Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 1., péntek

2.429 - Tímár Imre: Bennünket és a magyarországi katonaságot odalöktek a tízszeres túlerõ elébe, hogy mentsük a zsidókat.

Von: Imre Timar
Gesendet: csütörtök, 2009.  április 30. 08:16
An: 'Kutasi József'
Betreff: J.F. Montgomery

 

Tisztelt Kutasi Úr!

 

Megakadt a szemem Neufeld Róbert egyik kijelentésén: "Nem mindegyikünk volt Rákosi vagy Gerõ, de viszont egyikünk sem küldött százezreket a Don-kanyarba, hogy Hitler háborúját megvívják és ott vesszenek el orosz földön."

 

Sajnálatos, hogy Neufeld úr ismeretei a történelmünk ezen szakaszáról nem érik el egy kisiskolás szintjét. 1989 után számtalan kiadvány tárgyalta a magyar történelem második világháborús anyagát, de úgy tűnik, hogy Neufeld úr szeme elsiklott felettük.

 

Ajánlani tudnám J.F. Montgomery: Magyarország, a vonakodó csatlós c. könyvét. J.F. Montgomery az USA nagykövete volt Budapesten a háború előtt és alatt. Erõl az idõszakról írta ezt a könyvet. A könyv 2004-ben jelent meg a Zrinyi kiadónál, de utána több kiadás követte más cím alatt. Röviden annyit elõjáróban, hogy Horthy és Montgomery között baráti viszony alakult ki és kiderül a könyvbõl, hogy Magyarország mindent elkövetett a háború elkerüléséért, de Horthy minden próbálkozása kudarcba fulladt, mert már akkor odalöktek bennünket a postarabló Sztálinnak. Nemzetközi zsidó szervezetek levéllel fordultak Roosewelt elnökhöz, hogy ne engedjék Magyarországot kiugrani a háborúból, mert Horthy alatt biztonságban voltak a zsidók. Igen, Neufeld úr! Bennünket és a magyarországi katonaságot odalöktek a tízszeres túlerõ elébe, hogy mentsük a zsidókat. Ez a rész nem a könyvbõl származik, hanem más bizonyított levéltári anyagból. Ha Horthy nem megy bele a háborúba, akkor a német megszállás jóval hamarább bekövetkezik, és akkor ma nem sújtana bennünket az a katasztrofális tény, hogy a zsidóság túlzott arányban vett és vesz részt az ország tönkretételében. Neufeld úr! Az ön ismeretei kissé lemaradtak és a Rákosi korszakból valók.

 

Montgomery a könyvét megírta már 1947-ben,de nem adták az olvasók kezébe, mert nekünk Hitler utolsó csatlósának kellett lennünk a zsidó kommunista hazug propaganda szerint. Neufeld úr! Ön igencsak elmaradt a brosúrákkal.

 

Tímár Imre

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------