Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. december 30., kedd

1.490 - Árva Vince atya temetéséről: Székesfehérváron, 2009. január 5-én 10 órakor kerül sor.

Von: MVSZ Sajtószolgálat [mailto:mvsz.sajtoszolgalat@gmail.com]
Gesendet: kedd, 2008. december 30. 20:20
An: Kutasi József - München
Betreff: Árva Vince atya temetéséről

 

           Árva Vince atya temetéséről

    

       A Kárpát-haza településeiről származó föld óvja

 

Tisztelettel értesítjük honfitársainkat, hogy a Fráter György Alapítvány és az MVSZ Szentté Avatási Bizottság tudomásul vette, hogy Árva Vince atya temetésére Székesfehérváron, 2009. január 5-én 10 órakor kerül sor.

A tervek szerint 10 órától Spányi Antal megyéspüspök celebrál engesztelő szentmisét a székesfehérvári Szemináriumi Templomban (8000 Székesfehérvár, Petőfi Sándor u. 2.). Szeretett atyánkat 11:30-kor a Szentháromság (Hosszú) temető papi sírkertjében helyezik örök nyugalomra.

Kérjük, hogy mindazok, akik szerették és tisztelték Árva Vince atyát – amennyiben lehetőségük van rá – kísérjék el őt utolsó útjára. Aki teheti, otthonából egy marék földet hozzon a sírra, hogy a Kárpát-haza földje óvja sokat szenvedett testét. Kérünk továbbá mindenkit, hogy a búcsúzás méltóságát együtt őrizzük meg.

Január 6. a Szent Korona hazatérésének napja, így különös kegyelemként éljük meg, hogy szinte egybeesik az atya temetésének napja és a Szent Korona hazatérésének ünnepe.

 

A Magyarok Világszövetsége és a Fráter György Alapítvány Árva Vince atya emlékének megőrzésére emlékhely kialakítását tervezi Pilisszántón.

Értesítjük továbbá honfitársainkat, hogy 2009. január 17-én a Magyarok Házában (1052 Budapest Semmelweis u. 1-3.) pálos emlék napot szervezünk Árva Vince atya emlékére, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Budapest, 2008. december 28.

 

Fráter György Alapítvány

MVSZ Szentté Avatási Bizottság

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------