Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. december 25., csütörtök

1.436 - Kovács István: Nagy a baj! Ennyi és elkora marhaságot Magyarország Köztársasági elnöke nem mondhat!

Von: Opus-Stone [mailto:opusstone@invitel.hu]
Gesendet: szerda, 2008. december 24. 22:00
An: Kutasi József - München

 

 

Irta: Kovács István

 

Előre kell bocsátanom: Sólyom László számomra nem szimpatikus ember.

A mai napig nincs korrekt információ a múltjáról, nem tudjuk, hogyan „örökölte" a házikót a 90-es évek környékén, amikor az Alkotmánybíróság elnöke lett. A ház valamikor azon Sólyom László tulajdona volt, akit mint a Magyar Néphadsereg tábornokát, 1950. május 20-án történt letartóztatása után koncepciós perben halálra ítéltek, és augusztus 19-én kivégeztek. ) Senki nem meri bemutatni a mindennapi élettörténetét, vajon hogyan viselkedett az átkosban, majd utána?

Homályos a múltja, de az is lehet, hogy szennyes….

 

A mai Magyar Hírlap napilapban (2008. december 24.) olvastam tőle az alábbi megjegyzéseket:

 

1. Sólyom László (akit 2003-ban Nagy Imre Érdemrenddel tüntettek ki, csak senki nem tudja, hogy miért?) aggódik Magyarország híre miatt, elszomorítja a magyarországi romák és a szomszédos országokban élő magyar kisebbségek helyzete.

                Minket meg nagyon elszomorít a Magyarországon élő magyar többség, a Magyarországon élő roma többség, a szomszédos országokban élő magyar kisebbségek helyzete, és felháborít a Magyarországi magyar kisebbség, a magyarországi zsidó kisebbség és magyarországi cigány kisebbség provokatívan rasszista, bűnöző magatartása, akik miatt félnek ma Magyarországra jönni a turisták, akik miatt az idegenforgalom visszaesett.

2. Fontos különbséget tenni a kifejezések között, bár sokan fasisztákról és neonácikról beszélnek, Magyarországon jobboldali radikálisokról és egy jobboldali radikális mozgalomról van szó

                E mondatával egyetértek, a jobboldali radikális mozgalom képviselői nem keverhetőek össze a fasisztákkal (például a vörös fasisztákkal), valamint a neonácikkal (például a világoskék színben pompázó, ÁVH-s időket gyakran felidéző, a magyarországi korrupciót és kizsákmányolást szervező szdsz-es politikusokkal.)

3. A jobboldali radikalizmus ideológiája nem elfogadható eszme, mert sérti az egyenlő emberi méltósághoz való jogot - jelentette ki a köztársasági elnök.

                Ekkora csacsiságot,(de mondhatom azt is, hogy baromságot!) egy volt alkotmánybíró nem mondhat! Mi az, hogy jobboldali radikalizmusi ideológia? Vajon mivel, hogyan sérti az egyenlő emberi méltósághoz való jogot? Szerintem Sólyom László eddigi feltárt múltja, a fölényes, beképzelt, álszent, egyben szerénytelen magatartása az, ami igazán megalázó és sértő ránk, azaz a magyar többségre nézve!

4. A Magyar Gárdáról kijelentette: kettős játékot játszik és egy kettős játék haszonélvezője, egyrészről ártalmatlan egyesület, másrészt sokak számára fenyegetést testesít meg.

                Ez a kijelentése elég hülyén van megfogalmazva, elképzelhető hogy majdnem tisztelt köztársasági elnökünknek megártott a számára felkínált ásványvíz. Szerintetek hogyan lehet egy ártalmatlan testület sokak számára fenyegető? Mert ha azt mondja (természetesen véletlenül) , hogy a náci időkre emlékeztető, a gyengén fizetett, hivatásos rendőrségi állományt lassan felváltó, fegyverhasználatra is jogosult,valóban ijesztő ruházatba bújtatott incal- security, lények ártalmasak és ijesztő jelenségek azt megértem és tudomásul veszem, de elfogadni egyre nehezebb! Hogyan működhet egy félkatonai zsidó szervezet ma Magyarországon?

 

5. Habár a Gárda soha nem alkalmazott fizikai erőszakot és soha nem beszélt a romák kisebbrendűségéről ennek valódi rasszista értelmében, rendkívül ártalmas a társadalmi légkörre, ha a "cigánybűnözés" ellen, a falusi lakosság védelmezőjeként lép fel – mondta. Azt hiszem az I. fokú bírósági ítélet fellebbezésekor ezen kijelentés is megemlíthető a védelem részéről.

                Ez már igazán érdekes, de nevezhetem zavarodott emberi megnyilatkozásnak is! Tehát jól véssétek eszetekbe a köztársasági elnök fenti szavait, megfogalmazását:

                A Gárda soha nem alkalmazott fizikai erőszakot

                A Gárda soha nem beszélt a romák kisebbrendűségéről, annak valódi rasszista értelmében

                Kérdésem: mitől ártalmas a társadalmi légkörre, ha cigánybűnözés ellen a falusi lakosság védelmezőjeként lép fel? Ha venné a fáradságot és nem szégyellené, akkor vagy ellátogatna néhány börtönbe, vagy konkrét adatokat kérne be, hogy valójában hány sápadt arcú és hány cigány van ma jelenleg börtönben, azok vajon milyen bűncselekményeket követtek el (1. lopás, 2. rablás, 3 erőszakos nemi közösülés saját illetve más neműek ellen, 4. gyilkosság). Azt hiszem, belesápadna, és rádöbbenne arra, hogy a nyugat európai demokratikus államocskák miniszterei vajon miért is mernek nyíltan beszélnek cigány bűnözésről, és az EU miért nem háborodik fel azon kijelentésektől?!

6. A romák kapják a legkevesebb védelmet a magyar társadalomban - szögezte le Sólyom László. Helytállónak mondta azt a megállapítást, hogy a legsúlyosabb bűncselekményeket a romák ellen követik el.

                Sajnos köztársasági elnökünk nagyon téved! És vélem, és nagyon sajnálatos, hogy nem véletlenül! Ezen kijelentése sérti az egyenlő emberi méltósághoz való jogot, mivel egyenlő védelem illeti meg a sápadt arcúakat és a cigányokat, hisz a törvények nem tesznek különbséget cigány és sápadt arcúak között! Mi magyarok ugyanúgy nem kapunk védelmet, mint a többségi cigányság!

                Második mondatával egyetértek, mellyel valójában elismeri a cigány bűnözés létét!!!

7. Tévedés lenne azonban azt állítani, hogy Magyarországon rasszizmus uralkodik.

                Ez az igaznak tűnő mondat csak véletlenül bukhatott ki belőle.

8. A romák egyetlen lehetősége a szakmai és a társadalmi felemelkedésre az oktatás és a modern szakképzés.

                Ez megint csak egy kirekesztő megnyilatkozása, sérti az egyenlő emberi méltósághoz való jogot! Sajnos mára már Magyarországon megszűnt a felkészült oktatáspolitika, nincs valódi szakmunkásképzés, nagyon hiányoznak azok a tanárok, akik valóban szakmailag is tapasztaltak és felkészültek lennének. Az oktatási intézményekben nem lehet fegyelmet tartani, mert aki fegyelmez, az ellen büntető szankciókat alkalmaztatnak a volt ÁVH-s nyomorultak gyermekei által alkotott jogszabályokkal.

Bocs, ha kissé keményebben fogalmaztam meg észrevételeimet, de ez a tapasztalatom!

2008. december 24.

 

Kovács István

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------