Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 29., péntek

2.623 - Münchenben a Magyarok Szövetsége május 26-án kedden este Münchenben tartott lakossági fórumot!

Von: Magyarok Szövetsége
Gesendet: péntek, 2009. május 29.  18:36
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: Hírlevél 2009. 05. 29.

 

Magyar Portékák Vására Mikepércsen

Tovább: http://www.karpathaza.net/node/853

A Magyarok Szövetsége Felvidéken Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a komáromi Magyarok Szövetsége közösség Felvidék Szervező Testülete és a révkomáromi segítők munkájának eredményeként Vukics Ferenc előadást tart június 3-án 18 órától Révkomáromban, a Kossuth tér 3. szám alatti Csemadok székházban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Tovább: http://www.karpathaza.net/node/851

Felhívás a Hősök Napja tiszteletére! Minden olyan településen, ahol a Magyarok Szövetsége jelen van, kérjük a közösségeket, hogy szervezzenek május utolsó vasárnapján méltó megemlékezést a településen lévő hősi emlékműnél, ezzel is erősítve a közösség összefogásának erejét. Tisztelettel adózzunk azon hősök emlékének, akik még tudták mi az önfeláldozás és akár életüket is adták bajtársaikért, családjukért, hazájukért.

Tovább: http://www.karpathaza.net/node/850

 

A Magyarok Szövetsége Svájcban Több svájci magyar szervezet meghívásának eleget téve, a Magyarok Szövetsége küldöttsége 4 előadásos országjáráson ismerteti a svájci magyarság tagjaival a Szövetség célkitűzéseit, eddigi eredményeit és a nemzet jövőjével kapcsolatban megoldásra váró feladatokat…

Tovább: http://www.karpathaza.net/node/849

A Magyarok Szövetsége Svájcban

admin, 2009, május 29 - 17:38 Hírek Több svájci magyar szervezet meghívásának eleget téve, a Magyarok Szövetsége küldöttsége 4 előadásos országjáráson ismerteti a svájci magyarság tagjaival a Szövetség célkitűzéseit, eddigi eredményeit és a nemzet jövőjével kapcsolatban megoldásra váró feladatokat…

Az előadássorozat első állomása Zürichben volt, a zürichi és aargaui kantonok magyar szervezeteinek szervezésében, Zürichben a Magyar Szent István központ épületében. Az előadás megelőző munkaértekezleten Vukics Ferenc és Varga László bemutatták a svájci magyar szervezetek szervezőinek és vezetőségének a Magyarok Szövetsége programját, személyes elhivatottságukat.

A több mint 4 óra hosszat tartó előadás 2 részből állt: az első 2 órában sor került a Magyarországon az elmúlt 20 évben kialakult társadalmi, gazdasági és politikai helyzet okainak feltárására. Rövid szünet után, mely alatt a minden jelenlevőt - jó magyar szokás szerint - szívélyesen megetettek, megitattak magyar finomságokkal a szervezők, a folytatásban a Magyarok Szövetsége által javasolt megoldásokról esett szó.

Vukics Ferenc a Magyarok Szövetsége kezdeményezője többek között kihangsúlyozta, hogy az elmúlt 20 évben a Magyarországon kívüli kárpát-medencei és a nyugati magyarságot kihagyták az ország és a nemzet életének irányításából. A Magyarok Szövetsége arra kéri a világ magyarságát, hogy a nemzet jövőjének megalkotásában vegyen részt, függetlenül attól, hogy fizikailag hol él. Ezt az alkotómunkát itt és most el kell kezdeni, megújítva a magyar emberek közötti kapcsolati minőségeket.

Az előadás zárószavai mindenki szívét megérintették: „Gyertek haza, mert építünk mi olyan országot, ahol jobb lesz élni, mint bárhol máshol"

A rendezvény szabad beszélgetéssel ért véget, melyben közös éneklésre is sor került.

 

Tovább: http://www.karpathaza.net/node/848

Münchenben a Magyarok Szövetsége Május 26-án kedden este Münchenben tartott lakossági fórumot a Magyarok Szövetsége küldöttségében Vukics Ferenc. Az előadás után baráti hangulatú megbeszélésen esett szó többek között arról, hogyan juttassuk el a hírt minden Németországban elő magyarhoz, az augusztus

21-22-23-án Bösztörpusztán megrendezésre kerülő Magyarok Országos Gyűléséről…

Münchenben a Magyarok Szövetsége

admin, 2009, május 29 - 17:33 Hírek Május 26-án kedden este Münchenben tartott lakossági fórumot a Magyarok Szövetsége küldöttségében Vukics Ferenc. Az előadás után baráti hangulatú megbeszélésen esett szó többek között arról, hogyan juttassuk el a hírt minden Németországban elő magyarhoz, az augusztus 21-22-23-án Bösztörpusztán megrendezésre kerülő Magyarok Országos Gyűléséről…

Horkovics-Kováts János meghívására Münchenben tartott előadáson Vukics Ferenc a Magyarok Szövetsége kezdeményezője elmondta, hogy a magyarság jövőjének megalkotásában részt kell vennie minden magyar embernek, függetlenül attól, hogy fizikailag hol él. Arra kérte a németországi magyarokat, újítsák meg a közösségeiket és kezdjék el kialakítani saját jövőképüket a nemzet sorsának irányáról.

A jelenlegi helyzetben nem nélkülözhet a nemzet egyetlen magyarként gondolkodó, élő embert sem. Részt kell vennünk együtt a jövő megalapozásában, különben nem tudunk lehetőséget adni a következő nemzedéknek, hogy magyarként tudjon élni. A Magyarok Szövetsége szervező bizottsága feltétlenül számít arra, hogy ebben a sorsdöntő időben a világ magyarsága összefogásra tud lépni a nemzet jövője érdekében.

Az est folyamán megemlítésre került az is, hogy a németek és más nemzetek tagjai is hasonló, - a globalizációt erőltető, nemzetek felett álló, pénzpiaci hatalmak által alkotott - problémákkal szembesülnek. Szükség van a népek közötti együttműködések felélesztésére, a nemzeti értékek megújítására.

A találkozó úgy ért véget, hogy elindulnak a szervezések több más németországi településen - Stuttgart, Frankfurt, Neubiberg stb. - a Magyarok Szövetségének üzenetét hirdetve a magyarság és a német lakosok körében is

Varga László

Magyarok Szövetsége sajtó csoport

-----------------------------------------------------------------------------