Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 28., csütörtök

2.543 - Magyarok Szövetsége: TÁRSADALMI SZERZŐDÉS A JELÖLTEKKEL > Megjelenés dátuma: 2009. május 26. 04:25 > Szerző: Szabó Judit

Von: Bene Gabor

Gesendet: csütörtök, 2009. május , 28. 09:23
An: Kutasi József
Betreff:
Magyarok Szövetsége

Társadalmi szerződés a jelöltekkel

 

Megjelenés dátuma: 2009. május 26. 04:25
Szerző: Szabó Judit

Zalaegerszeg (szj) - Társadalmi szerződés aláírását várja a Magyarok Szövetsége valamennyi, európai uniós parlamenti választáson induló jelölttől, megteremtve a képviselők visszahívhatóságát. Sajtótájékoztatót tartott tegnap a Magyarok Szövetsége, Zalaegerszegen indítva a társadalmi szerződés létrejöttét célzó országos kampányt. A szervezet követeli, hogy az uniós választáson részt vevő jelöltek kössenek a választópolgárokkal szerződést, mely szerint kötelezően lemondanak mandátumukról, ha tevékenységük nem a vállalásuknak megfelelő. Varga László szervezőbizottsági elnök elmondta: a több mint ezer településen jelen lévő mozgalom célja a magyar nemzet pártok feletti egységének megteremtése, a pártok túlhatalmának korlátozása. A szövetség szerint az a

jelölt, aki nem írja alá a szerződést, a népet lenéző és megnyomorító pártdiktatúra fenntartásában érdekelt.

Társadalmi szerződéssel a „pártrendszerű diktatúra” ellen

Társadalmi szövetséget sürget a választók és az európai parlamenti képviselőjelöltek között a Magyarok Szövetsége. A civil szervezet - amely nem valamilyen bejegyzett formában, hanem teljesen önkéntes alapon működik - Zalaegerszegen kezdte országos kampányát. Céljuk, hogy minden párt, minden jelölt világosan megfogalmazza álláspontját a nemzeti sorskérdésekről és érdekérvényesítésről.

A szövetség eltökélt szándéka, hogy - szó szerint idézem - „megtanítsák kesztyűbe dudálni a politikát. Szerintük ugyanis a jelenlegi „pártrendszerű diktatúra" ellentétes a népszuverenitás elvével, amelyet az 1949-es alkotmány rögzít; mellesleg még ezt az alaptörvényt is „álalkotmánynak" tartják. Ezért kidolgoztak egy társadalmi szerződést az európai parlamenti jelöltek és az egyes választópolgárok között.

Ha valaki nem teljesíti képviselői megbízatásét, és visszahívják, minden egyes szavazójának 100 ezer forint kötbért kellene fizetnie. A szerződést a napokban valamennyi lista-állító pártnak elküldik, az emberek pedig azon az 1200 településen ismerhetik meg, ahol a szövetség már működik. Mindezt a jövő évi választások főpróbájának tekintik - akkor ugyanezeket az elveket kívánják érvényesíteni.  

ZTV Híradó

----------------------------------------------------------------------------------------------