Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 29., péntek

2.605 - MVSZ Sajtószolgálat: Patrubány Miklós, aki ezúttal nem volt a megrongált kerekű gépkocsi utasa, ...

Von: MVSZ Sajtószolgálat

Gesendet: péntek, 2009. május 29. 10:13
An: Kutasi József
Betreff: Emberölési kísérlet

 

Emberölési kísérletnek nevezte Gyetvay György Gergely, a Magyarok Világszövetsége Fővárosi Szervezetének elnöke azt az autókerék kiszúrást, amelynek következtében az általa vezetett gépkocsival kishíján végzetes balesetet szenvedett.

 

Az MVSZ elnökének, Patrubány Miklósnak  VW Passat típusú szolgálati gépkocsijával csütörtökön reggel hatkor indult Nyugat-európai útra egy MVSZ küldöttség. Fél óra múltán, az M1-es autópályán, 130 km/óra sebességgel haladtak, amikor hirtelen leereszkedett a gépkocsi bal első kereke. Csak az extrém helyzetek kezelésében gyakorlott gépkocsivezető lélekjelenléte mentette meg a kocsit a borulástól.

 

A helyszínre érkező rendőröknek Gyetvay György Gergely elmondta, hogy az elmúlt másfél hónap alatt ez a harmadik eset, amikor az MVSZ Semmelweis utcai székháza előtt állomásozó gépkocsi kerekét oldalirányból,  vékony tűvel kiszúrják. Az ekképp megrongált kerékből – amennyiben a kocsi egy helyben áll –  akár fél nap alatt sem áramlik ki a levegő, ám indulás után, a kerekek felmelegedése következtében, az hirtelen, robbanásszerűen ereszkedik le. Mindhárom alkalommal egy-egy tervbe vett hosszú út előtti éjszakán rongálták meg az elnöki gépkocsit. Ezt követően feljelentést tett, majd elmondta, hogy véleménye szerint a célzott ezúttal is, miként az előző két esetben is, Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke volt.

Patrubány Miklós, aki ezúttal nem volt a megrongált kerekű gépkocsi utasa, sajtószolgálatunknak megerősítette szolgálati gépkocsiját sorozatosan érő, rejtett rongálások tényét. Eddig azt hittem, hogy a károkozás szándéka vezérelte a tettest. Azonban most már hajlok elhinni, hogy ennél többről van szó – mondta az MVSZ elnöke. Arra a kérdésre, hogy kire gyanakszik, mint elkövetőre, Patrubány Miklós így reagált: „Az elmúlt hónapokban fokozott titkosszolgálati tevékenységet érzékelek magam körül. Azt hiszem, hogy mindez elválaszthatatlanul összefügg azzal, hogy a Magyarok Világszövetsége – Küldöttgyűlésének május 2-án elfogadott határozata alapján – hivatalosan kezdeményezi a trianoni (1920. június 4.) és a párizsi (1947. február 10.) béke fölülvizsgálatát.”

Budapest, 2009. május 28.

MVSZ Sajtószolgálat

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------