utolsó kormánybiztosa volt – a sajtótájékoztatón felmutatta aznap átvett honlevél igazolványát, ezzel is igazolva MVSZ-beli tagságát. Hiszi, hogy a Magyarok Világszövetsége tagjaként hatékonyabban tudja megvívni víz- és életmentő harcát, és úgy véli, hogy a jó szándékú magyar embereknek itt a helye – mondta sajtószolgálatunknak.

Budapest, 2009. május 28.

MVSZ Sajtószolgálat

----------------------------------------------------------------------